Widok

OPINIE!!! DOTYCZĄCE RÓŻNYCH OŚRODKóW NAD MORZEM

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
poszukuję opinii dotyczących ośrodków nad morzem??? MIikoszewo, jantar, Stegna , Sztutowo itd:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ktos cos słyszał??:) gdzie najlepiej:)??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
czy tobie chodzi o organizację wesela czy o wypoczynek? bo chyba się trochę rozpędziłam
znalazłąś juz jakieś miejsce na wesele?
Nemo w Sianożętach kolo Ustronia, miło smacznie kucharz z Warszawy, nieziemsko gotuje, fajne pokoje duza sala - kilka sal wlasciwie, my korzystalismy z jednej bo tak chcielismy. Wlasciciele pomagaja zorganizowac wszystko - zamowic dekoracje , wiejski stol, transport dla gosci. Naprawde polecam bylo bardzo fajnie i blisko do morza 5 min spacerem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
czesc
Ja właśnie zastanawim się nad organizacją wesela w tamtym rejonie. Jest jeszcze ośrodek SAWA w Junoszynie, ale też nie znam nikogo kto tam był na jakiejś imprezie.Byłam w ośrodku Bałtyk w Stegnie, ale nie za bardzo podoba mi się sala. Słyszałam dobre i złe opinie o tym ośrodku.Jak planujesz małe wesele to w Jantarze jest hotel Bursztyn. Jak coś ustalisz to daj znać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mialam organizowane wesele w Baltyku i z calego serca moge go doradzic. A sala na nasz dzien wygladala pieknie.

Pozdrawiam i zycze udanego wyboru.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo zła kuchnia. Menu oszczędne, porcje wręcz skąpe. Brak przypraw. Obsługa niemiła i niechętna.
W Sztutowie można zorganizować wesele w Pensjonacie Baltika. Czy jest to miejsce godne polecenia, będę mogła stwierdzić dopiero po 28.06..;) Na ten moment mogę podać jedynie kilka inf., które mogą okazać się przydatne przy szukaniu miejsca:
- maksymalna liczba gości - 90 os. Optymalna - ok. 75.
- w cenę menu są wliczone noclegi
- pensjonat jest wyremontowany, czysty (w każdym pokoju łazienka, dostęp do Internetu). Dodatkowym plusem jest duży taras,ładnie zaaranżowany teren przy pensjonacie - miejsce na ognisko, stoliki i ławy, przy których można odpocząć na zewnątrz
- możliwość wynajęcia pensjonatu i zorganizowania własnej obsługi (kucharki, kelnerzy)
- wesela są organizowane poza sezonem (odpada więc lipiec i sierpień)
Reszta informacji - po 28.06 :)
Pozdrawiam
Dziękuje za informacje! Ale niestety interesuja mnie osrodki gdzie bedzie mozna zorganizowac wesele na okolo120 osob.. Czekam na opinie! POzdrowionka
My będziemy mieli wesele w ośrodku "Alma" w Sobieszewie- 500 m od morza. Sala Wojciechówka jest ogromna i piękna jak dla mnie. Nie wiem, czy mogę polecić to miejsce, bo wesele dopiero przed nami, ale opinie w każdym razie ma dobre.
Mój Brat miał wesele w "Bałtyku" w Stegnie- było bardzo fajnie zorganizowane, dużo atrakcji i cena atrakcyjna, no ale to już zależy, bo jeśli Ci się tam nie podoba, to nie ma sensu.
Pozdrawiam :-)

image
w Bałtyku jak dzwonilam tydzien temu to maja caly czerwiec, lipiec, sierpien i wrzesien terminy na 2009 zarezerwowane!!! Szok! i niestety juz nie dam rady tam.
a czy mogłabyś dać jakieś namiary na tą ALMĘ. Może maja jakąś stronkę internetową:)?? Pozdrawiam
W Bałtyku jest super, ale fakt, że cięzko u nich z terminami. My nie mielismy problemu na 1 maja :)).

image
http://www.alma-centrum.com.pl/wojciechowka.html
To jest strona Almy. Ten ośrodek składa się z 2 odrębnych ośrodków- w 1 jest sala do 100 osób, generalnie nie za ciekawa, a w 2 jest sala tzw. Wojciechówka, na ponad 100 osób (nawet do 400 chyba). Na tej stronie jest podany mail i telefon, więc na pewno wszystko Ci powiedzą co i jak. Jestem zaskoczona, że terminy tak dalekie już są zajęte... Widzę, że co roku coraz gorzej jest z tymi terminami. My rezerwowaliśmy w czerwcu zeszłego roku na wrzesień tego roku.
Pozdrawiam i powodzenia:-)

image
Mam nadzieję, że w końcu na jakiś dobry ośrodek sie zdecydujemy:)
Trzymajcie kciuki za poszukiwania:)
Chaber a mogłabym się dowiedzieć na ile osób robicie wesele i ile płacicie za osobę:)?? Z góry wielkie dzieki. Pozdrawiam
Jasne:) więc tak:
Wesele robimy na ok.100 osób, powyżej 100 osób cena wynosi 130 zł za osobę + 1500 koszt obsługi. Koszt poprawin 2500-3000, koszt noclegu 40 zł za osobę.
Jak napiszesz do Almy maila, to powinni Ci odpisać z całym cennikiem.
Pozdrawiam:-)
Kasia

image
polecam pensjonat WODNIK w Darłowku

image
image
Poszukuję czegoś bliżej. Jestem z okolic Nowego Dworu Gdańskiego. Bardziej interesuja mnie ośrodki w Mikoszewie jantarze, Stegnie, Sztutowie, Stegnie, kątach itd:)))) ale i tak dziekuje za informację:)
proponuję wsiąść w weekend w samochód i przejechać się do tych miejscowości. Na pewno coś znajdziesz. Szkoda, że Bałtyk zajęty, ale niedaleko widziałam całkiem fajnie wyglądający ośrodek. Warto osobiście popytać. Powodzenia

Spełnij marzenie chorego dziecka www.trzebamarzyc.org

i tak właśnie zrobimy. Przed świetami jedziemy poogladać sale:) i napewno sie na cos zdecydujemy:)
Mogę posłużyć radami bo sami szukaliśmy dość długo w ub roku. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na ośrodek Górnik w Kątach Rybackich. Może wygląd zewnętrzny ośrodka nie zachwyca (czeka na remont) to sala i pokoje są w porządku. Nasze wesele będzie na ok. 100 osób, ale na ponad sto też są tam warunki. O wyborze zadecydowały opinie znajomych, którzy mieli tam przyjęcia weselne i wszyscy byli zadowoleni: głównie chwalili kuchnię. Zanim dokonaliśmy wyboru odwiedziliśmy: Alma (Sobieszewo) - bardzo złe wrażenie, nie miał się kto nami zając mimo, że byliśmy wcześniej umówieni, Wojciechówka jest tak ogromna że 100 osób zginie w niej. O Wojciechówce było już kilka opinii na forum z tego co pamietam nie najlepszych. Bałtyk (Stegna) chyba ok i wart polecenia, ceny wysokie. Bursztyn (Jantar) b. mała sala (śliskie kafle na podłodze), osobna sala do tańczenia i osobna dla gości na dwóch różnych poziomach. Alga (Sztutowo) godny polecenia,piękna sala z tarasem, dobra kuchnia, porządna obsługa, ale z tego co pamiętam to chyba miejsc noclegowych mają ok 90 kilka, musielibyście to sprawdzić. Zdecydowanie odradzam Baron (Sztutowo) noszą jedzenie z kuchni po schodach dwa piętra na salę, poza tym sala bardzo mała.
dzieki za szczegółowe informacje!!!
Muszę troszkę obronić opinię o Almie (to logiczne, że muszę, skoro mam tam wesele!):). Nas przyjęli tam bardzo miło, pokazano wszystko, odpowiedziano na wszystkie pytania. Sala jest faktycznie ogromna, na pewno na ponad 100 osób. Dla mnie akurat jest to plus, jak to powiedział mój narzeczony: "To będzie pierwsze wesele, na którym ludzie nie będą deptać sobie po nogach, tylko będą mieli tyle miejsca, ile potrzebują." A co do opinii na forum, to wczytywałam się w nie, ale jakoś nie pamiętam negatywnych... hm, wiem, pamięć jest wybiórcza, ale naprawdę nie znalazłam takich!:)
Pozdrawiam:)

image
Almy jeszcze nie widzialam ale wyglada na bardzo ladny osrodek. Duza sala mysle ze jest atutem tego osrodka. Szkoda ze dużo chca za nocleg.
Poszperaj po forum, ostatnio był wątek na temat Almy i tego, że ceny różnią się od pierwotnie podanych. Nie pamiętam jak nazywał się wątek, może zaraz znajdę... Albo dziewczyny pomogą.

-.-
Mam:

http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=487217&t=486205

-.-
A ja byłam ostatnio w ośrodku Alga w Sztutowie. Niestety da mnie sala za duża, ale robią wesela na ponad 100 osób.

Koszt na osobe to 170 zł, noclegi 20 zł/os.

Pokoje ładne i czyste, kazdy z łazienką. Sala ladnie udekorowana, jedzenie podobno pierwsza klasa, obsługa sympatyczna

powodzenia
image
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=421625&t=417157

jeszcze jedna relacja
my tez nie mielisym umowy, cena sie zmienila ale menu bylo na starych warunkach
doszly tylko koszty kelnerow
A JA ZDECYDOWANIE POLECAM BARONA!!!
Czy ktos zna Osrodek w Gorkach Zachodnich? Nie moge znalezc w inrernecie nic na jego temat. z gory dziekujeNNATALIAA napisał(a):
Czy mogę liczyc na swieższe opinie dotyczace pensjonatu Alga w Sztutowie? Z góry dziekuje!
polecam ośrodek bumerang w Kątach Rybackich, bardzooo fajni ludzie prowadzą ten osrodek i naprawdę wiedzą czego potrzeba mlodym, aby ich wesele było tym wymarzonym. Bardzo ładna sala i dekoracje nie zalatuja kiczem, a są w cenie. http://www.bumerang.gda.pl/wesele/
ja również polecam Bumerang w Katach Rybackich, mieliśmy tam wesele 06.06.2009 i było naprawdę super. Piękna sala po remoncie, przyzwoita baza noclegowa dla gości i bardzo fajne pokoje dla noworzeńców i najbliższej rodziny, świetna właścicielka Pani Ania- poprostu anioł kobieta (swoją drogą pozdrawiam jeśli to czyta :) ma fantastyczne pomysły, jest na każdy telefon, e mail, profesjonalna i dyskretna obsługa. Gdybyśmy mieli organizować wesele jeszcze raz niczego bym nie zmieniła a napewno nie miejsca.
Miło słyszeć dobre opinie o Bumerangu. Mam tam wesele 02.10.2010 i martwi mnie że tak mało dziewczyn o nim mówi. Mi również Pani Ania wydała się bardzo profesjonalna i nowoczesna. Miejsce piękne ale szczegóły jeszcze musimy ustalić.
Ja polecam Pensjonat Baltika w Sztutowie; mieliśmy tam wesele 26.06.2010, było bardzo fajnie, jedzenie pyszne, sala fajna tak na około 70 osób, pokoje eleganckie z łazienkami, fajny ogród i duży parking, niektórym się tak spodobało, że zostali do poniedziałku :)
Aktualnie na plan pierwszy wybija się zdecydowanie ośrodek "Mewa" w Jantarze. Posiadają dużą salę na ok 150 osób, parking dozorowany, miejsca noclegowe i chata biesiadna na poprawiny. Świetna obsługa i menu.Byłem, widziałem. Najlepsze wesele jakie znam
Samo miejsce kojarzy mi się z każnią niewinnych ludzi i żeby jeszcze tam bawić się mając świadomość istnienia nieopodal komór gazowych i krematoriów. To chyba za dużo adrenaliny. Słyszałam ostatnio od koleżanki, która bawiła się w ośrodku "Mewa"w Jantarze. Była zachwycona. Nie potrafiła znależć minusów imprezy. Może to kolejny ośrodek do konkurencji imprez weselnych. Osobiście również słyszałam pochlebne opinie o właścicielach.
Bardzo polecam ośrodek MEWA w jantarze byłem tam jako gość we wrześniu 2011 r. jedzenie super muzyka idealna i do tego spanie na ośrodku w domkach lub pokojach jak kto chciał
jedyny minus to pogoda nas spotkała ale to i tak nie popsuło super imprezy
Co wy z tym Bumerangiem. Pokomunistyczny ośrodek i tyle. Trochę zliftyngowany, słabo położony, ponury, mokro i komary. Są o wiele lepsze wystarczy dobrze poszukać choćby na http://www.mierzeja.pl
jak szukacie opinii np. o obiektach w Łebie to mogę polecić stronę http://www.noclegileba.pl - sporo opinii różnych użytkowników tu znajdziecie.
prosze o opinie baltyk w stegnie turnusy rehabilitacyjne.dziekuje basia
polecam hotel bartan w sobieszewie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Polecam ośrodek Bursztyn w Sobieszewie, caly odnowiony, wystroj sympatyczny i kuchnia swietna, ceny tez nie są najgorsze. na tej stronie informacje i przykladowe menu i oferta jak kogos interesuje http://www.organizacjazaciebie.pl
Mam nadzieje, że nikt nie popełni takiego błędu jak my i nie wybierze Ośrodka "Mewa" w Jantarze. Właściciele są fałszywymi, a przede wszystkimi niesamowicie skąpymi ludźmi, przez co zniszczyli dzień, który miał być najlepszym w naszym życiu. Jako panna młoda zamiast bawić się i cieszyć na własnym weselu miałam ochotę rozpłakać się i wyjść.

