Widok

Ośrodek Adler/Zgorzałe

Wesele Opinie i oceny Temat dostępny też na forum:
Witam,
Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z wesela w tym ośrodku? Nam wydaje się, że jest to fajne miejsce, ale nie mamy kompletnie żadnych informacji czy obsługa i jedzenie jest oki. Napiszcie coś proszę:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej :) ja będę miała wesele w Adlerze. Ja noclegi opłacam zarówno dla osób z Gdańska jak i z poza Gdańska czyli jednym słowem dla wszystkich gości. Robimy także poprawiny a więc wszyscy goście po przespaniu się kontynuują zabawę na poprawinach. Ponieważ niektóre z osób nie będą na poprawinach dlatego też liczna gości na poprawinach będzie troszkę mniejsza niż na weselu dlatego zastanawiamy się nad kwestią zorganizowania poprawin na świeżym powietrzu nad jeziorkiem przy wiatach obok sali ;)

Co do odległości to z Gdańska do Zgorzałe jest ok 55 km.
Wybór co do noclegów należy do Ciebie ale wydaje mi się, że jeśli będziesz organizowała poprawiny to nocleg będzie niezbędny.
Dzięki Olcik za odp. :)
No i w tym za to, że uświadomiłaś mnie, że to Adlera jest jednak 55km, a nie 80, bo tak mi się wydawało - nie wiem skąd ;)
Ja też długo nie brałam innej opcji pod uwagę, niż noclegi i poprawiny (masz rację, że to połączenie jest niezbędne), ale po podliczeniu innych reszty kosztów - stwierdziliśmy, że to trochę nas przerasta...
Zorganizuję więc autokar powrotny do Gdańska nad ranem, ale wcześniej zasygnalizuję Gościom, że okolica jest naprawdę ładna i może zechcą zostac tam na drugi dzień już na własny koszt ;)
Jeśli ktoś będzie miał (jawne lub niejawne) pretensje, to trudno....

A kiedy masz wesele, Olcik?:) Jakoś mało ludzi na forum pisze o Adlerze chyba... Jesteś pierwszą osobą, z którą mogę tu wymienic jakieś uwagi na temat tej sali ;)
Jak z wystrojem - robisz coś na własną rękę? np. żywe kwiaty, balony?
Wykupujesz jakieś opcje dodatkowe, typu stół wiejski, dzik pieczony o północy, ryby etc.?
Ciasta, tort i owoce powierzasz Adlerowi?
No i ostatnie pytanie (sorki że tak dużo :P ) - organizujesz autokar z Gdańska (który Kościół?) czy wszyscy Goście będą zmotoryzowani? :-)
Nie ma za co Lucy ;)

A więc tak: Co do noclegów to bierzemy, ponieważ mamy około 60 osób z Warmińsko Mazurskiego więc nie było wyjścia, autokaru aż do ich województwa bym nie była w stanie zamówić bo wyszłoby mi drożej aniżeli noclegi.
Jeśli Twoi wszyscy goście są z Gdańska i liczycie się z kasą to może rzeczywiście lepszy pomysł z tym autokarem. Musisz sama ocenić bo ja osobiście chciałam mieć poprawiny by spędzić tam troszkę więcej czasu niż tylko wesele.

Wesele mamy 16 lipca. Co do wystroju to zastanawiamy się nad kupieniem żywych kwiatów do dekoracji stołów, ponieważ w ofercie są tylko sztuczne kwiaty do dekoracji. Balonów nie chcieliśmy mieć bo jakoś tak średnio za nimi przepadamy ;) Będziemy jednak dekorować jakimiś białymi kokardami wejście ( te od tyłu co się wchodzi na sale) żeby było ładniej :)
Co do opcji dodatkowych to wykupujemy stół wiejski. Ciasta i tort z żywymi kwiatkami zamawiamy u kobiety z Kościerzyny, która zajmuje się robieniem ciast na chrzciny, komunie i wesela w okolicy i robi je takie domowe z naturalnych składników: świeże jajeczka wiejskie itp ;) Zastanawiamy się także nad zamówieniem na własną rękę fontanny czekoladowej :)
Co do ostatniego pytanka to ślub mamy w Bazylice Mariackiej w Gdańsku i nie zamawiamy żadnego autokaru, pytaliśmy gości i będą jechali swoimi samochodami.

