Widok

Osiedle Morskie w Gdyni

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hejka, czy któraś ma zamiar albo kupiła z Was tam mieszkanie? Ceny wydają mi się bardzo niskie. Proszę o opinie. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z okna widze budowe i przyznam,że idzie bardzo szybko. A ogólnie mieszka sie w tej okolicy spokojnie - mieszkam od urodzenia - po jednej stronie ulicy bloki i to jest gdynia po drugiej domki i to juz jest wies pogórze- minus, wszystkie sprawy załatwiasz juz w pucku, ale plus mniejsze kolejki. do szkoły kościoła przedszkola blisko, jedyny minus nie ma żłobka.ogólnie jak narazie otaczać was beda pola z jednej strony- doskonałe do spacerków i przejażdzek rowerowych.
mi sie tu podoba i nie zamierzam zmieniać:)
Czesc, poki co jestem zadowolona - kupilam tam mieszkanie, budowa sie posuwa, a mieszkanie w Pogorzu ma swoje zalety :)
Czesto zdjecia z budowy sa umieszczane na nieoficjalnym forum osiedla http://www.osiedlemorskie.fora.pl
dzięki temu osiedlu mam dojazd do domu :) niegdys była tam blotnista droga, ktora nie dalo sie autkiem przejechac, tym bardziej wozkiem dzieciecym. pogorze widac sie rozwija :)

w takim razie pozdrawiam wszystkie sasiadeczki :)
Podbijam wątek, bo sami z mężem szykujemy się obejrzeć inwestycję. Czy ktoś już mieszka na morskim? Jak ze standardem mieszkań, czy po odbiorach nie powychodziły jakieś niespodzianki?
Ceny są niskie bo w Kosakowie będzie przecież cywilne lotnisko i nad tymi blokami będą stale samoloty latać. Podobno ma być ok. 100 lotów na miesiąc, to dosyć dużo.
ja się tylko obawiam, sama mieszkam na Obłużu niedaleko, jak się wprowadzą wszyscy do tych dwóch ogromnych nowych osiedli czyli do Morskiego oraz do Shiraz to nie wiem jak długo rano i po poludniu zajmie dojazd gdziekolwiek.... droga jest jedna, a smochodów pewnie przybędzie baaardzo duzo ...... a osiedla fakt są ładne i stosunkowo niedrogie
też byliśmy zainteresowani mieszkaniem na tym osiedlu i co sie okazało....dowiedzieliśmy się od osoby, która robiła tam wentylacje, iż bardzo szybkie stawianie bloku wyszło niestety później, gdyż po położeniu elewacji zewnętrznej nie widać jak w mieszkaniach potwornie popękały ściany (blok osiadał) a dodatkowo pośpiech spowodował, iz bardzo dużo wody zbierało się w podziemnym parkingu.

Szykowaliśmy się na piękne 3 pokojowe mieszkanie, ale po wysłuchaniu kilku opinii budowlańców tam pracujących zrezygnowaliśmy z zakupu mieszkania. Choć bloki i miejsce nadal bardzo mi sie podobają.
Właśnie o takie informacje mi chodzi. Może ktoś jeszcze (kto już mieszka na morskim) podpowie czy takie rzeczy mają miejsce?
Przepraszam, napisałam że ma być 100 lotów na miesiąc, ale to ma być 100 lotów dziennie, "mała" pomyłka, hehe ;))) Ale raczej to, a nie popękane tynki powinny odstraszyć, bo mieszkanie w pobliżu lotniska to masakra! Dlatego tak tanio

Poza tym wszystkie bloki stawiane w pośpiechu mają te same wady (tak samo Orlex albo Semeko)
Osiedle Morskie proszę o opinie
Powyżej napisano, że w okolicy nie ma żłobka;) No nie ma;) Bo w Gdynii publiczny chyba jest tylko jeden???? Tak mi się wydaje.

Jeśli chodzi o osiadanie blokówi itp - wiecie, zawsze kiedy stawiają nowe bloki, to zawsze znajdują się budowlańcy,którzy mówią o takich ciekawostkach;) Sea Towers też podobno przechyliły się w lewo. Tylko jeszcze nikt nie ustalił czy w moje lewo, czy ich lewo;)

Chyba by tu były potrzebne opinie osób które już mieszkają na tym osiedlu. I chyba na forum mojeosiedle jest tam jakieś ich forum.

