Widok

Od kiedy siedzisko nie fotelik?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej, od kiedy, tzn, od jakiego wzrostu, czy wagi, czy wieku dziecko moze jezdzic na samym siedzisku pod pupa a nie w foteliku?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jeżeli siedzisko to z byle czego.. Liczy się tylko dodatkowa wysokość pod pupą która poprawia przebieg pasa.. oddala od szyi..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To się nazywa magia.. 149=niebezpiecznie 151=bezpiecznie ... Jakieś takie ciągane to jest.. Nie zalecają siedzisk ale to jest sensowny krok pośredni moim zdaniem... A ryzyko zawsze jest.. Wszystkich niestety nie nauczysz bezpiecznej jazdy..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja nigdy nie kupiłem.. wszystko od znajomych.. trójka dzieci.. Jak jest niż demograficzny to sypie się dych gadżetów dla dzieci z każdej strony.. No jeden urzywany kupiliśmy.. Ale porządnej firmy..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Boś głupia i nadopiekuńcza!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kto Ci takich bajek naopowiadał moźe jeszcze do 170 cm zaraz ktoś napisze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja mam 160 i jako kierowca pewnie bym musiała jeździć w foteliku haha
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

przecież to jest nielogiczne. Jeśli mamy kiepski samochód, nie ma bocznych poduszek i super systemów to właśnie bardzo dobry fotelik przejmie uderzenie którego energii nie pochłonie samochód. Wiec dodatkowe wzmocnienia, zagłówki uratują nasze dziecko. A co w słabym samochodzie da słaby fotelik albo podkładka? Nic. Po co powielać głupotę, że dobry fotelik nic nie daje? płacą Wam za to?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak jedziesz zimą i ci wysiądzie ogrzewanie w samochodzie to dziecko też rozbierasz z kurtki.wes ty takie bzdury piszesz że az mnie
osłabiają
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

50 kg to ja ważyłam, kiedy zaszłam w ciążę; spoko, całe życie w foteliku :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hahahaha ty chory porąbie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wielkie gratuluje. Jest zima temperatura -10st. a ty rozbierasz dziecko by przewieść je kilometr/półtora do przedszkola a potem do pracy. Bo tak przeczytałeś w instrukcji fotelika. NORMALNOŚCI trochę.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

taaa do 21 roku życia w foteliku

ja kupiłam ostatnio to urządzenie podtrzymujące Smart kid Belt, znacie? dobre opinie mają ,testy wszystkie przeszły pozytywnie, w Polsce dopuszczone do przewożenia dzieci. Cena niska, łatwo się dziecko zapina, moja córcia z resztą sama już zapina się...zastępuje podkładkę i fotelik dla większego dziecka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja mam 40 lat I 150 cm wzrostu wiec muszę siedzieć w foteliku?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
To ja chyba tez

Bardzo praktyczny ten pas smart kid belt . Też mamy. i mimo że na poczatku byłam sceptycznie nastawiona bo zawsze mówili że fotelik najbezpieczniejszy to jak zobaczyłam testy porównawcze ze zderzenia z manekinem tego pasa i fotelika to szok - pas wyszedł w testach o niebo lepiej niz fotelik. Oczywiscie jest dla starszych dzieci, malucha bym w to nie zapieła bo on tylko w foteliku tyłem, ale dla dzieci takich jak moje 8 lat to pas najlepszy i najbezpieczniejszy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ciekawy filmik. I właściwie nawiązuje on też do badań Szwedzkich, które stwierdzają, że mocno zabudowane foteliki znajdujące się blisko boku auta, stanowią tez zagrożenie. Jak ktoś upakuje 3 foteliki z tyłu, ciasno, to wybuch bocznych poduszek i kurtyn może być niebezpieczny. Na niektórych produktach jest napisane, że musi być zachowana przestrzeń chyba 15 cm od szyby auta.
A co do pozycjonowania mocowania pasa barkowego to rozwiązanie jest już dostępne na rynku pod nazwą Smart Kid Belt. Na pewno to lepsze rozwiązanie niż podstawki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

powiem szczerze zainteresował mnie ten pas Smart Kid Belt, z ciekawości weszłam na necie poszukać i mi filmiki na YT wyskoczyły. Powiem szczerze robi wrażenie porównanie Smart Kid Belt z fotelikiem podczas wypadku. Wrócimy z wakacji leće kupić dla Jaśka, bo naprawdę świetne urządzenie https://www.youtube.com/watch?v=g9ZhnQO5oKE
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Proszę poczytać trochę o anatomii dziecka. JAK rozwija się kosciec,mięśnie.Może wtedy mniej będzie żartów na ten temat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
I proponuje przeczytać o "Teście Plus "
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry