Widok

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi odradzał. Powiedział, że to jest "szajs" i wyrzucone pieniądze.
Nie mówię to o takim za 4000 zł bo jeszcze mnie nie pogięło, ale o modelach za mniej niż 1000 zł.

Nie mogę znaleźć żadnych wiarygodnych opinii w internecie.
Znalazłam tylko test w czasopiśmie i tym się sugerowałam ale po tej dzisiejszej litanii negatywnych przymiotników w kierunku tego robota, sama już nie wiem...
Może ktoś ma ?
Może ktoś chciał pożyczyć na jeden dzień za jakieś czekoladki czy coś ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam samojezdnego wariata i spokojniejszego mopa i działają elegancko , tylko jak się spotykają i sobie podczerwienią świecą to potrafią taką akcje wywinąć że hej, Zadowolenie 110%. Jak nie ma kabelków i innych elementów co mogą wciągnąć i potem piszczeć to polecam. Odkurzacz potrafi biżuterie znaleźć i po otwarciu pojemnika jest w osobnej przegródce tak jak monety.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przeglądałem różne sklepy z akcesoriami do sprzątania i natrafiłem na ofertę sklepu internetowego K&M Group z najrózniejszymi workami do odkurzaczy od znanych i cenionych producentów, w tym np. worki do odkurzacza electrolux . W razie jakich kolwiek pytań, wszystkie informacje o ofercie tego sklepu oraz kontakt znajdziecie na stronie.
Czy to jest normalna praca tego odkurzacza Roomba combo i5+, że ciągle się zawiesza, nie ładuje, nie wraca do bazy, odkurza chaotycznie, zawisa na schodach. po czym nie wraca do bazy mówi że trzeba ręcznie odstawić do bazy, traci połączenie z wifi, staje przed bazą ale nie wjeżdża do niej, bardzo długo sprząta w porównaniu z innym robotem sprzątającym (zdarza się że sprząta 5 godzin zamiast 1godziny )?
Wiesz co polecam Ci roombe bo na prawdę jest warta swojej ceny, ja obecnie posiadam i7 i jest świetna

ja osobiście używam Roombe i3+ i robi mega fajną robotę. Odkurza dokładnie, wydaje mi się, że nawet nieco lepiej niż jak odkurzałem sam standardowym odkurzaczem. Tak więc polecam

W fajnej cenie możesz dorwać irobot roomba combo :) U mnie sprawdza się super, dobrze odkurza i do tego mopuje podłogę. Myślę, że może okazać się strzałem w dziesiątkę ;)

Ja ma roombę i jestem zadowolona, ale mama kupiła tańszy sprzęt Zeegma (Zonder Robo) w wersji Basic i szczerze mówiąc nie widzimy szczególnej różnicy w działaniu.Bardzo przydatna rzecz.

neato to mało znana firma więc ja bym na twoi miejscu nie ryzykowała

Z samojezdnych odkurzaczy to roomby nie mają sobie równych. Dobre sprzęty i mało awaryjne.

Też zastanawiam się nad kupnem takiego typu odkurzacza. Jest to większy wydatek więc robię rozeznanie w modelach i szukam o nich informacji. Które roboty polecacie? Czy ktoś zna robot Neato. Na tej stronie znalazłam te roboty http://4robotics.com.pl/neato-2/

Dzięki, właśnie o taką opinię mi chodziło. To poczekam jeszcze z rok, może większy wybór będzie.

Jeśli chodzi Ci o robota mopującego braava, to też mam ;p Fajny jest, cichutki, ma opcję mopowania na mokro albo na sucho (zamiatanie). Niestety, mocnych zabrudzeń nie usunie (nie ma dużej siły nacisku, ot jeździ z wilgotną szmatką i przeciera podłogę), jak ktoś lubi mieć pedantycznie czystą podłogę, to będzie pewnie po nim poprawiać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też mam roombe 980 i jestem nią zachwycona. Widzałam też, że wyprodukowali mop, czy któraś z Was go ma? Jest to pierwszy model, więc obawiam się, że może mieć sporo wad. Czy ktoś się wypowie?

ok.9,5cm wysoka jest

A ile ma cm?
Moj wjezdza wszędzie oprócz takiej bardzo niskiej szafki pod tv. Tyle, że jest niziutki bo ma jedyne jakies z 7 cm

Hmmmm, dziwne bo ja mam od nich też do szyb ale chyba inny model i przy oknach tarasowych fajnie się sprawdza na wiecznie wypalcowanych szybach. A odkurzacz jeździ prawie codziennie, fajnie jest wrócić do czystego domu .

ja mam roombę 960; jestem z niego bardzo zadowolona; sierść psią i kocią, piasek i różne brudy, bałagan po dziecku odkurza bardzo dobrze; dom 100m2 czyści na jednym cyklu; jest dość głośny ale można włączyć jak nie ma nikogo w domu;
na samym początku wcisnął się nam bokiem pod szafkę i przekręcił jakoś dziwnie - urwał sobie przedni czujnik/kamerkę - zgłosiliśmy do serwisu / kurier przyjechał, zabrał, za jakiś czas przywiózł z wymienionym całym przodem)
mielismy wczesneij pozyczony starszy model od kolegi, ten starszy model jezdzil tak chaotycznie po domu; nasz jezdzi slad przy sladzie i zapisuje sobie mape domu, widać że w tej jeździe jest sens;
co do dywanów - krótkie włosie, takie zbite dobrze czyści; my nie mamy shaggy;ale mamy owcze skóry - je roomba omija, bo się slizgają; ale wątpię że by sobie z nimi poradzila;
jeszcze dwie sprawy:
nie sprząta do konca narozników (bo jest okrągła);
warto wcześniej sprawdzić wymiary roomby i porownać z wysokością pod meblami i np.rozstaw nóg w krzesłach (u nas pod jedna szafkę nie wjeżdzała lub się tam klinowała, mąż szafkę zamontował 2cm wyżej;)), no i pod krzesłami się nie mieści na szerokość i wiecznie trzeba je przestawiac;))

Mamibota zdecydowanie odradzam. Kupiłam od nich glassbota (do mycia okien), przy pierwszym uruchomieniu się zepsuł, gdy wrócił z naprawy - po chwili zepsuło się dokładnie to samo drugi raz. Za trzecim razem naprawili bardziej skutecznie, ale szyby po czyszczeniu glassbotem wyglądają gorzej niż przed.

Jak ma bardzo długie te kłaczki to może sobie nie poradzić na takim dywanie bo zacznie mu się dywan wplątywać w szczotki albo w miotelke boczną. U mnie jeździ inny robot, tańszy i z dwoma funkcjami. Niekoniecznie chinczyk jest gorszy, u mnie się sprawdził ale z mamibot.tech ktory ma amerykanski projekt robotów.

widzisz jeśli chodzi o awaryjność to nigdzie w internecie nie znajdziesz opinii że Roomba jest awaryjna a na chińczyki się żalą i to gęsto
więc trzeba uważać, raz się przyoszczędzić a potem na serwisie przepłaci

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Woda na oknach - mam dość. (96 odpowiedzi)

codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie. wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na...

do góry