A lotnisko? Też jest to od zawsze. Kilka lat temu, kiedy latali dużo częściej, to jako dzieciaki staliśmy na górkach i krzyczeliśmy PANIE PILOCIE DZIURA W SAMOLOCIE;) Nie przypominam sobie by to było jakoś specjalnie uciążliwe;) Chyba kwestia przyzywczajenia - to taj jak z mieszkaniem w centrum - będąc u mojej babci, nigdy nie mogę zasnąć. Wkurzają mnie hałasy miasta. Karetki, samochody, ludzie wydzierający się...
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Ja pogórza nie zamienie na żadna inna dzielnice :D
moja kraina wiecznych wiatrów heheh

Tinker ma racje samoloty latały i beda latały zawsze czasem czesciej czasem żadziej może razem krzyczałyśmy nawet hehehehe
co do złobków jest jeden w centrum gdyni resztra prywatne

tam gdzie teraz jest nomi ma yc za 2/3 lata typowo sporzywczy markiet obok buduja ikea i kompleks sklepów typu HM rosmann itp

korki sa wszedzie ale sadze ze nie bedzie tak zle

Mój luby wykańczał mieszkania na morskim 1 oddanych i powiem ze naprade ładnie zbudowane klatki schodowe pieknie wykonczone nie było mega nierównych scian itp a i burzył i wycinał itp zadnych pekniec nie bylo wiec takie gadanie zawsze ktos powie cos bo moze zazdrosci a jak na takie mieszkania to cena smiesznie niska i gdybym miala wolna gotówke heheh to sama bym kupiła
jedyny minus ze to już nie Gdynia i wszystkie sprawy załatwia sie w puci puci hehe
no nie wiem czy to minus...jak dla mnie plus bo przy okazji wszystkie opłaty są niższe ;)
czy ja wiem czy opłaty takie niskie ja mam wyższy czynsz niż moja tesciowa mieszkajac w ścisłym centrum wzg
obok Nomi powstanie galeria handlowa Szperk:

http://www.thecity.com.pl/Wiadomosci/Kraj/Powstanie-Galeria-Szperk-w-Gdyni
Co to za bzdury z tym lotniskiem. Przecież samoloty nie będą miały tam rasy przelotu. Jakie to typowe , wypowiadać się tak jakby pisało się artykuł do faktu. Trasa przelotów samolotów będzie szła od strony babich dołów.

Ja nie jestem zachwycona tym osiedlem z innych powodów. Nie lubię hałasu, zamieszania szybko poruszajacych się samochodów na drodze która nie jest do tego przystosowana (mówię o byłej drodze polnej) Ta część pogórza straciła cały swój spokój przez to osiedle. Już nawet nie ma gdzie iść na spacer. To chore zeby w centrum wsi stawiać takie osiedle nie posiadając żadnego zapalecza, żadnej infrastruktury dla extra 1000 mieszkańców. Bo szkoła na pogórzu jest malutka, ta na osiedlu pęka w szwach. Przychodnia pożal się Boże... Na głownej ulicy prowadzącej do kosakowa (powiatowa do pucka)postawiono znak "uwaga dziury" bo nikt się nie pała zeby te drogę naprawić ,ale przyjdzie heineken i ludzie będą tracili zawieszenia. Skoro nie stać ich an wyremontowanie głównej drogi na wsi to jakim cudem uda sie zadbać o to co dopiero powstaje? Wkoło sa pola, tam się sadzi zboża, kapustę itp. W lato się to zboże kosi. Żeby kosić zboże musi być bardzo sucho a wtedy kurz lata jak szalony wszytko będzie się osiadało...Ale tych ludzi do okoła którzy bedą musieli wysłuchiwac obelg od nowych mieszkańców też nikt nie zapytał o zdanie. Bo wiecie chyba czym nawozi się ziemię prawda? Obornikiem. Żal mi tych rolników. Więcej nie powiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry