Widok

Oliwski Dwór

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Oliwski Dwór!!! Piszcie swoje opinie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez miałam bardzo dobre wrażenia jeżeli chodzi o obsługę, bardzo miłe dziewczyny, piekna sala, żeby tylko jakies inne rzeczy nie zepsuły przyjemności, (mam nadzieję) warto. Właściciela trzeba przydusić..
Ja tam bede bronic;) Bylam na obiedzie i naprawde super:) Porcje dosc duze, bardzo ladnie udekorowane, fajna przystawka, kelnerka bardzo, bardzo sympatyczna. Naprawde bylo milo. Ale fakt, trzeba zawsze chuchac na zimne;) mam nadzieje ze i Wam i mi super wypali wszystko:)
ja bym tak nie wierzyła we wszystko co mają w ofercie. Nie byłam co prawda na weselu, ale miałam okazję organizować konferencję. Miało być kompleksowe wyposarzenie sali fonferencyjnej. Nie mieli projektora, ale za to mieli ekran:) malutki tak, że obraz z projektora się nie mieścił i trzeba było wyświetlać na scianie. A poczęstunek dla uczestników to było kilka ciastek z paczki i kawa z pół godzinnym opóźnieniem, no i herbata z godzinnym opóźnieniem.

O pączku, paszteciku, twarożku i bułeczkach też sie nasłuchałam. Nam proponował tę dużą na 120 os - też za ciasno, ale sala cudna (szczególnie okna na ogród). Rozbawiło mnie też ich menu sylwestrowe na stronie (pewnie już nie ma) - zupka, mięsko, kurczaczek :)
wesela powyzej 60 osob sa w innej sali, takiej z wyjsciem na ogrod;)
Powiem wam tak, faktycznie za wedzonego wegorza jakos duzo trzeba bylo doplacic - nie pamietam, ale po wplacie zaliczki dostalam rachunek na ktorym w sumie jest wszystko wypisane za co placimy.
Bylismy na obiadku zareczynowym i naprawde jedzenie bardzo bardzo dobre. Nawet moja wybredna mama sie nie krzywila, a zwykle sie ona krzywi w restauracjach jak cos jej nie pasuje:)
wiec po 3 czerwca zdam relacje;)
Chyba ma tą gadkę obcykaną, mi mówił dokładnie to samo. Tylko że najniższa cena to 10 zł - kawa + pączek. Ale jak się rozgadał to ponad godzinę opowiadał. Mówił wam jak sprowadza "twarożek" i w jaki sposób pieką bułeczki i paszteciki? ;)
Samo miejsce jest bardzo ładne, ale na wesele do 60 osób zaproponował nam dół (salę konferencyjną z restauracją). Miałam okazję być na konferencji w tej sali i się dokładnie przyjżeć. Na 60 osób z miejscem do zabawy jest poprostu mała.

