Widok
Trudne pytanie. Tak na prawdę to też zależy od ilości osób. Ja mam małe wesele ok. 50 gości, a wtedy możesz bardziej zaszaleć z cena jednostkową, bo łączna kwota nie będzie szokująca.
Dwór ma swój niezaprzeczalny urok, szczególnie latem, jest to też idealne miejsce na plener. Myślę, że fajnie by tam wyszły nieupozowane, spontaniczne zdjęcia z wesela. Ale szczerze mówiąc zawsze jak tam jestem coś mi nie pasuje. Moim zdaniem jest za dużo zadęcia, udziwnione menu (marmolada bekonowa), nadskakująca obsługa, a ja nie lubię przegięć w żadną stronę.
Siła Haffnera są przesympatyczni ludzie tam pracujący i jedzenie na bardzo dobrym poziomie. Poproś może o zdjęcia z poprzednich wesel (wtedy zobaczysz jakie są możliwości) lub poproś o wstępny projekt dekoracji. Może się okazać, że nie jest tak źle. Romantyzmu doda oświetlenie sal świecami, a latem pomysł Nale z namiotem i dodatkową dekoracja tarasu może by dobrym rozwiązaniem.
Najlepiej porozmawiaj z szefem gastronomii obydwu hoteli i poproś, żeby Ci przedstawili w jaki sposób są u nich organizowane wesela. Oprócz informacji typu "tu ustawiamy stolik, a tu palmę" zobaczysz jakie jest nastawienie i atmosfera.
Opiniami się nie przejmuj (łatwo powiedzieć, sama mam problem z dwiem osobami, których z resztą wcale nie chciałam zaprosić). Twoja kasa, Twoje wesele, Twój dzień.
Dwór ma swój niezaprzeczalny urok, szczególnie latem, jest to też idealne miejsce na plener. Myślę, że fajnie by tam wyszły nieupozowane, spontaniczne zdjęcia z wesela. Ale szczerze mówiąc zawsze jak tam jestem coś mi nie pasuje. Moim zdaniem jest za dużo zadęcia, udziwnione menu (marmolada bekonowa), nadskakująca obsługa, a ja nie lubię przegięć w żadną stronę.
Siła Haffnera są przesympatyczni ludzie tam pracujący i jedzenie na bardzo dobrym poziomie. Poproś może o zdjęcia z poprzednich wesel (wtedy zobaczysz jakie są możliwości) lub poproś o wstępny projekt dekoracji. Może się okazać, że nie jest tak źle. Romantyzmu doda oświetlenie sal świecami, a latem pomysł Nale z namiotem i dodatkową dekoracja tarasu może by dobrym rozwiązaniem.
Najlepiej porozmawiaj z szefem gastronomii obydwu hoteli i poproś, żeby Ci przedstawili w jaki sposób są u nich organizowane wesela. Oprócz informacji typu "tu ustawiamy stolik, a tu palmę" zobaczysz jakie jest nastawienie i atmosfera.
Opiniami się nie przejmuj (łatwo powiedzieć, sama mam problem z dwiem osobami, których z resztą wcale nie chciałam zaprosić). Twoja kasa, Twoje wesele, Twój dzień.
weszłaś na forum zeby posłuchac opinii, nie zeby sie wykółac co ma lepszy a co gorszy standard.... Jednym odp to a innym tamto.... Jako były menager resturacji stwierdzam ze standard jest bardzo wyskoki (z basenem czy bez) ale cena jest bardzo wysoka jak na takie menu w porównaniu do innych resturacji, gdzie mozna dostac to samo za pół ceny.
Z wykłócaniem, to nawzajem. Jeżeli Ci cena nie odpowada, to nie uderzasz do 5 gwiazdek i robisz wesele gdzie indziej. Proste, prawda? Jako osoba z branży wiesz chyba jak restrykcyjne wymagania trzeba spełnić, żeby dostać 5, więc nie krytykuj, że Dwór ma 5 gwiazdek "ze snobizmu, a nie ze standardu", bo jemu akurat nic nie brakuje. Opinie trzeba wydawać z sensem na jakiejś podstawie.
moze masz racje z cena, nie odpowiada mi 250 zł za osobę chociaz mnie stac na to. mam wesele na 90 osób i raczej to było powidem rezygnacji z tego lokalu.....
twoja sprawa i twoj dzień !!!
powodzenia na nowej drodze zycia dla Ciebie i męża :))
ps. Czy ty tam parcujesz ze bronisz tego lokalu jak skarbu?
Swoje tez bym tak chwalila :))))
twoja sprawa i twoj dzień !!!
powodzenia na nowej drodze zycia dla Ciebie i męża :))
ps. Czy ty tam parcujesz ze bronisz tego lokalu jak skarbu?
Swoje tez bym tak chwalila :))))