Widok

Od kiedy siedzisko nie fotelik?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej, od kiedy, tzn, od jakiego wzrostu, czy wagi, czy wieku dziecko moze jezdzic na samym siedzisku pod pupa a nie w foteliku?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5
asiaczek a co zrobisz ze swoimi fotelikami sprzedasz czy spalisz??? bo uzywane foteliki to też zło...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale jednak jeździcie...

nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem jak można własne dziecko, które się kocha, narażać na niebezpieczeństwo...

AsiaczeK_S_88

moze ty powinnas przestac jezdzic , a szczególnie twoje dziecko(dzieci)...po co narazac je na niebezpieczenstwo, lepeij nie wychodzic z domu, a nuż gdzies cos sie zdarzy..........ludzie, bez paranoi, litosci
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4
Co do bezpieczeństwa to się zgodzę ale...
Czy kupujemy do każdego samochodu którym jeździ nasze dziecko osobny fotelik? (rodziców, teściów, wujków) czy kupujemy jeden i przekładamy? fotelik w każdym samochodzie jest inaczej dopasowany dlatego kupując możemy przymierzyć. Jedne będą bardziej stabilne inne mniej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak, mam dwa foteliki montowane tyłem, w trzydrzwiowym aucie i na każdą nawet trzyminutową podróż autem zdejmuję dzieciom kurtki do fotelików

isofixa niestety nie posiadam

lepiej Ci? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
mi sie wydaje ze jestem 'normalna' i z nie milosci do dziecka to mozna nazwac bicie i maltretowanie, to jest dopiero zle.

a tak swoja droga ciekawe czy w realu masz wypasiony samochod z isofixem i 2 foteliki montowane tylem do kierunku jazdy. jesli masz to szacun, ze sie trzymasz wlasnych przekonan. ale jakos nie jestem przekonana.
Oj a ja zupełnie mam inne wrażenie i nakazywanie jest prawie w każdym wątku. Każdy rodzic ma prawo zdecydować czy kupuje fotelik przodem czy tyłem, natomiast w prawie każdym wątku na ten temat
można przeczytać wpisy, że foteliki montowane przodem są nic nie warte a rodzice, którzy je kupują narażają swoje dzieci na bezpieczeństwo.
jeśli kupuje się bubel fotelikowy nieświadomie to ok, ale świadome narażanie swojego dziecka na niebezpieczeństwo raczej nie jest z miłości do niego...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
nie zrozumialas ,widocznie jestes taka madra tylko w 1 temacie.

chodzilo mi o to ze nie mozna stawiac na 1 szali milosci do dziecka z tym w czym sie je wozi.

co do bezpieczenstwa jestem oczywiscie za rozsadnym uzytkowaniem fotelikow.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
she, tak, właśnie ja narzekam, że bebiko w biedronce drogie, ale o bezpieczeństwo dzieci zadbać potrafię...

i nie wymyślam sobie tego wszystkiego, nic nikomu nie nakazuję, próbuję tylko uświadomić
http://forum.gazeta.pl/forum/w,97434,126189692,,Dlaczego_tylem_O_fotelikach_9_18_przeczytaj_.html?v=2 i nie, to nie mój wątek...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
I obowiązkowo fotelik tyłem do kierunku jazdy bo te z 4* ale przodem to też nie kochający rodzic kupuje ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
bezpieczenstwojest najwazniejsze, ale idiotyzmem jest piasanie ze jak nie kupisz dla dziecka fotelika z 5 pk w testach adac to go nie kochasz ;/ prosze Was :( to jest zenua...

ja mam osobiscie dwa, recaro i maxicosi, nie mam samochodu, jeden u tesiow uzywany raz rocznie jak dobrze pojdzie, 2 u rodzicow max 2 razy rocznie. samej by mnie nie bylo stac na ich kupienie, po prostu bym chyba nie jezdzila.w domu nie mam bo nie mam gdzie trzymac i niestety tez zdarzylo mi sie jezdzic taxi z reka na sercu bez niczego :( czytajac forum i patrzac ze wiekszosc ludzi albo kupuje uzywane ubrania albo po prostu w lumpie i narzeka za to ze mleko bebiko jest za drogie albo kupuje najjtansze pieluchy jakie sa, to myslicie ze w czym Ci ludzie te dzieci woza? myslicie ze jak napiszecie ze fotelik z isofixem za 1,5 tysiaka ma 5 pkt i musisz go kupic bo to dowod twojej milosci do dziecka to ludzie Was posluchaja?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie wiedziałam, że ściąganie i zakładanie kurtki trwa godzinę...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10
to jakby człowiek spiszył sie do pracy po drodze wysadzał dziecko do żłobka/przedszkola to przy minus np 15 to juz z godzine szybciej niz normalnie trzeba wyjechac, w samochodzie drugi raz trzeba sie ubierac, a buty dziecko moze miec a trakcie jazdy?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
muszę zatem spróbować
no do końca na pewno nie zapniesz, ale do połowy tak, na szyi możesz zostawić szalik :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
to juz prędzej odepne niż założe tyl na przód ale przecirz ten pas idzie bokiem w tym foteliku i nie jestem sobie w stanie wyobrazić jak mam zapiąc ta kurtke -kurcze muszę popróbować
odpinasz kurtkę, zapinasz pas i zapinasz kurtkę, jak jest bardzo zimno to sobie tak zapinam, dzieciom zakładam kurtki tył na przód
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
ok ale jest zimno i nie za bardzo chciałabym żeby mala jeździła odpięta bo szybko nam choruje .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
też zdjąć albo chociaż rozpiąć kurtkę
i dziecku i sobie oczywiście
A ja tak z ciekawości . pokazywałyście filmy jak zapinac dziecko w pasy zima ale to były foteliki do 18kg a jak zapinać w tych do 36?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry