Widok

O. Jędrzejczak - Wasze zdanie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
...bo ja już głupieję...

Wszędzie czytam i słyszę, że wyrok będzie łagodny, że to nasza wspaniała sportsmenka, że radzi sobie z tragedią, że .... Robią z niej boga.

Ja szanuję ją jako sportowca, naprawdę osiągnęła wiele. I wiem, że ona prosiła gdzieś, żeby oceniać ja publicznie jako wlaśnie pływaczkę. Nie prywatnie.

Ale ona jest człowiekem, który świadomie zwiększył prędkość, żeby w swoim luxusowym autku szybciej dojechać do celu.
Ja przez takich wariatów boję się siadać czasem za kierownicę, bo mam świadomośc, że z za zakrętu czy z za górki wyjedzie mi samochód wyprzedzający kogoś bezmyślnie. I ja co wtedy mam zrobić? Zabić mnie i pasażerów na drzewie skręcając w rów czy zderzyć się z nim czołowo? Zginął jej brat. Ona nieumyślnie - fakt - ale się do tego przyczyniła. Dlaczego w takim świetle gazety na to nie patrzą? Dlaczego piętnuje się ludzi za wsiadanie za kółko po alkoholu, nadmierną prędkość... A w jej przypadku mało kto widzi jej wielką winę? Nie musiała wyprzedzać tych tirów. Nie zbawiłoby jej to...

A może ja się mylę? Może jestem nieczuła na krzywdę innych, skoro chcę kary dla osoby, która straciła w spowodowanym przez siebie wypadku?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
myślę, że niedoświadczony kierowca nie forsuje dróg, tylko stara się jeździć spokojnie.

image

image

Tak, nie wyprzedzałaś do przejechania pierwszych 20 000 kilometrów???
ja nie nadaję się na kierowcę i nie pcham się tam, gdzie się nie widzę, nawet nie mam prawka

image

image

aaa.. stwierdzenie, że to był niedoświadczony kierowca jest bez sensu... to znaczy, że jak ja, mało jeżdżący kierowca, zabiję kogoś na drodze, to będzie mi to szybciej wybaczone niż komuś z 10 letnim stażem za kółkiem?

Elfik, nie wiem, czy jeździsz poza miastem, ale 120 km/h w momencie wyprzedzania, to jest normalna prędkość.
nie Agatha
zaczelam wyprzedzac najpierw tam gdzie mialam widocznośc dobra i pod okiem innego kierowcy

Doświdczony kierowca lepiej by ocenił drogę i warunki i nie byłoby wcale problemu. Na drogach wypadki się zdarzają i trzeba się z tym pogodzić. A karać należy pijaków i piratów.
Niestety, nie każdy tak jak Ty mógł sobie pozwolić na to, aby przez kilka lat być niedzielnym kierowcą...
Bo każdy się gdzieś spieszy... nie można się ani przez chwilę powlec za tirem? bo co? bo za wolno? i potem giną ludzie...

Nigdy nie wyprzedzę, jak nie widzę, że droga przede mną na to pozwala.

Ciśnienie mi podskoczyło...

Agatha ja nie mogłam pozwolic sobie na bycie niedzielnym kierowca uczylam sie szybko ale ostroznie
nie kazdy nadaje sie niestety na kierw ce

A moja mame zabił ktos doswiadczony tylko spieszyl sie do domu i newyrobił na zakrecie -wniosek: troche wyobrazi

Chwilę za TIRem można się powlec... Ale gdyby czekać na całkowicie bezpieczne warunki, to przepisowo po naszych drogach jeździlibyśmy 80 km/h. Zawodowi kierowcy też zwykle mają ten feler, że uwielbiają jeździć stadami i nie zostawiają odstepów między sobą, więc wyprzedzanie ich jest koszmarem.
Agatha wszystko sie zgadza ale niestety jezeli ktos nie ma pewności to nie wyprzedza poprostu

Dokładnie. To jest zawarte w kodeksie drogowym.
I każde wykroczenie musi zostać ukarane odpowiednio!

A jak komuś się wydaję, że "ma pewność", ale czegoś nie dostrzegł? Dożywocie?
pmagdalena napisał(a):

> Agatha wszystko sie zgadza ale niestety jezeli ktos nie ma
> pewności to nie wyprzedza poprostu

No, tak, śledczy Pmagdalena ustaliła, że Otylia widziała, że nie da rady wyprzedzić i jechała "na kozaka" krzycząc "juhuuu". Ryzyko śmierci tak ją podniecało.
oj, ale tu nie chodzi konkretnie o Otylię, tylko o sam fakt tego zdarzenia :/ i tyczy się każdej osoby

image

image

Chcesz nas Agatha usilnie zmusić do "zwierzęcych: zachowań.
Ale ja nie lubię gdybać...

Osobiście nie mam nic przeciwko ogłoszonemu wyrokowi.

Pewnie, Elfik, że się tyczy to każdej osoby! Ja Otylii nie znam, więc trudno, zebym jakoś wyjątkowo jej współczuła. Ale potrafię sobie wyobrazić siebie lub kogoś mi bliskiego na jej miejscu i nie wyobrażam sobie, żeby ktoś w takiej sytuacji jeszcze był gnębiony przez "wymiar sprawiedliwości".
agatha mam w domu zawodowego kierowce i dużo jeździłam z nim i sama za kółkem też i wim że można ocenić bezpieczeństwo

Zupełnie nie rozumiem, o jakie zwierzęce zachowania Ci chodzi...

Nie wiem, dlaczego "osobiście" miałabyś mieć coś przeciwko wyrokowi, skoro od początku zależało Ci, żeby biedaczkę ukarać.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

do góry