Widok
przecież to jest nielogiczne. Jeśli mamy kiepski samochód, nie ma bocznych poduszek i super systemów to właśnie bardzo dobry fotelik przejmie uderzenie którego energii nie pochłonie samochód. Wiec dodatkowe wzmocnienia, zagłówki uratują nasze dziecko. A co w słabym samochodzie da słaby fotelik albo podkładka? Nic. Po co powielać głupotę, że dobry fotelik nic nie daje? płacą Wam za to?
ja kupiłam ostatnio to urządzenie podtrzymujące Smart kid Belt, znacie? dobre opinie mają ,testy wszystkie przeszły pozytywnie, w Polsce dopuszczone do przewożenia dzieci. Cena niska, łatwo się dziecko zapina, moja córcia z resztą sama już zapina się...zastępuje podkładkę i fotelik dla większego dziecka
Bardzo praktyczny ten pas smart kid belt . Też mamy. i mimo że na poczatku byłam sceptycznie nastawiona bo zawsze mówili że fotelik najbezpieczniejszy to jak zobaczyłam testy porównawcze ze zderzenia z manekinem tego pasa i fotelika to szok - pas wyszedł w testach o niebo lepiej niz fotelik. Oczywiscie jest dla starszych dzieci, malucha bym w to nie zapieła bo on tylko w foteliku tyłem, ale dla dzieci takich jak moje 8 lat to pas najlepszy i najbezpieczniejszy
Ciekawy filmik. I właściwie nawiązuje on też do badań Szwedzkich, które stwierdzają, że mocno zabudowane foteliki znajdujące się blisko boku auta, stanowią tez zagrożenie. Jak ktoś upakuje 3 foteliki z tyłu, ciasno, to wybuch bocznych poduszek i kurtyn może być niebezpieczny. Na niektórych produktach jest napisane, że musi być zachowana przestrzeń chyba 15 cm od szyby auta.
A co do pozycjonowania mocowania pasa barkowego to rozwiązanie jest już dostępne na rynku pod nazwą Smart Kid Belt. Na pewno to lepsze rozwiązanie niż podstawki.
A co do pozycjonowania mocowania pasa barkowego to rozwiązanie jest już dostępne na rynku pod nazwą Smart Kid Belt. Na pewno to lepsze rozwiązanie niż podstawki.
powiem szczerze zainteresował mnie ten pas Smart Kid Belt, z ciekawości weszłam na necie poszukać i mi filmiki na YT wyskoczyły. Powiem szczerze robi wrażenie porównanie Smart Kid Belt z fotelikiem podczas wypadku. Wrócimy z wakacji leće kupić dla Jaśka, bo naprawdę świetne urządzenie https://www.youtube.com/watch?v=g9ZhnQO5oKE