Widok

Ortodonta NFZ

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy możecie polecić ortodontę na NFZ z Gdańska? Najlepiej Wrzeszcz, Zaspa i okolice.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
może jednak ktoś ma namiary?
jeśli dla dziecka to polecam Dentus w Polmedzie na Zaspie dr Bielawa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Przychodnia na Burzyńskiego dr Mazuchowska

Ja się dopiero tam wybieram z córeczką ale poleciła mi koleżanka z pracy,która chodzi tam z dziećmi.

Tel:
58 3467395
Asiula byłaś już u dr. Mazuchowskiej?
Jeszcze nie,my jesteśmy na razie pod opieką stomatologa również w tej przychodni,teraz mieliśmy przerwę w wakacje ale przy najbliższej wizycie u naszej Pani stomatolog umówimy się również do ortodonty.
Całość leczenia u dr, łącznie z aparatem odbywa się na NFZ?
Oczywiście chodzi mi o dziecko (6lat)
Z tego co się orientuję to do 12 roku życia ortodonta jest za darmo więc chyba i aparat ale nie chciałabym wprowadzać w błąd.

Zapytam koleżankę i dam znać ok?
ok., a oriętujesz się jaki jest czas oczekiwania na wizytę?
Martka - dzwoniłam aby zapisać córcię to terminy na październik są już zajęte więc mam dzwonić na początku miesiąca aby zapisać na listopad.

Podpytałam koleżankę a więc wszystko jest za darmo łącznie z aparatami i jak się już pierwszy raz dostaniesz to wizyty są co ok półtorej miesiąca i już na wizycie zapisujesz się na kolejną.

Ona jest zadowolona,starsza córka już zakończyła leczenie,obejdzie się nawet bez stałego aparatu.

Także ja będę się próbowała zapisać.
Dzieki Asiula :)
Też dzisiaj dzwoniłam i mam dzwonić 10.X. po godz 14, bo będzie wiadomo ile terminów będzie na listopad.

Mam nadzieję dostać się w listopadzie:)
Ja również:)
Jestem zarejstrowana, tzn córka:)
10 listopad, także uważam że termin super, szczególnie jak koleżanka z pracy mi powiedziała że na wizyte w AM czeka od stycznia a wizyte ma...... w listopadzie.
a jak to wygląda jak dziecko ma skonczone 12 lat i chcialam zalożyc aparat na stale wiem ze to kosztuje, ale lepiej iść na nfz czy prywadnie jaka jest rożnica poradzcie
Jesteśmy po wizycie.
Jestem zadowolona, zostajemy u pani dr., a niezdecydowanym POLECAM.

Aniu wydaje mi się że na nfz zapłacisz za sam aparat, a prywatnie oprócz aparatu za każdą wizytę.
nie jest tak jak piszesz. Zapłaci za aparat i za każdą wizytę kontrolną wtedy też sie płaci.
Ja miałam taka sytuację, że czekałam na aparat refundowany (dziecko miało 9 lat) ponad 2 lata. W tym czasie zdecydowałam się sama zamówić aparat i zapłacić za niego. Wówczas za każda wizytę w placówce mającej kontrakt wyłącznie z NFZ płaciłam. Teraz odbieramy w końcu aparat na jaki zapisaliśmy sie ponad 2 lata temu i nagle cudownie nie płace za wizyty.
Ot i durne myślenie urzędasów w NFZ.
Cieszę się,że jesteś zadowolona,my idziemy 15 grudnia.
Martka a w jakim wieku masz dziecko?

Dostaliście coś do ćwiczeń,bo wiem,że maluchy to najpierw jakąś płytkę dostają...
Kiedy masz następną wizytę?
Moja córka ma troszkę ponad 6 lat (ma niepełne uzębienie). Dostaliśmy ćwiczenia (ale bez płytki), tylko pokazała jak ćwiczyć, u nas "zaletą" jest że córka chodzi do logopedy i ma również ćwiczenia w domu "rozciągające buzie". Do marca tylko ćwiczymy,w marcu kolejna wizyta.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Gdzie kupię duże kartony? (20 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (123 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

do góry