Widok

Ogarnia mnie frustracja

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy w tym przekletym trojmiescie normalna spokojna rodzina naprawde nie moze liczyc na wynajecie mieszkania w ludzkiej cenie?! blagam nie kazdy zarqbia po 5 tys ! serio niema tu nikogo kto nie ceni sobie za byle kawalerke 1200 plus oplaty i najlepiej 5 miesieczna kaucje !? ehhh mam wrazenie ze to co jeetesmy w stanie zaproponowac tzn ok 1300 za wszystko miesiecznje, to dla osob majacych mieszkanie do wynajecia sa marne grosze ,a przeciez to kupa kasy. Czy ludzie sa az tak pazerni :( masakra
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 20
swojego czasu sama szukałam mieszkania na wynajem.... masakra :/ skończyło się tak, że chwilowo mieszkamy z mężem u teściów bo poprostu nie stać nas na wynajęcie...:( a teretycznie nie mamy najniższych możliwych pensji...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
zależy gdzie szukasz , przy obwodnicy jest taniej - w centrum pewnie się nie da wynająć nic poza kawalerką za tą cenę
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mieliscie to szczescie ze tesciowe blisko, fakt slaby uklad mieszkac kontem u kogos, za to lepiej niz u nas jak tak dalej bedzie to bedziemy zmuszeni chyba zamieszkac w samochodzie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mnie lokalizacja nie robi roznicy moge nawet zamieszkac na wsi problem w tym ze nawet za chalupe w jakis rokitnicach czy innych trabkach wielkich spiewaja kase jak za apartament w centrum, nasuwa mi sie tylko jeden wniosek ludzie sa pazernymi samolubami i zapomnieli jak to bylo gdy sami byli mlodym malzenstwem z dzieckiem
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15
Bez przesady - wynajmując mieszkanie człowiek przecież nie będzie się kierował sentymentem.
Obowiązują prawa eynku- jest popyt i adekwatna do niego podaż.

Poszukaj może w Rumi, Redzie- tam jest taniej.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 4
nie wiem gdzie szukasz ale jak widać da się taniej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
to fakt, nie wyobrażam sobie co by bylko gdybyśmy nie mogli u nich zamieszkać, znajomi przeważnie krzywo patrzą, że tak mieszkamy ale co zrobić??? Pewnie, że lepiej byłoby samemu...
Czasem zdarza się mieszkanie w niskiej cenie ale to trzeba mieć mega farta... moja kumpela na przymorzu dwa pokoje w świetnym stanie wynajmuje za 500 zł + opłaty.... tylko takie mieszkania zdarzają się rzadku i jak ktoś już takie "złapie" to siedzi tam w zasadzie póki czegoś swojego nie kupi - w sumie nie ma się co dziwić...
Ceny za wynajem notorycznie są wyższe niż rata kredytu :/ jakby kogoś było stać na kredyt na swoje mieszkanko to by nie musiał wynajmować...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niestety masz racje kasa kasa kasa wszystko dla mamony
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Będę miała do wynajęcia od 1 maja 2 pokojowe mieszkanie w Redzie za ok 1000 zł plus opłaty. Czynsz ok 150- 200 zl dodatkowo płatny plus prąd.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak da się ale to jest 1100 zł wynajem + 450zł czynszu zimą + cena prądu to nam daje ponad 1600 zł przy dobrych wiatrach gdy nie mamy dopłat np. za ogrzewanie itp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety - często opłata jaka się otrzymuje za wynajem idzie na kredyt. Jeśli ktoś uczciwie płaci podatki to z wynajmu opłaca właśnie swój kredyt plus podatek za wynajem i tylko tyle z tego ma.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ile szczescia ma ktos kto trafia takie ogloszenie 500 plus czynsz ok 300 plus liczniki jeszcze ktos sam cos takiego upoluje ale na rodzine z dzieckiem za takke oplaty niky sie nie zgodzi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najbardziej w sumi smieszy mnie koszt kaucji ... jeszcze gdy cos w tym mieszkaniu jest nowego po remoncie zgoda ale gdy ktos za mieszkanie bez wyposazenia albo z wyposazeniem pamietajacym poznego gomolke wola sobie 1500 kaucji to brzmi jak niesmaczny zart
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10
Nie kwękaj Misiu bo większość zdrowych rzeczy jest niesmaczna. Pożyjesz i pojesz to zdobędziesz tytuł MasterChefa.
"Byle kawalerkę" w 3city to mogłam przysposobić po 14 latach Małżeństwa i ciężkiej pracy. Wtedy dopiero myślałam o Dziecku.
Jeśli jesteś takim spokojnym, ludzkim człowiekiem to nie zginiesz. Znajdą się zausznicy bo dobry człowiek nigdy nie jest na tym świecie sam.
Szukaj a znajdziesz.

Ps
Z bólem głowy myślę o dniu, w którym będę szukała najemcy mieszkania.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10
kaucja berze się też stąd, że pokrywa właścicielowi miesięczny koszt utrzymania mieszkania w razie gdyby lokator "zwiał" lub nie płacił rachunków, różni są ludzie i niestety każdy kto wynajmuje mieszkanie woli sie w ten sposób zabezpieczyć
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 0
Randall- co Ty za prochy brałaś?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
przymierzam sie do wynajmu 47 mkw. 2 pok.,1 pietro, blisko skm, komunikacj, zaplecze zlobkowo-szkolnoprzedszkolno-uslugowe. mieszkanie po remoncie generalnym, swiezutkie, wykonczenie z polki sredniej wyzszej (koszt remontu ok 100tys zl). wysokosc oplat- ok 1000 zł mies , z ogrzewaniem, pradem, woda, mediami. zamierzam wycenic je za 2200-2500 zl. duzo? mam 1200-1500 zl na reke. odejmij podatek. zakladajac eksploatacje przez rodzine z dzieckiem- po 5 latach mieszkanie bedzie wymagac kolejnego nakladu na odswiezenie- przez 5 lat mam ok. 60-70 tys brutto. przy zalozeniu ze odswiezenie wyniesie ok 30% kosztow remontu- mam jakies 30-40 tys brutto za 5 lat wynajmu. duzo? smieszne pieniadze, wliczajac w to nerwy i np. czas poswiecany na zalatwianie wszelkich spraw (jako wlasciciel mieszkania). aha, jesli uwazasz ze po 5 latach mieszkanie nie zostanie wyeksploatowane- czy zniszczone- nie wierze w to. nie sadze by wynajmujacy wydawal pieniadze na chocby dobre srodki do czyszczenia czy w ogole przemowal sie dbaniem o mieszkanie - nie wydal kasy na remont-nie bedzie dbal o to co nie jego. poza tym, wszystko zwyczajnie sie zuzywa.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4
Sytuacja z dzis ogloszenie w moim zakresie kasowym ;) 800 wynajem bezczynszowe plus media i opal fajnie mysle sobie piecyk dosc klimatycznie milo dzwonie :) I tu zonk chata nie umeblowana absolutnie nic nie ma ... przelknolem mysle sobie sprzet da sie zorganizowac, ale gdy mila pani uslyszala dziecko pies (nie poterzny amstaff morderca tylko wiecznie spiacy jamnikowaty kundel ) nie wykluczone fu...k ogloszenie odswiezane od ok miesiaca gratuluje pani i zycze powodzenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry