Widok

Ogrzewanie gazowe

Remont - porady Temat dostępny też na forum:
Ktory kociol gazowy dwufunkcyjny (24KW) wybrac, Termet, Fondital, Broetje, a moze jakis inny w cenie okolo 2000zl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Piec dwu funkcyjny za około 2 tyś???
A to ma być piec używany?
Pytam z ciekawości, bo piec, który ja kupiłem WOLFa kosztował 7tys , również 24KW, ale to był najnowszy model na rynku, kondensacyjny.
Tak, ja w domu w ktorym mieszkam tez mam kociol 2-funkcyjny za kilka tysiecy Junkiers i jest suuuper!
a ten piec ma byc w domku na wynajem Chyba wole nowy i te ktore wymienilam to sa za 2100 - 2200,polski ,wloski i niemiecki.
Pomyslalam ze uzytkownicy w/w piecykow podziela sie opinia ;-) i bedzie mi latwiej podjac decyzje ;-))
Przyznam szczerze, że nawet nie wiedziałem, że za 2 tys można kupić piec dwu funkcyjny :))))

Według mnie (ale nie wiem, czy stawiasz na niezawodność, czy po prostu jest to tobie obojętne) kupiłbym piec niemiecki - ja osobiście polecam firmę Wolf, z tego względu, że sam mam u siebie Wolfa i jest on sprawdzony. (dwu funkcyjny piec kondensacyjny z zamkniętą komorą spalania)

Powiem tak, jeśli chcesz mieć jak najniższe rachunki za ogrzewanie, zainwestuj w dobry piec kondensacyjny.

Przykładowo, ja ze swoim piecem mam o połowę niższe rachunki jak sąsiadka, która także ma piec gazowy, ale dużo gorszy.

Inny znajomy również ma dużo gorszy piec i płaci 150% więcej jak ja za ten sam okres.

Szczerze mówiąc, wątpię aby piec za 2 tys był równocześnie niezawodny, a także super wydajny i oszczędny. Coś za coś.
Jak to mowia ""Czlowiek cale zycie sie uczy."
...heheheeh ja tez nie wiedzialam, dopoki mnie "bieda" nie przycisnela domek na wynajem, na razie kupe kasy w remont wlozylam.
A taki tani piec, wywale za 4-5 lat i kupie lepszy ;-))
A ze drogie lepsze to tez wiem ! za dom 165m place 360-500/mies
w zime.
pozdrawiam ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
koleżanko tylko nie włoski mianowicie włosi nie mają pojęcia o ogrzewaniu z prostej przyczyny nie mają takiego zjawiska atmosferycznego zwanego zimą , jeśli się decydujesz na zakup kotła to polecam polski ewentualnie jak finanse ci pozwalają to niemiecki

Inne tematy z forum Co kupić - wyposażenie

drzwi wejściowe (3 odpowiedzi)

jakie macie drzwi wejściowe do domu? Ja bardzo długo szukałam dobrych drzwi pasujących do domu...

gdzie kupić rolety (84 odpowiedzi)

Witam, chcę kupić rolety na okna, takie gotowe bo są sporo tańsze niż robione na zamówienie,...

Stół + krzesła - gdzie najtaniej? (55 odpowiedzi)

Gdzie najtaniej kupię zestaw stół +6 krzeseł,może któraś z was wie coś na temat?

do góry