Widok

OSPA ;-(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój 6 letni synek ma ospę. Byłam dzisiaj u lekarza, zapisała emulsję Pudroderm i gencjanę do smarowania wewnątrz bużki. Z nerwów nie spytałam się, czy po nałożeniu tej emulsji można się potem umyć, by nałożyć nową warstwę, a słyszałam dziś od mamy, że wcale tych krost moczyć nie wolno. Czy któraś z was miała już doświadczenia z ospą? Synek płacze i drapie się, bo go swędzi strasznie, a krosty ma dosłownie wszędzie poprostu szok.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
aha i bardziej polecam smarowanie gencjana,szybciej krostki zasychaja,ja jedynie na twarzy smarowalam pudokremem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
wydaje mi sie ze mozna kapac w nadmangianie potasu
i potem zasmarowac od nowa pudrocremem

i nie za czesto
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
niekapanie dzieci w czasie ospy to stare teorie poczytaj o tym na necie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
moje dziecko jest "swierzo" po ospie.Kąpalismy go codziennie ale byly to krotkie kapiele. mozesz tez zrobic kapiel w Nadmanganian potasu ,szybciej strupki zasychaja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
wprawdzie moje dzieci ospy jescze nie miały ale jak opiekowałam sie chłopcem to właśnie przechodził ospe i pamiętam że nie był kompany dopuki strupki nie zaczeły odpadac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (47 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (140 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry