Widok

Ortodonta dla 3 latka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś zna dobrego ortodontę w Gdańsku? Może byc prywatnie.

A czy ktoś z Was korzystał w ogóle z porad ortodonty u tak małego dziecka?

Logopeda i stomatolog stwierdziły wadę zgryzu u córci.Dolna szczęka idzie bardziej do przodu,pewnie to efekt tego,że górne ząbki zniszczone przez próchnicę i nie są w całości.
Zastanawiam się co można u takiego malucha zrobic na tym etapie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
My chodzimy dalej do dr Niemkiewicz, córka nakłada aparat najcześciej wieczorem ale widać poprawę. Jesteśmy zadowoleni, ważne że dr nei naciąga na pieniądze i jest naprawde dobra :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aparat na mleczaki? Chodzi tylko o ten przodozgryz? Dużo ma wysuniętą tą dolną szczękę? Cały czas czy potrafi zacisnąć zęby z dolną szczęką w środku?
Przepraszam za taką ilość pytań, ale obserwuję u syna podobny problem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak aparat na mleczaki, tu chodzi bardziej o szczęke niż o zęby. Miała na tyle wysuniętą, że była ona widoczna gołym okiem i do tego gorsza mowa. Jest poprawa i to spora, nieraz nawet zasypia z aparatem. Jak zaciska zęby widać jeszcze troszkę, że dolna jest wysunięta do przodu. Jak masz pytania to pytaj :) W każdym razie jestem zadowolona :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nikama: a czy widujesz u Pani Niemkiewicz również dorosłych, czy ona leczy tylko dzieci? Jeśli i dorosłych, to czy wiesz, czy oni są zadowoleni z leczenia? Długo się czeka w poczekalniach, często się rozmawia z innymi pacjentami, więc pytam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry