Widok

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi odradzał. Powiedział, że to jest "szajs" i wyrzucone pieniądze.
Nie mówię to o takim za 4000 zł bo jeszcze mnie nie pogięło, ale o modelach za mniej niż 1000 zł.

Nie mogę znaleźć żadnych wiarygodnych opinii w internecie.
Znalazłam tylko test w czasopiśmie i tym się sugerowałam ale po tej dzisiejszej litanii negatywnych przymiotników w kierunku tego robota, sama już nie wiem...
Może ktoś ma ?
Może ktoś chciał pożyczyć na jeden dzień za jakieś czekoladki czy coś ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja zastanawiałam się właśnie ostatnio nad zakupem takiego odkurzacza. Znajoma odradziła mi jednak kupowanie podróbek za 200 zł. Poleciła mi natomiast odkurzacz Hoover ROBO.COM. Słyszeliście o takim? Poczytałam sobie trochę o nim na oficjalnej stronie wydaje się być bardzo stabilny i porządny. Tylko trochę kosztuje, bo prawie 1500 zł. Ale znajoma mówi, że warto zainwestować. Jak myślicie? Wydalibyście tyle na odkurzacz?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witajcie, dosłownie 2 dni temu kupiłem robota z mopem Dibea D960. Jak to z nowymi rzeczami bywa, przez dwa dni sprawdzałem jego funkcjonalność. Pewnie , że nic nie zastąpi zwykłego odkurzania i mycia podłogi, nie mniej robocik wykonuje swoją robotę genialnie. Dwie szczotki zbierają paprochy z kątów, a mopik przeciera podłogę na mokro. Do tego urządzenie działa bardzo cicho (można sobie zaprogramować pracę na godziny nocne), super wyplątuje się z kabli.Jego wysokość pozwala na sprzątanie pod kanapami, łóżkami czy fotelami - po prostu wjedzie (i wyjedzie) wszędzie. Jestem bardzo zadowolony, po powrocie do domu mieszkanie jest ogarnięte.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeszuka
2011-11-21 23:07:13
Masz na mysli jakiś konkretny model?
Mam model Electrolux Pure F9 i to jest bajka. Super cichutki, bardzo łatwo opróżnić, nie ma tego syfu wszędzie. No i w końcu mogę odkurzać po nocy :D

Taki robot to masakryczny koszt, ale ja zdecydowałem sie na odkurzacz bezprzewodowy Electrolux pure F9, efekt podobny - sprząta się niemalże samo :D

Wybór modeli jest spory, niektóre są tańsze, inne droższe. Wszystko zależy od funkcji, które oferuje dany model. Z tego co widzę na https://irobot.pl/pl/ , iRobot ma obecnie 9 różnych modeli w ofercie. Kwestie ceny rozbijają się głównie o to, jakie mamy podłogi do sprzątania, czy mamy zwierzęta i dzieci, które dodatkowo brudzą. Do zwykłego odkurzania zapewne wystarczy podstawowy model takiego odkurzacza.
Czy ktoś ma i może się wypowiedzieć na temat romby 980 i xiaomi roborock s55 lub s60? Zastnawiam się nad kupnem któregoś z tych modeli tylko jeszcze nie wiem który wybrać
Nikt nie ma tego modelu romby i xiaomi?

Mam xiaomi tylko nie wiem, który dokładnie model. W każdym razie ten z mopem, który jak u mnie średnio się sprawdza, bo jest to raczej mopowanie kosmetyczne :). Natomiast jeżeli chodzi o odkurzacz to jest świetny. Mam psa husky, który jak zaczyna gubić sierść to są tego tony i odkurzacz daje radę żeby to ogarnąć. Ma mały zbiorniczek na odpady, ale da radę na jednym zbiorniku sprzątnąć mieszkanie ponad 70 m i tą tonę sierści :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam roombę 650, jestem zadowolona. Z jednym zastrzeżeniem - roomba nie wjeżdża na czarne dywany, bo 'myśli', że to przepaść.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziękuję bardzo za odpowiedzi :) czy z dywanem Shaggy też sobie radzą Wasze odkurzacze?
Kasiu od jak dawna masz swojego Xiaomi? Ja na ten moment skłaniam się bardziej ku niemu że wzgl na cenę, tylko zastanawiam się jak z jego awaryjnością.

Dziękuję za odpowiedź :) czytałam właśnie że czarne dywany są problematyczne dla tych odkurzaczy. Czy myślisz że odkurzacz poradzi sobie z dywanem Shaggy (jasnoszarym ;))

Z jasnoszarym nie ma problemu, ja mam jeden czarno-szaro-czerwony i na wszystkie kolory poza czarnym wjeżdża, jak dojedzie do czarnego to staje i piszczy :) A na ciemnofioletowy wjeżdża.

widzisz jeśli chodzi o awaryjność to nigdzie w internecie nie znajdziesz opinii że Roomba jest awaryjna a na chińczyki się żalą i to gęsto
więc trzeba uważać, raz się przyoszczędzić a potem na serwisie przepłaci

Jak ma bardzo długie te kłaczki to może sobie nie poradzić na takim dywanie bo zacznie mu się dywan wplątywać w szczotki albo w miotelke boczną. U mnie jeździ inny robot, tańszy i z dwoma funkcjami. Niekoniecznie chinczyk jest gorszy, u mnie się sprawdził ale z mamibot.tech ktory ma amerykanski projekt robotów.

Mamibota zdecydowanie odradzam. Kupiłam od nich glassbota (do mycia okien), przy pierwszym uruchomieniu się zepsuł, gdy wrócił z naprawy - po chwili zepsuło się dokładnie to samo drugi raz. Za trzecim razem naprawili bardziej skutecznie, ale szyby po czyszczeniu glassbotem wyglądają gorzej niż przed.

ja mam roombę 960; jestem z niego bardzo zadowolona; sierść psią i kocią, piasek i różne brudy, bałagan po dziecku odkurza bardzo dobrze; dom 100m2 czyści na jednym cyklu; jest dość głośny ale można włączyć jak nie ma nikogo w domu;
na samym początku wcisnął się nam bokiem pod szafkę i przekręcił jakoś dziwnie - urwał sobie przedni czujnik/kamerkę - zgłosiliśmy do serwisu / kurier przyjechał, zabrał, za jakiś czas przywiózł z wymienionym całym przodem)
mielismy wczesneij pozyczony starszy model od kolegi, ten starszy model jezdzil tak chaotycznie po domu; nasz jezdzi slad przy sladzie i zapisuje sobie mape domu, widać że w tej jeździe jest sens;
co do dywanów - krótkie włosie, takie zbite dobrze czyści; my nie mamy shaggy;ale mamy owcze skóry - je roomba omija, bo się slizgają; ale wątpię że by sobie z nimi poradzila;
jeszcze dwie sprawy:
nie sprząta do konca narozników (bo jest okrągła);
warto wcześniej sprawdzić wymiary roomby i porownać z wysokością pod meblami i np.rozstaw nóg w krzesłach (u nas pod jedna szafkę nie wjeżdzała lub się tam klinowała, mąż szafkę zamontował 2cm wyżej;)), no i pod krzesłami się nie mieści na szerokość i wiecznie trzeba je przestawiac;))

Hmmmm, dziwne bo ja mam od nich też do szyb ale chyba inny model i przy oknach tarasowych fajnie się sprawdza na wiecznie wypalcowanych szybach. A odkurzacz jeździ prawie codziennie, fajnie jest wrócić do czystego domu .

A ile ma cm?
Moj wjezdza wszędzie oprócz takiej bardzo niskiej szafki pod tv. Tyle, że jest niziutki bo ma jedyne jakies z 7 cm

ok.9,5cm wysoka jest

Ja też mam roombe 980 i jestem nią zachwycona. Widzałam też, że wyprodukowali mop, czy któraś z Was go ma? Jest to pierwszy model, więc obawiam się, że może mieć sporo wad. Czy ktoś się wypowie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ogrzewanie gazowe - jakie koszty (24 odpowiedzi)

Jesli ktoś ma ogrzewanie gazowe w domu, chciałam podpytać o koszty w sezonie zimowym - tak w...

CET na Kowalach - proszę o opinie (109 odpowiedzi)

Czy któreś dziecko chodzi do tego przedszkola albo do szkoły? jakie są Wasze opinie o tej placówce?

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

do góry