Nie masz co sorkować ;P W razie pytań pytaj ;)
tez mam wesele w adlerze:) co do wystroju to tez mamy w planie zywe kwiaty ale tez troche balonow, zeby dzieciaki mialy frajde ;) jakby nie patrzec sala jest tak niesamowita sama w sobie, ze nie ma co przesadzac z dekoracja :)
dziewczyny, czy wiecie moze jak jest ze swiatlem na sali? czy da rade tam zrobic, zeby bylo przyciemnione? (moze to i taki duperel, ale dla mnie dosyc istotny ;) )
Kaeppel, to wcale nie duperel :)
Z tego, co pamiętam (bo byłam w Adlerze tylko raz i tylko wtedy rozmawiałam z menagerką) to górne światła palą się tylko podczas obiadu, a potem je zgaszają i jest jakiś półmrok...
Ja mam właśnie obawy, żeby nie było za ciemno, chociaż mój zespół - Malibu Latino - ma swoje oświetlenie, które na pewno będzie "pomocne" ;)
A właśnie, Dziewczyny - jakie Wy macie zespoły, może Dj'a?
Olcik, skoro macie tak wielu Gości z Mazur to jasne, że noclegi są niezbędne. My chyba wykorzystamy to, że u nas większośc jest z Trójmiasta i zostaniemy przy tym autokarze, ale to tylko ze względów finansowych, bo ja też chciałabym bardzo wydłużyc ten "ślubno-weselny czas" o jeden dzień (z tymi poprawinami)... No trudno!
My też jesteśmy zainteresowani stołem wiejskim, ale też tym dzikiem o północy (albo prosiaczkiem, już nie pamiętam, co to za zwierzyna, hehe;) ). Ryb nie chcemy, bo to byłaby już rozpusta brac wszystko :P
Owoce powierzymy chyba też Adlerowi, bo pewnie dużej różnicy w cenie nie będzie (od tych kupionych na własną rękę), a Adler dodatkowo robi z nich małe "cuda" ;)
Tort i ciasta też chcieliśmy kupic przez Adlera, żeby nie zaprzątac sobie głowy jeszcze tym i wozic osobno, ale...może mogłabyś napisac coś więcej o tej Pani z Kościerzyny?? :DD
Skąd masz Jej namiary, próbowałaś Jej wypieków?
Jak to wygląda cenowo, duży wybór ciast? (ma swoją listę, czy piecze na życzenie?).
Ma kogoś, kto dowiezie te ciasta do Adlera, czy trzeba odebrac osobiście u Niej w dniu wesela?:)
Kaeppel, Ty też napisz kiedy masz wesele, czy też wykupujesz noclegi i robisz poprawiny, i z których opcji "dodatkowych" korzystasz??:))

Acha, co do wystroju, sala rzeczywiście jest śliczna sama w sobie, ale moim zdaniem żywe kwiaty są obowiązkowe, no i jednak kilka balonów by się przydało ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kto jeszcze ma (miał) wesele w Adlerze i podzieli się tym i owym? ;)
Hej, ja też w sierpniu mam tam wesele :)
Ja miałam wesele w sierpniu, z resztą moja opinia jest powyżej i jak najbardziej polecam:) Jeżeli masz jakieś pytania, to postaram się pomóc
Jejku dopiero zauważyłam, że napisałaś do mnie pytanko...

Co do tej Pani od której bierzemy ciasta to jej ciasta zamawiała moja rodzina na przyjęcia dla moich kuzynów i były przepyszne (jakie tylko chcesz serniki snicersy 3bit oraz torty, w sumie co chcesz to masz).
Ciasta dowozi moja rodzina z Kościerzyny do Adlera więc dlatego takie ułatwienie dla nas z dowozem.

Owoców także nie bierzemy z Adlera, wydaje mi się, że to jednak drogo jak na owoce i sami taniej załatwimy tym bardziej, że na weselach aż tak dużo tych owoców nie schodzi. Ale faktem jest,że śliczne robią z nich cudeńka :)
Hej, ja również robię wesele w Adlerze, razem z poprawinami i nie zależnie od tego kto skąd jest każdy ma nocleg. I to jest uważam bardzo dobrze, bo tak jak wspomniałaś co ze starszymi osobami... będą zmęczone pójdą do domku spać...a reszta dalej się bawi, i nie ma problemu z tym kto odwozi a co za tym idzie kto ma nie pić... :) Nikt nie będzie ograniczony, będzie swoboda... uważam, że nocleg jest konieczny :)
Monika. Kiedy robisz wesele w Adlerze?
Hej Dziewczyny:)
Przełożyłam wesele z maja 2012 na październik 2011 i sprawy dotyczące Adlera zrobiły się dla mnie jeszcze bardziej pilne, dlatego...odświeżam wątek ;) Mam nadzieję, że się podłączycie, bo macie tam wesela na pewno przede mną ;))

Dzięki zmianie daty, zmniejszył się koszt menu i dlatego jednak robimy wesele z noclegami i poprawinami, ale bez autokaru ;)

