Widok

Olej ze słodkich migdałów

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wreszcie kupiłam ;) http://allegro.pl/olej-ze-slodkich-migdalow-profarm-100-ml-i2979432416.html

I teraz nie wiem jak używać aby osiągną maksymalny efekt nawilżenia?

Mam dodać Młodemu do kąpieli?

Czy może smarować wilgotne ciałko - jak oliwką dla dzieci?

A może smarować suchą skórę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój pachnie pięknie migdałowo. Kupiłam w sklepie internetowym Marokogust. Używam bezpośrednio na skórę, a czasami dodaję kilka kropelek do kąpieli. Skóra jest miękka, dobrze nawilżona i miła w dotyku.
dzięki Dziewczyny :)))

ale miałam mega gładkie dłonie jak smarowałam Młodego ;P myślałam, że ten olej będzie chociaż trochę pachniał migdałami :/ a tu nic :/
Suchą skórę raczej nie bardzo - po pierwsze ciężko będzie się w ten sposób aplikować, po drugie oleje same z siebie nie nawilżają, tylko zatrzymują wodę w naskórku. Też używam tego olejku, czasami wlewam trochę do wanny jak mam zamiar dłużej poleżeń w kąpieli, częściej wmasowuję w wilgotną skórę i chyba ten sposób jest najlepszy - nie zużywa się olejku zbyt dużo, nie trzeba czyścić wanny, a skóra gładziutka. I jeszcze jeden sposób (ale to jak sama byś chciała tego cudeńka trochę poużywać) - wymieszać z najzwyklejszym balsamem do ciała i wmasować w suchą skórę - balsam się lepiej wchłonie.
Ja akurat ten olej używam do włosów, ale jakbym miała smarować nim ciało to tak jak wszystkie oleje co mam, czyli na wilgotne ciało. Dzieciakom też tak smaruje olejami.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (430 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (124 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (81 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

do góry