Widok

Opinie o przedszkolach w centrum Gdańska

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,
jestem na etapie szukania i wyboru przedszkola
chciała bym się dowiedzieć czegokolwiek o przedszkolach w centrum Gdańska.
Przedszkole nr 35 ul. Wałowa,
Przedszkole 32 ul. Świętojańska,
Ewentualnie prywatne:
Przedszkole "Panienki z Okienka" ul Bednarska
przedszkole "Pod Wesołą Chmurką" ul.Pachołów

Z góry dziękuję za wszystkie opinie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nikt nie ma jakichkolwiek informacji ? :(
polecam Solaris
mój mały chodzi do przedszkola nr 46 - przy łąkowej - z zewnątrz przedszkole nie zachęca ale mają wielki plac zabaw, w srodku był remont w zeszłym roku, mają pełno zabawek, ale najważniejsze że naprawde wporządku opiekunki - i świetny poziom nauczania, starsze dziecko jest teraz w 1 klasie a do zerówki chodził do przedszkola - i nie ma żadnych problemów w szkole, nie widać żadnych różnic w poziomie - a mały chodzi teraz do klasy gdzie praktycznie wszystkie dzieci chodziły do zerówki w tej szkole. no i druga sprawa - nigdy nie było problemu z chodzeniem do przedszkola - z uśmiechem na buzi dzieciaki tam chodzą.
wypróbowaliśmy jeszcze przedszkola na głębokiej i na krowoderskiej (w ramach dyżurow wakacyjnych) i też dzieciaki były zadowolone
moj synek chodi do przedszkola na 46 tj ul. Szuwary a nie Łąkowa :)

polecam, świetne miejsce :)
Polecam Lwa Leona (http://www.pjll.pl Moja mała chodziła do innego przedszkola w Wrzeszczu(słowackiego) na samym początku ale była naprawdę smutna i dużo płakała (podejście kadry nieludzkie). W tym przedszkolu w weekend prosi mnie czy możemy tam pójść... TYLKO POLECAĆ
W sumie to też zastanawiałam się nad tym przedszkolem i miło usłyszeć pozytywne opinie.
A jak cenowo przedstawia się ich oferta?
podbijam
Polecam pod wesołą chmurką. Uczy tam moje teściowa i bez wahania zapisałam tam małą. Widzę ile pracy teściowa wkłada w zabawy z dziećmi. Siedzi i wycina w domu lub przegląda podręczniki z nowymi zabawami lub pomysłami.
Czy mogła byś mi podać orientacyjną cenę za to przedszkole?
Ja chodziłam do tego przedszkola 27 lat temu :) ale było to jeszcze państwowe przedszkole :)
może są aktualne opinie ?
Zapisałam wstepnie małego do przedszkola nr 27 na bednarskiej,z moich obserwacji-mało zabawek,oraz jak na przedszkole artystyczne troche zbyt mało artystyczny wystrój tego przedszkola,a raczej jego brak.
Jezeli macie dziewczyny jakies doświadczenia z tym przedszkolem-piszcie...
a jakie opłaty są na bednarskiej?
A czy może ktoś wie jakie są opłaty w przedszkolu "Pod Wesołą Chmurką"?
image
Przedszkole 32 ul. Świętojańska, ja tam chodziłam do przedszkola :D było zawsze fajnie. Moją Madzie tez tam chce zapisać
imageimage
Pod Wesołą chmurką z tego co ostatnio dowiedziałam się telefonicznie to 500 zł wpisowe a 700 miesiecznie średnio

Pod wesołą chmurką PRZEDSZKOLE

Moj syn chodzi do przedszkola Pod Wesoła Chmurka płacimy 500 zł + wyżywienie 9 zł za dzień, miesiecznie wychodzi w sumie ok 200 zł . Zależało nam na "prawdziwym" przedszkolu z Paniami Kucharkami a nie przechowalni z kateringiem. Doświadczone Panie Nauczycielki, które są dla dzieci autorytetem, w przedszkolu panuje ład, porządek, jest czas na naukę i czas na zabawę. Jest to przedszkole jezykowe, nie było to naszym kryterium, bo wydawało Nam się, że na naukę języka dziecko ma jeszcze czas. Ale jestesmy bardzo mile zaskoczeni jak nasz 3 latek używa jezyka obcego w codziennych czynnosciach. Podkreślę że dodatowo z dziecmi, codziennie przebywa lektorka jezyka obcego, która rozmawia z nimi wyłacznie w obcym jezyku ... i to po prostu widać a raczej słychać :) ....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przedszkole nr 35 na Wałowej polecam, jestem zadowolona bardzo, dziecka mojego nie mogę wyciągnąć do domu.
tylko o ile słyszałam w tym roku ciężko się dostać było do tych państwowych na starówce
NAJLEPSZE TO SOLARIS!
WSPANIAŁE SIOSTRY I NAUCZYCIELKI. DUŻO ATRAKCJI DLA DZIECI. POLECAM :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

do góry