Chciałabym Was spytac, czy dekorujecie salę dodatkowo, a jeśli tak - to we własnym zakresie czy przez firmę (jeśli firmę, to jaką?)??
Ja myślałam o zastąpieniu tych kwiatów sztucznych - żywymi, ale w sumie te sztuczne wyglądają naprawdę dobrze i...jest to zawsze obcięcie jakichś kosztów :DD
Robicie coś np. z tą "ścianą" za Wami (Parą Młodą) lub ozdabiacie jakoś wejście do budynku???
Podzielcie się, proszę, Waszymi pomysłami :)
A więc ja dodatkowo będę brała żywe kwiaty na sali. Jest opcja poproszenia właścicieli o zajęcie się tym. Płaci się im wtedy za dekoracje kwiatową ale dokładnego kosztu nie znam.
Ścianę za nami chcę także przyozdobić żywymi kwiatkami.

Co do wejścia do budynku to bardzo dobra wiadomość ponieważ była miesiąc temu w Adlerze i był tam remont właśnie od strony wejścia. Wejście nie wygląda już jak do stodoły ;P Obili ładnie drewnem całą ściankę a także nad wejściem zrobili taka mini wiatę z daszkiem nad wejściem opartym na grubych drewnianych balach.

Dodatkowo powstała także nowa wiata do posiedzenia z lewej strony od wejścia.
Kurcze, a ja byłam w Adlerze w Wielki Piątek na podpisaniu umowy i nie pamiętam (nie zwróciłam uwagi), żeby zmieniło się coś od grudnia, kiedy to byłam tam poprzedni raz ;)
Ale pewnie dlatego nie zauważyłam, że zimą to w ogóle wiele wyglądało inaczej ;)
Wiec Olcik a propos tych dekoracji z żywych kwiatków - masz jakąś firmę/kwiaciarnię, która się tym zajmie, czy po prostu Ty sama masz taki zmysł artystyczny? ;)
A i dzięki za informację o tym, że Adler sam może coś zorganizowac za dodatkową opłatą, chociaż te opcje dodatkowe nie zawsze są tam korzystne cenowo...
Ja zrezygnowałam jednak i z owoców, i z ciast, i z tortu, które Adler może zorganizowac, bo stwierdziłam, że jak kupię osobiście - to wyjdzie sporo taniej.
Lucy ja jeszcze nie załatwiłam dokładnie kwestii kwiatów na sali, ale w przyszłym miesiącu będę jechała do Adlera więc dowiem się ile kosztuje u nich wystrój z żywych kwiatków i porównam z jakimiś firmami z okolic Adlera i dam Ci znać jak to wychodzi ;) ewentualnie zrobiłabym sama bo zmysł artystyczny to mam jednak chyba za dużo roboty z tym by sama robić bukiety a potem je tam zawieść dzień wcześniej i pookładać.

Co do cist torty i owocków ja także kupuję sama, a nie w Adlerze.
Hej:) ja też mam wesele w Adlerze i za tydzień jadę tam aby omówić kilka rzeczy:) czy chcecie abym o coś zapytała? jeśli tak to piszcie...o kwiaty będę pytała w jednej z kwiaciarni, która znajduje się w Stężycy bo sztuczne to wiocha...zapytam o cenę i dam znać:)
Super Aniak! Daj znać nam jak tylko się dowiesz :) Jak mi jakieś pytanko wpadnę to napiszę do Ciebie :) A kiedy masz wesele w Adlerze??
Ja również pomyślę i dam Ci znac, no chyba że sama napiszę wcześniej mejla do Pani Julity ;)
Widzę, że żadna z Was nie bierze pod uwagę firmy dekorującej czy kwiaciarni z Gdańska, tylko z okolic Adlera. W sumie macie rację, bo to może wyjśc sporo taniej ;D
Aniak, a Ty o tej kwiaciarni ze Stężycy masz sprawdzoną opinię czy po prostu sugerujesz się tym, że jest najbliżej?
hej, no właśnie zastanawiałam się nad tym cały czas...:/ czy zaufać kwiaciarni w Stężycy czy fatygować kogoś z Trójmiasta?! Obecnie mam taki plan aby pojechać do Stężycy i zobaczyć co zaoferują mi tamte kwiaciarnie (na necie znalazłam 2). Bardzo podoba mi się dekoracja sali na zdjęciach od Krzysztofa: http://blog.krzysztofzietarski.pl/marta-marcin-fotografia-slubna-kaszuby
Jest skromna ale ładna i pasuje do płachty na oknie za parą młodą:P co o niej myślicie? dziewczyny a na ile osób macie wesele? ja mam na ok 90 i obawiam się, że będzie ciasno...:/
do góry