Widok

Obrączki - KRUK - opinie i doświadczenia!!!

Wesele Temat dostępny też na forum:
Jesteście zadowolone???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my byliśmy wczoraj w Kruku i tam najbardziej nam się spodobały obrączki fakt ze jedna kosztuje 1360zł ASPETTA! ale doszliśmy do wniosku że jedyne co nam zostanie po weselu na długie lata więc nieoszczędzaliśmy na obrączkach!:))) ja polecam polską firmę z tradycja !!
Apart przereklamowany---- nie polecam!:((

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dla każdego pewne kwoty mają inną wartość. Jedni uznają, że 1000 zł za obrączki to majątek i powinni mieć w tej cenie coś niezniszczalnego a inni wprost przeciwnie. Jednak nie bez powodu obrączki z platyny kosztują 8 000 zł, a te z białego złota 1000 zł. Wybierając obrączki z białego złota należy się liczyć z tym, że szybko się one porysują. Mało tego dbanie o biżuterię też ma duży wpływ na to jak ona wygląda np. ja zawsze do mycia rąk ściągam mój pierścionek zaręczynowy bo chciałabym, żeby mi służył jak najdłużej. Aby uniknąć rozczarowań powinno się mieć realne oczekiwania względem produktów, które się wybiera.
Dziś byliśmy w Kruku,
obrączki wybrane, ale niestety jakość usług uległa pogorszeniu. Gwarancja to tylko rok, powiększenie o 1 rozmiar i to tylko w niektórych wzorach, a w zasadzie tylko w jednym - w obrączkach najzwyklejszych, diamentowanych, półokrągłych, jednokolorowych.
Jakiekowiek inne wykończenie obrączek czy profil, także diamenty uniemożlwiają zmianę rozmiaru.
Trochę sie boimy, bo moja obrączka jest z brylantem.
a czy wy nie widzicie, jak bardzo przepłacanie w tych krukach i apartach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak to już bywa z markami :)
My mamy obrączki z platyny, moja jest z kilkoma brylantami (nie wiem z iloma, bo nie liczyłam :-) i nie było w Kruku żadnego problemu z pomniejszeniem mojej obrączki z rozmiaru 12 na 11 a do tych z serii zwykłych nie należała.
ja kupiłam obrączki w kruku. Zrobili nam je na zamówienie, takie jak sobie wymysliliśmy. W sumie za dwie zapłaciliśmy 20 tysięcy. Ale są cudne. Moja ma 9 brylancików a przyszłego męża jest prosta. Jak chodzi o obsługe to pierwsza klasa! Polecam!
Nie powiedziałabym. U mnie w małym mieście nie znalazłam nic poniżej 1200zł (odrzuciliśmy żółte złoto),a w Kruku zapłaciliśmy za komplet ok 1000zł (do tego rabat). W Aparcie faktycznie ceny z kosmosu.
Nie ściemniaj !!!!!!!!!!!! Ja pracuje w Kruku w Warszawie i powiększanie zmniejszanie i naprawy z paragonem są za darmo!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Identycznie było w naszym przypadku, obrączki są w oplakanym stanie chociaż nosimy je dopiero 6 miesięcy, a moja zona nawet któcej, bo po 2 dniach noszenia zaczęly się pojawiać na niej plamy. po wizycie w salonie dowiedzieliśmy się że to jest nasza wina i że to nie jest wada trzeba ją oczyścić. pomimo tego że my chcialiśmy zlozyc reklamację nie przyjeto jej i wyslano do oszlifowania. Czekałem ponad 4 tygodnie, a informacji o tym co sie dzieje z obraczkami nie było, a wiec napisalem e-mail do centrali z zapytanie o moją własność. Nasteonego dnia zadzwonił do mnie kierownik ze sklepu W.KRUK w Białymstoku (bo tam zostaly zakupione) p.Trocki i od początku rozmowy zaczał na mnie wrzeszczeć, a więc ja poprosiłem go o kontakt z przełożonym, on po wilkich trudach podal mi numer do swojego szefa, lecz niestety zmyslony. Kiedy oddzwaniałem do p.trockiego on nie odbierał moich połaczeń. Pojechłem więc do sklepu gdzie znowuz zostałem zaatakowany przez pseudo kierownika i dowiedziałem się ze obrączka moze do mnie wrocic nawet za rok i nic na to JA nie poradze. Pozatym byl bardzo chamski i impulsywny. Obraczka wrociła po 2 miesiącach, na początku była w świtnym stanie, jednak po tygodniu znowu nadaje się odonowy. NIE POLECAM ZAKUPOW W TYM SALONIE!!!! W MOMENCIE SPRZEDAZY WSZYSCY SA BARDZO MILI, JEDNAK JAK JEST CO NIE TAK TO JESTES INTRUZEM KTOREGO TRZEBA ZNISZCZYC I ZMIESZAĆ ZE ZLOTEM!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam!
Nie wiem nic o KRUKU, ale firmy Apart ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!!! Zamówiliśmy tam obrączki, jako że nie mieli mojego rozmiaru, to kupowałam jakby w ciemno. Obrączka okazała się niczym śruba, jest naprawdę brzydka. W salonie, mimo że reklamują się, że zmniejszają i powiększają, nie chcieli o tym słyszeć (nawet za dopłatą). Pani powiedziała, że tych obrączek nie mogą zmniejszyć. Pani z firmy odpisała bardzo nieuprzejmego meila i zraziłam się do tej firmy. Sądzę, że obrączki nie są warte swojej ceny. Teraz muszę na swój koszt zmieniać obrączki u innego jubilera. Ponadto, twierdzą na stronie, że czyszczenie co roku jest za darmo, później okazuje się, że owszem czyszczą w aparcie biżuterię, ale tylko jeśli ma się platynową kartę. Oszukują, jak się da. NIE POLECAM!!!
JA NIE POLECAM ANI APARTU ANIU W.KRUKA-KOMPLETNY BRAK ZAINTERESOWANIA KLIENTAMI (KIEPSKI WYBÓR). U W.KRUKA W ARKADII MŁODA PANI NIE MA ZIELONEGO POJĘCIA O OBRĄCZKACH. Z WIELKĄ ŁASKĄ POKAZUJE OBRĄCZKI. PO TRZECIEJ PARZE ZREZYGNOWALIŚMY WIDZĄC NIECHĘĆ PANI ORAZ WIDZĄC ŻE PANI NIE MA ŻADNEJ WIEDZY. Z CAŁĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ MOGĘ POLECIĆ EXCELESIOR W C.H. ARKADII. SUPER WYBÓR,SUPER OBSŁUGA,RABATY,ZWIĘKSZANIE,ZMNIEJSZANIE,CZYSZCZENIE GWARANTOWANE.POZA TYM WIĘKSZOŚĆ ROBIONA RĘCZNIE WIĘC NIE MA PROBLEMU ZE ZMNIEJSZANIEM,ZWIĘKSZNIEM-NAWET JAK SĄ Z KAMIENIAMI, MOŻNA MIEĆ RÓWNIEŻ OBRĄCZKI Z SOCZEWKĄ. W APARCIE CZY U W.KRUKA OBRĄCZKI ROBIONE SĄ MASZYNOWO I JEST PROBLEM ZE ZWIĘKSZANIEM I ZMNIEJSZANIEM,ZAMÓWIENIEM OBRĄCZEK SOCZEWKOWYCH. GORĄCO POLECAM EXCELESIOR W C.H W ARKADII
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Coś nowego o Kruku? :)
Tylko tam znalazłam obrączki w których zakochałam się od pierwszego wejrzenia... Chyba nie powinnam mieć wątpliwości, w końcu to poważna firma... :>
jestem bardzo niezadowolona z Kruka! mam pierścionek zaręczynowy, który w ciągu 5 miesięcy popsuł sie 2 raz tzn brylanty się znów całe ruszają. raz była naprawiany i mimo, ze na gwarancji to kazali mi zapłącić 30 zł. to jakas kpina. teraz na pewno nie zapłacę za naprawę a jak mnie wkurzą to zarządam zwrotu pieniędzy bo choć mam duży senstyment do neigo to nie dam z siebie głupka robić...
NIE POLECAM tam zakupów. obrączki też się po roku całe starły i mocno porysowały... taka renomowana firma a takie byle co robi...
W każdej firmy są klienci zadowoleni i niezadowoleni, tak jak ze wszystkim. Ja należę do tych zadowolonych. Obrączek co prawda nie mam z Kruka, ale chętnie kupuję tam biżuterię i powiem Wam, że czyszczenie i naprawy wykonują mi przez kilka lat bezpłatnie:)
może i świetne w użyciu, może i piękne wzory - ale szczerze: nie polecam! Firmie nie zależy na kliencie, jedynie na zyskach. Kupiliśmy obrączki Kretos z nowej linii, wszystko pięknie, mieliśmy pół roku do ślubu, mówili nam w salonie, niech się państwo nie śpieszą z grawerem bo w razie zmiany rozmiaru będzie kłopot, a nigdy nic nie wiadomo itp. No i miesiąc przed ślubem idziemy do salonu po ten grawer, bo wielkość jest dobra - a oni nam wyskakują, że zmieniły się zasady i teraz bezpłatny grawer jest tylko miesiąc po kupnie.Teraz to musimy zapłacić 4 PLN za znak (spacja też jest znakiem). My na to, że generalnie średnio nas to obchodzi, bo myśmy kupowali (a tym samym zawarliśmy niejako umowę z firmą Kruk) jak obowiązywały stare reguły. Babka z salonu zadzwoniła do "góry" i łaskawie udzielono zgody na bezpłatny grawer. Wg zasad grawer jest wykonywany 14 dni roboczych. Obrączki miały być gotowe w piątek 20 sierpnia, oczywiście nie zrobione - ponoć zanieśliśmy jak kurier już odjechał: więc licząc dalej wyjdzie nam poniedziałek 23 sierpnia, czyli dziś i co? I nie ma ich. W sobotę (28) mamy ślub! Narzeczony jedzie z daleka do mnie w środę, a dziś nie ma obrączek, kolejny kurier we czwartek jak narzeczony już musi być u mnie! Obiecują, że wyślą specjalnego kuriera w środę. Podobno w wakacje mają jednego pracownika na serwisie, który też grawer robi. (w roku jest ich dwóch) To co, taka bogata firma, z takim szerokim asortymentem i mają tylko 2-ch pracowników?!?!!? Tacy bogaci, a nie stać ich na zatrudnienie kogoś jeszcze?? Zabawne... Dopiero będzie cudownie jak się okaże, że tych obrączek nie będzie! I co wtedy zrobimy?!?!
SALON KRUK NIE DAJE ZADNEJ GWARANCJI!!! WIEM BO KUPIŁAM TAM PIERSCIONEK, Z KTÓREGO PO KILKU DNIACH WYPADŁA CYRKONIA, ZANIOSŁAM DO SALONU I KAZANO MI ZAPŁACI 70 ZŁ (!!!) ZA WPRAWIENIE. ZANIOSŁAM DO "ZWYKŁEGO" JUBILERA I MI WPRAWIŁ ZA 30 ZŁ, 40 ZŁ ZAOSZCZĘDZONE, A POWINNO BY NAPRAWIONE ZA DARMO !!! GDZIE WIĘC JEST GWARANCJA ? ZASTANAWIAM SIĘ NAD KUPNEM OBRĄCZEK, ALE NA PEWNO NIE W SALONIE KRUK !!! POCZYTAJCIE KOMENTARZE NA FORACH, JEST DUŻE NEGATYWNYCH, LUDZIE SA ROZŻALENI REKLAMACJAMI W KRUKU, JA TEZ.
Byliśmy w Kruku w Galerii Bąłtyckiej i zostalismy bardzo miło obsłużeni, przez pania w srednim wieku, w krotkich,czarnych włosach:) Nie wiem jak miala na imie.Ale byla sympatyczna.
Niestety zdecydowalismy sie na wykonanie obraczek gdzie indziej...
nie polecam, mam pierścionek "jedyny" bardzo ładny, kosztował ok 7 tys, narzeczony dostał wtedy kartę "dla przyjaciół", miła obsługa itd. Wic kupiliśmy tez w kruku obrączyki. wszytsko z białego złota, wyglada jak przybrudzone, porysowane srebro już po 2 miesiącach od czyszczenia. Na początku czyszczenie i rodowanie miało być gratis raz w roku (przez 2 pierszw lata tak było), potem dowiedziałam sie ze już nie ma tej usługi, ale znalazłam na stronie kruka, ze nadal tak sie reklamują (dla posiadaczy tej ich "vipowskiej" karty). Udałam się ponownie, ale musiałam już zapłacić za rodowanie... Dowiedziałam sie ze karta jest stara, wiec wymienili na jakąś tandentną z numerem, jak znowy wydamy 5 tys to dostaniemy imienna - tą lepszą z lepszymi warunkami. Czuje się oszukana. Jak Pani oddawała mi pierścionek to nie chciała mi zbadac kamienia - powiedziała z sarkazmem: "proszę mi wierzyć, nie takie diamenty my tu przyjmujemy". być może, ale dla mnie najcennieszy jest ten (riposta oczywiście przychodzi po czasie). Zrobiło sie przykro i wyszłam (salon na Paderewskiego w Poznaniu). Terminów czyszczenia nie dotrzymują (przez co do ślubu szłam bez pierścionka, bo "był u jubilerów". Nie polecam, a przynajmniej radze zapytac o warunki sprzedaży, bo ja się czuję najwyczajniej w świecie oszukana i gorsza.
a to ciekawe bo to niezła ściema ha ha ha ha
do góry