Widok

Oliwski Dwór

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Oliwski Dwór!!! Piszcie swoje opinie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

P.S.

Ja takie wrażenie jak Tulla - że tu - miałam po rozmowie (przyznaję, że tylko po pierwszej) z kierownikiem gastronomii w Haffnerze. Ale jak czas pokazał, zauroczenie minęło i teraz oceniam, że do pięt nie dorastało zauroczeniu ekipą z Uphagena.
dzieki dodałas mi otuchy:) pan z haffnera wydaje sie profesjonalnie podchodzic do sprawy co tez jest in plus
Jak chcesz to pisz na priva, odeślę Ci, co z nim wynegocjowaliśmy - chyba warto. A ile masz osób?
ok 70, jeszcze nie wiemy dokładnie
Nie martw się. Mają doświadczenie w organizacji, o ile pamiętam współpracują z jakąś dekoratorką i ona może odmienic te sale nie do poznania. Spróbuj wykorzystać świece i kwiaty, z resztą same okrągłe stoliki i krzesła w białych pokrowach już nadadza inny nastrój.
na to liczę...
wiesz myslelismy jeszcze o Dworze Oliwskim, ale 1 -drogo, 2- obsługa podobno potrafi dac sie we znaki, Wydac tyle pieniędzy i jeszcze nie miec 100% pewnosći ze bedzie idealnie. Poza tym wszyscy znajomi patrzą na nas ze zdumieniem, pytając (ironicznie) nie macie z kasą co robić?
Tulla,co bys wybrała Dwór czy Haffnera?
...
Trudne pytanie. Tak na prawdę to też zależy od ilości osób. Ja mam małe wesele ok. 50 gości, a wtedy możesz bardziej zaszaleć z cena jednostkową, bo łączna kwota nie będzie szokująca.

Dwór ma swój niezaprzeczalny urok, szczególnie latem, jest to też idealne miejsce na plener. Myślę, że fajnie by tam wyszły nieupozowane, spontaniczne zdjęcia z wesela. Ale szczerze mówiąc zawsze jak tam jestem coś mi nie pasuje. Moim zdaniem jest za dużo zadęcia, udziwnione menu (marmolada bekonowa), nadskakująca obsługa, a ja nie lubię przegięć w żadną stronę.

Siła Haffnera są przesympatyczni ludzie tam pracujący i jedzenie na bardzo dobrym poziomie. Poproś może o zdjęcia z poprzednich wesel (wtedy zobaczysz jakie są możliwości) lub poproś o wstępny projekt dekoracji. Może się okazać, że nie jest tak źle. Romantyzmu doda oświetlenie sal świecami, a latem pomysł Nale z namiotem i dodatkową dekoracja tarasu może by dobrym rozwiązaniem.

Najlepiej porozmawiaj z szefem gastronomii obydwu hoteli i poproś, żeby Ci przedstawili w jaki sposób są u nich organizowane wesela. Oprócz informacji typu "tu ustawiamy stolik, a tu palmę" zobaczysz jakie jest nastawienie i atmosfera.

Opiniami się nie przejmuj (łatwo powiedzieć, sama mam problem z dwiem osobami, których z resztą wcale nie chciałam zaprosić). Twoja kasa, Twoje wesele, Twój dzień.
bylismy to ogladac i faktycznie jest cudo !!! ale ceny kosmos przy tym mało miejsca, na weseleisko sie nie daje tylko na obiad skromny wsród najblizszych....
i gawiazdki nic nie maja do standardu tylko do snobizmu :))
A co byś dodała do standardu Dworu Oliwskiego?
mniejsza cene :)) sam dwoerk jest rewelacja i wsytrój i obsługa jest piekna ale znalazłam w estragonie za połowe ceny praktycznie taki sam satndard i miejsce tez jest urokliwe :)) np. wodok na oswietlony ratusz na długiej
Też ma basen?
nie ale mozesz wskoczyc do Motławy:)))
Kochana tu nie ochodzi o standard z gwaizd tylko odobra zabawe w dobrej cenie ! Przeciez to musi byc dzięn dla Ciebie i Twojego Przyszłego meża - niezpomniane chwile.... My wybralismy Estragon spośród wilu cudownych restauracji i mam nadzieje ze bedzie cool !
No właśnie, ale Twoją poprzednią wypowiedź zrozumiałam, tak że Ci standard Dworu nie odpowiada (jest za niski), stąd moje pytanie czego Ci tam jeszcze brakuje.
weszłaś na forum zeby posłuchac opinii, nie zeby sie wykółac co ma lepszy a co gorszy standard.... Jednym odp to a innym tamto.... Jako były menager resturacji stwierdzam ze standard jest bardzo wyskoki (z basenem czy bez) ale cena jest bardzo wysoka jak na takie menu w porównaniu do innych resturacji, gdzie mozna dostac to samo za pół ceny.
Z wykłócaniem, to nawzajem. Jeżeli Ci cena nie odpowada, to nie uderzasz do 5 gwiazdek i robisz wesele gdzie indziej. Proste, prawda? Jako osoba z branży wiesz chyba jak restrykcyjne wymagania trzeba spełnić, żeby dostać 5, więc nie krytykuj, że Dwór ma 5 gwiazdek "ze snobizmu, a nie ze standardu", bo jemu akurat nic nie brakuje. Opinie trzeba wydawać z sensem na jakiejś podstawie.
moze masz racje z cena, nie odpowiada mi 250 zł za osobę chociaz mnie stac na to. mam wesele na 90 osób i raczej to było powidem rezygnacji z tego lokalu.....
twoja sprawa i twoj dzień !!!
powodzenia na nowej drodze zycia dla Ciebie i męża :))

ps. Czy ty tam parcujesz ze bronisz tego lokalu jak skarbu?
Swoje tez bym tak chwalila :))))
Dziękuję za życzenia, nawzajem. Nie pracuję tam, staram się być tylko obiektywna, żeby informacje podawane tutaj były wiarygodne. Nie wszystko co jest związane z Dworem mi się podoba, ale trzeba im przyznać, że sporo zainawestowali i jako nieliczni w Gdańsku uzyskali 5. To trzeba im uczciwie oddać.
do madziK -a
Czy wiesz czy w Villi Evie płaci się dodatkowo za dekoracje sali i obsługę? (ile?)
do góry