Widok

Odwołanie do żłobka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, wiecie może jak napisać odwołanie do żłobka, w życiu nie pisałam żadnego odwołania i nie mam pojęcia od czego zacząć !!!Prosze o pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
normalnie :-) dajesz tytuł ODWOLANIE , piszesz od kogo do kogo ( Do Dyrekcji Żłobka nr ....)
a dalej
" w związku z nie dostaniem się do żłobka mojego syna/córki .....( podajesz imię i nazwisko) zwracam się z prośbą o ponowne rozpatrzenie mojego podania gdyż zmusza mnie do tego bardzo trudna sytuacja życiowa ( czy coś tam innego ) i opisujesz co i jak i dlaczego tak bardzo potrzebujesz tego miejsca np. ze jesteś samotna matka jedyną żywicielką dziecka itp.)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję ślicznie :)
bardzo proszę :-)
basia - a dlaczego się odwołujesz? tzn domyślam się że nie przyjeli Twojego maluszka, ale powiedz na którym miejscu jesteś na liście? bo włąśnie nie wiem czy pisać odwołanie czy nie...
fiolka, nigdy nie zaszkodzi spróbować, ale jeśli nie dość mocno umotywujesz swoje odwołanie to nie masz co liczyć na "ulgę". Przypuszczam, że matki samotnie wychowujące dziecko albo z udokumentowaną trudną sytuacją materialną mają szansę, całej reszcie pozostaje po prostu czekać. ;)
Jesteśmy na 26 miejscu w 2 żłobkach i Pani kierownik powiedziała nam że mamy napisać odwołanie. Czekamy już 1,5 roku na miejsce :( Tylko mąż pracuje więc jest tragedia bo kokosów nie zarabia już nawet nam nie starcza od 1 do 1 :(((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja się właśnie zastanawiam jak to jest możliwe, że w ogóle istnieje najmłodsza grupa żłobkowa... Zapisałam moją córkę do żłobka, kiedy byłam w 5 miesiącu ciąży. Dzisiaj, po roku, nie ma najmniejszych szans w żadnym z miejsc (zapisałam ją do kilku, tak jak poleciła pani kierownik pierwszego żłobka, do którego się udaliśmy). Jest na ponad setnym miejscu, więc MOŻE za rok się załapie. Nie pojmuję tego -czy ludzie zapisują dzieci do żłobków rok przed planowanym poczęciem? Czy też dostają się raczej krewni i znajomi królika, a nie zwykli śmiertelnicy?...
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
U Nas np było kilka sytuacji że w danym miesiącu zamiast posunąć się do przodu na liście albo przynajmniej stać w miejscu to my się cofaliśmy, kiedy interweniowałam Pani mówiła mi że w poprzednim miesiącu miała strasznie dużo pracy i się pomyliła, że ona jest tylko człowiekiem, a jaka prawda to już się nie dowiem może w cofnęliśmy się dlatego że koleżanka, koleżanki chciała oddać dziecko do tego żłobka ... ehhh...szkoda gadać... _zuzka ja byłam w 6 miesiącu jak zapisywałam ale niestety Tylko do 2 bo Pani wtedy powiedziała że na pewno od tego września się dostanie...a tu d*** :(((
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
to ja pewnie nie mam szans:( jesteśmy na 52 miejscu (to najbliżej z 4 żłobków w których czekamy). zapisałam Kubę jak byłam w 11 tygodniu ciąży, jakbym wiedziała, że tak będzie to bym zapisała zaraz po zrobieniu testu:( a wtedy było mi głupio że jestem płaska a już z podaniem lecę...;)) no cóż. kłamać nie umiem, samotną matką nie jestem...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

perfumy.....gdzie kupujecie? (38 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

do góry