Jeżeli facet jest usługodawcą-gawędziarzem poruiszającym sie na wysokim poziomie abstrakcji, to nic dziewczyny tylko uciekać. Szkoda nerwów, później tylko zatrzepocze rzęsami i powie, że nic takiego nie obiecywał.
no właśnie. Facet ucieka przed konkretnymi odpwoiedziami, co jest dla mnie o tyle dziwne, ze po pierwsze - jest to bardzo ładne miejsce i nawet jesli czarno na białym poda wyzsze ceny to chetni i tak sie znajdą, po drugie - lepiej jak poda wyższe cenny, wszystko jest jasne ktoś sie na to godzi to swiadomie, a jakieś kręcenie tylko moze popsuć mu reputacje, po trzecie - jest to facet a faceci zawsze wydawali mi się "konkretni", przynajmniej mam to szcęście ze ci z mojego otoczenia tacy są
Inna sprawa to to, ze facet jest gadułą i lubi sobie poopowiadac o pasztetach itd...
Ja głównie z tego powodu (i trochę z obawy o ciasnotę) zrezygnowałam. Dobijały mnie teksty typu "u mnie wódka kosztuje cenę sklepową + 5 zł serwisu". Czyli? 30 zł. A w sklepie kosztuje 20, a pan nie kupuje w sklepie. Można powiedzieć, że coś tutaj kosztuje tyle i tyle, ale po co te krętactwa. Później mówił, że chodziło mu o sklep obok Villi... Poza tym nasze menu wycenił na 175, a potem dzieki Weselnikoi okazało sie, że niemal identyczne (brakowało wędzonej ryby) komu innemu - na 150. Niemniej nadal uważam, że to ładne miejsce i na poziomie.
No to nieźle! Miejsce super, rewelacja ale facet strasznie kreci i to mnie dobija, jak sie cos spytasz, to jest 15 minut monologu - różnych historii, jak może być za 15 zł a jak za 150zł, że można pic szampana "sikacza" robionego z ogryzków a mozna pic szampana "tylko trochę droższego" a dobrego, przy czym tak zakręci ze w końcu zapomnieliśmy się spytać co to znaczy "trochę droższy"..
Nie bardzo wiadomo jak z kwiatami, pan kręcił, raz tak, raz nie - chyba mozna wynegocjowac, że nie. Za obsługę na pewno nie. Generalnie płacisz za menu+tort+ciasta+ napoje bezalk. i alkohol wg spożycia. Oprócz tego, że tam jest ogólnie drogo, to rozliczanie wg spozycia z a napoje może bardzo dać popalić, szczególne w ciepły dzień. Od nas chciał 20 zł za kartonik!
do madziK -a
Czy wiesz czy w Villi Evie płaci się dodatkowo za dekoracje sali i obsługę? (ile?)
Dziękuję za życzenia, nawzajem. Nie pracuję tam, staram się być tylko obiektywna, żeby informacje podawane tutaj były wiarygodne. Nie wszystko co jest związane z Dworem mi się podoba, ale trzeba im przyznać, że sporo zainawestowali i jako nieliczni w Gdańsku uzyskali 5. To trzeba im uczciwie oddać.
moze masz racje z cena, nie odpowiada mi 250 zł za osobę chociaz mnie stac na to. mam wesele na 90 osób i raczej to było powidem rezygnacji z tego lokalu.....
twoja sprawa i twoj dzień !!!
powodzenia na nowej drodze zycia dla Ciebie i męża :))

ps. Czy ty tam parcujesz ze bronisz tego lokalu jak skarbu?
Swoje tez bym tak chwalila :))))
Z wykłócaniem, to nawzajem. Jeżeli Ci cena nie odpowada, to nie uderzasz do 5 gwiazdek i robisz wesele gdzie indziej. Proste, prawda? Jako osoba z branży wiesz chyba jak restrykcyjne wymagania trzeba spełnić, żeby dostać 5, więc nie krytykuj, że Dwór ma 5 gwiazdek "ze snobizmu, a nie ze standardu", bo jemu akurat nic nie brakuje. Opinie trzeba wydawać z sensem na jakiejś podstawie.
weszłaś na forum zeby posłuchac opinii, nie zeby sie wykółac co ma lepszy a co gorszy standard.... Jednym odp to a innym tamto.... Jako były menager resturacji stwierdzam ze standard jest bardzo wyskoki (z basenem czy bez) ale cena jest bardzo wysoka jak na takie menu w porównaniu do innych resturacji, gdzie mozna dostac to samo za pół ceny.
No właśnie, ale Twoją poprzednią wypowiedź zrozumiałam, tak że Ci standard Dworu nie odpowiada (jest za niski), stąd moje pytanie czego Ci tam jeszcze brakuje.
nie ale mozesz wskoczyc do Motławy:)))
Kochana tu nie ochodzi o standard z gwaizd tylko odobra zabawe w dobrej cenie ! Przeciez to musi byc dzięn dla Ciebie i Twojego Przyszłego meża - niezpomniane chwile.... My wybralismy Estragon spośród wilu cudownych restauracji i mam nadzieje ze bedzie cool !
Też ma basen?
do góry