Widok

Ortodonta NFZ

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy możecie polecić ortodontę na NFZ z Gdańska? Najlepiej Wrzeszcz, Zaspa i okolice.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
może jednak ktoś ma namiary?
jeśli dla dziecka to polecam Dentus w Polmedzie na Zaspie dr Bielawa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Przychodnia na Burzyńskiego dr Mazuchowska

Ja się dopiero tam wybieram z córeczką ale poleciła mi koleżanka z pracy,która chodzi tam z dziećmi.

Tel:
58 3467395
Asiula byłaś już u dr. Mazuchowskiej?
Jeszcze nie,my jesteśmy na razie pod opieką stomatologa również w tej przychodni,teraz mieliśmy przerwę w wakacje ale przy najbliższej wizycie u naszej Pani stomatolog umówimy się również do ortodonty.
Całość leczenia u dr, łącznie z aparatem odbywa się na NFZ?
Oczywiście chodzi mi o dziecko (6lat)
Z tego co się orientuję to do 12 roku życia ortodonta jest za darmo więc chyba i aparat ale nie chciałabym wprowadzać w błąd.

Zapytam koleżankę i dam znać ok?
ok., a oriętujesz się jaki jest czas oczekiwania na wizytę?
Martka - dzwoniłam aby zapisać córcię to terminy na październik są już zajęte więc mam dzwonić na początku miesiąca aby zapisać na listopad.

Podpytałam koleżankę a więc wszystko jest za darmo łącznie z aparatami i jak się już pierwszy raz dostaniesz to wizyty są co ok półtorej miesiąca i już na wizycie zapisujesz się na kolejną.

Ona jest zadowolona,starsza córka już zakończyła leczenie,obejdzie się nawet bez stałego aparatu.

Także ja będę się próbowała zapisać.
Dzieki Asiula :)
Też dzisiaj dzwoniłam i mam dzwonić 10.X. po godz 14, bo będzie wiadomo ile terminów będzie na listopad.

Mam nadzieję dostać się w listopadzie:)
Ja również:)
Jestem zarejstrowana, tzn córka:)
10 listopad, także uważam że termin super, szczególnie jak koleżanka z pracy mi powiedziała że na wizyte w AM czeka od stycznia a wizyte ma...... w listopadzie.
a jak to wygląda jak dziecko ma skonczone 12 lat i chcialam zalożyc aparat na stale wiem ze to kosztuje, ale lepiej iść na nfz czy prywadnie jaka jest rożnica poradzcie
Jesteśmy po wizycie.
Jestem zadowolona, zostajemy u pani dr., a niezdecydowanym POLECAM.

Aniu wydaje mi się że na nfz zapłacisz za sam aparat, a prywatnie oprócz aparatu za każdą wizytę.
nie jest tak jak piszesz. Zapłaci za aparat i za każdą wizytę kontrolną wtedy też sie płaci.
Ja miałam taka sytuację, że czekałam na aparat refundowany (dziecko miało 9 lat) ponad 2 lata. W tym czasie zdecydowałam się sama zamówić aparat i zapłacić za niego. Wówczas za każda wizytę w placówce mającej kontrakt wyłącznie z NFZ płaciłam. Teraz odbieramy w końcu aparat na jaki zapisaliśmy sie ponad 2 lata temu i nagle cudownie nie płace za wizyty.
Ot i durne myślenie urzędasów w NFZ.
Cieszę się,że jesteś zadowolona,my idziemy 15 grudnia.
Martka a w jakim wieku masz dziecko?

Dostaliście coś do ćwiczeń,bo wiem,że maluchy to najpierw jakąś płytkę dostają...
Kiedy masz następną wizytę?
Moja córka ma troszkę ponad 6 lat (ma niepełne uzębienie). Dostaliśmy ćwiczenia (ale bez płytki), tylko pokazała jak ćwiczyć, u nas "zaletą" jest że córka chodzi do logopedy i ma również ćwiczenia w domu "rozciągające buzie". Do marca tylko ćwiczymy,w marcu kolejna wizyta.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

Czy da sie wyzyc za 2000 zl (47 odpowiedzi)

Czy da sie wyzyc za 2000 zl juz po oplatach ? Jedynie paliwo do auta trzeba w to jeszcze wliczyc....

do góry