Przed weselem sprawiali wrażenie bardzo ugodowych i dbających o każdą potrzebę klienta. Do czasu kiedy dostali zapłatę i olali sprawę konkretnie. Właściciel był ordynarny i chamski wobec gości, odmówił nawet wydania im ogrzewania do zimnych pokoi, dlatego że otworzyli okno. Jedzenia było bardzo mało i wydawane było w żółwim tempie. Obsługa pracowała bez przerwy przez ponad 48 godzin, najpierw przygotowując wesele a potem bez snu i odpoczynku poprawiny. Pod koniec nie mieli siły ciągnąć nogami, a co dopiero obsługiwać gości. Właściciele podczas wesela dosłownie chowali się przed nami i nie mieliśmy szansy poprosić o wyegzekwowanie jakiejkolwiek z obietnic. Bawiliśmy się w zimnie i atmosferze niechcianych intruzów. Pod koniec poprawin kazali nam się dosłownie wynosić. Nigdy w życiu nie doświadczyłam takiej ordynacji i takiego braku poszanowania klienta.

Dla własnego dobra trzymajcie się z daleka od tych ludzi!!
QRCZE ,DZIĘKI ZA OPINIĘ,PLANOWAŁAM WESELE WŁAŚNIE TAM........zmieniłam plany
Ja polecam Taki osordek nad morzem w Ustroniu Morskim to centrum Nemo , bardzo dobrze wyszlo mi cenowo wesele i wszystkim gosciom sie bardzo podobalo a dodam, ze wesele mielismy na 200 osob! Bardzo elastyczny dyrektor to znaczy moglam sie dogadac co do godzin dekoracji menu ulozenia stolow , bylo tak jak ja chcialam no i nie bylo oplaty korkowej!Miejsca do noclegu bardzo tanie nowoczesne pokoje z lazienkami, blisko do morza.
My mamy w czerwcu wesele w Baronie ;)
image

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (53 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry