Widok
Od kiedy dawać biszkopty i chrupki?
Ostatnio kilka osób namawia mnie żebym dawała córce biszkopty. Nie ma jeszcze ząbków i boję się, że się zakrztusi. Nie chce "jeść" jeszcze bardziej zwartych pokarmów, nawet ze słoiczka jak jest gęsta konsystencja to nie umie sobie z tym poradzić.
Dałam jej tego biszkopta i jak trochę rozmiękł to włożyła całego do buzi. Musiałam jej go wyjąć bo by się udławiła. To znaczy, że powinnam jeszcze poczekać?
Dałam jej tego biszkopta i jak trochę rozmiękł to włożyła całego do buzi. Musiałam jej go wyjąć bo by się udławiła. To znaczy, że powinnam jeszcze poczekać?
My z kolei Tygryski :)
Moje dziewczyny z racji ukończonego 6 miesiaca wczoraj, dzis dostały obiadek po 6 miesiącu z takimi dosć duzymi kawałkami- myślałam że sobie nie poradzą.
Nawet groszek był w tym cały.
Ale dały radę, a Maryśka jak memła jedzonko :p
Moje dziewczyny z racji ukończonego 6 miesiaca wczoraj, dzis dostały obiadek po 6 miesiącu z takimi dosć duzymi kawałkami- myślałam że sobie nie poradzą.
Nawet groszek był w tym cały.
Ale dały radę, a Maryśka jak memła jedzonko :p
kupuję w Leclercu, Realu, Delimie, Carrefour Market :) są też takie pałeczki bez soli :]
ogólnie nauczona doświadczeniem - za każdym razem czytam skład ;) kiedyś się zdziwiłam, że były z solą (dałam Gabrysiowi 1 chrupka i jednego sama zjadłam... i coś smak mi nie pasował - czytam - sól... wszystko i na temat - Gabryś więcej nie dostał ;) sama zjadam :))
ogólnie nauczona doświadczeniem - za każdym razem czytam skład ;) kiedyś się zdziwiłam, że były z solą (dałam Gabrysiowi 1 chrupka i jednego sama zjadłam... i coś smak mi nie pasował - czytam - sól... wszystko i na temat - Gabryś więcej nie dostał ;) sama zjadam :))
Mój synek ma równo 5 m-cy i też mnie taka myśl przeszła by mu coś dać takiego,szczególnie,że cwaniaczek otwiera buźkę,by go poczęstować tym co ja jem ;)
Paulo Coelho
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy:
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy:
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.