Widok

PAŹDZIERNIKOWE I LISTOPADOWE MAMUSIE 2010, NR 14

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
*Dwupaki*
Październik:
monika.gda - 01.10-*synuś*
sulusiowa - 2/4.10
zocha_ma 5.10 *córeczka*-Wojewódzki
malinka222 - 8.10*synuś*
alfaluna - 8,10 *synuś*
kaoma - 10.10 *córka*
julianka29- 13.10- *synuś*
Daria - 13.10* synuś *
kwiatek2010 -14.10 *córeczka*Michalinka- Zaspa
gosia- 15.10
agnieszka23 - 17.10*córcia* Zosia
buzia-17.10 *córeczka*
o0oannao0o 21.10 *córcia*
Luiza - 22.10
gosik14 - 25.10 *synek*- Redłowo
paula2411 - 26.10 *córeczka*
Bajka263 -26.10.
Oli_AG 27.10 Córeczka-Pola
rabitka- 27.10 *synuś*-Kliniczna
Venika - 27.10 *córcia*
domi25- 27.10 *synek*
kate- 29.10
paleyka -29.10
modliszzzka 30.10-5.11 *córcia*
ewciak 30.10 *córcia*
asia11- ??
Listopad:
majls- 3.11 *synek*-Wejherowo
Miśkaaa 20.11*synek* Tymon
balbinka27 -5.11 *synek* Adaś
rybcia6-10.11 *synek*
ola_83- 27.11
mimunia
słonko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
malinka ja walczyłam zaraz odpisze ci ale w wątku nr 15 bo paula już utworzyła nowy więc nie chcę robić zamieszania :)
Dziewczyny,naszło mnie dziś na naleśniki z twarogiem.Zaraz robię:-)Niestety wczoraj wieczorem wyskoczyła mi opryszczka na górnej wardze.Mam nadzieję że to nie wpłynie źle na dziecko.Smaruję to miejsce spirytusem,albo Sonolem.Czy któraś z Was walczyla z opryszczka w ciąży?
Monika meliska kapiel i nie fisiuj hehe moge sie zalozyc ze za chwile kazda z nas tak znacznie myslec a na wiosne sie spotkamy pelną ekipa np na plazy i bedziemy się z siebie smialy :P

Nasz koksio dzis wstal z katarkiem wrrr Michal pognal do apteki a ja szykuje rosolek dla synusia.
z tymi porodami to zartowalam i tak zapewne wiele z poznymi przegoni a te ze wczesniejszymi bedzie musialo poczekac znam juz ten bol z Maksem mialam na 17lutegoo a do 4 marca smigalam a kolezanki z marca juz dawno tlamsily maluszki.
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=180406&c=1&k=16
zapraszam do nowego wątku,a co do waszych skurczy u mnie jakichkolwiek narazie brak, tylko spojenie łonowe coraz dotkliwiej boli i pachwiny... miłego dnia mamusie :)
Ja właśnie ze względu na korki wybieram godziny przedpołudniowe.

Generalnie sama nie wiem czemu takie czarnowidztwo uprawiam, staram sie myslec pozytywnie ale jakos mi to nie wychodzi :( Bardzo bym chciała by malutki był już z nami a z drugiej strony sie tego boję, bo jednak duzo czasu mineło od kiedy Kingusia była mała. No i znowu zaczynam....... Kurcze wiem, ze sobie poradzę, Boże jaka ja głupia jestem........
Kurcze to lipa z tym anestezjologiem, bo Kinga ma w kazdy czwartek lekcje od 11.45, więc nie zdążę, chyba, że w przyszłym tygodniu teść ją zawiezie do szkoły, bo w tym tygodniu go nie ma w Gdańsku.
No niestety wizyta na 18.15 ;p, też chetnie umawiałabym się rano, by później w korach nie tłuc sie do Sopotu, ale musiałabym wtedy jechac bez męża, a on koniecznie chce być na każdych oględzinach synka :)
Monika będzie dobrze, grunt to pozytywne nastawienie. Powinnaś się cieszyć że już niedługo Adaś będzie z Wami, ja Ci zazdroszczę :)

Oli nic się nie martw, ja nadal pozostaję przy opcji urodzenia w terminie ;)
Wy wszystkie mnie przegonicie dziewczyny pewnie :)
Majls to uważaj na siebie bo Twój maluch to ma jeszcze trochę czasu.

Oli bardzo bym chciała byc dobrą koleżanką i poczekać na Was, ale mój Adaś chyba już taki koleżeński nie będzie, bo wszystkie znaki na ziemi i na niebie wskazują, że to może być tuż, tuż ;) Panika, paniką, ale sama do końca nie wiem jak sie zachowam jak juz przyjdzie godzina "zero", z Kingą byłam spokojna, opanowana i w 100% kontrolowałam cały poród, chciałabym życzyć sobie teraz tak samo, ale natury nie przewidzę. Dużo zależy też na kogo trafie na porodówce, bo nastawienie położnej bardzo dużo daje. No i znowu zaczynam myśleć, a miałam sie wziąć w garść.
To spotkanie jest w każdy czwartek o godzinie 12:00 w bibliotece, która jest za izbą przyjęć.
Tak, tak, wizyty mamy tego samego dnia :) Ty pewnie wieczorem? Ja na 9:45.

a dziś w nocy przestraszyłam się na maxa, dostała wysokiego ciśnienia 150/90, ból głowy, wymioty i lekkie drgawki....czyli powtórka z 40 tc z moją Anią...wzięłam dopegyt na ciśnienie i apap na ból głowy przeszło, ale wystraszyłam się tak bardzo, że postanowiłam torbę spakować.
Alfaluna a konkretnie na którą godzinę jest to spotkanie, bo coś mi sie kojarzy, że na 11, ale nie wiem czy dobrze. Też mam we wtorek wizytę i z tego co pamiętam, to u naszego wspólnego dr Fiutowskiego z Sopotu ;)
Kobietki bez paniki urodzic i tak trzeba a za rada znajomej połoznej glowe do porodu zostaw w domu oddychac nie zaciskac nog a reszte powie polozna :)
Monika przy Twoim rekordzie z Kingą to bym się o wielogodzinny porod nawet nie bala
ile by nie trwal i jak by nie byl bolesny to najwazniejsza chwila w zyciu bol i zmeczenie szybko mija i nic nie jest juz istotne poza malutkimi raczkami ktore domagaja sie ciepla i bezpieczenstwa.
a tak wogule bądźcie koleżeńskie i jeszcze chwilkę poczekajcie bo nas zazdrość zeżre :)
Hej,
Ja też miewam skurcze czasami, najczęściej wieczorem. Przy Dominiku do końca, do wywoływania porodu nie miałam więc dla mnie to nowość. Torby nie mam jeszcze spakowanej ale powinnam to zrobić w najbliższym czasie.
We wtorek wizyta u doktorka, już nie mogę się doczekać.
Byłam w czwartek w wojewódzkim na spotkaniu z anestezjologiem, wszystko szybko, sprawnie i konkretnie. Pan doktor mówił o głównych i ogólnych zasadach podawania znieczulenia, przeciwwskazaniach i trzeba się wpisać na listę.
Mam ostatnio wielki apetyt, ciągle bym coś jadła. Też tak macie?

Monika mnie tez wszystko od pasa w dol boli, jak chodze to mam wrazenie ze zaraz Mlody mi wypadnie. Nie nastawiaj sie tak, bo strach nie pomaga niby przy porodzie. Ja tam myśle ze pojdzie Ci tak szybciutko jak z Kinga:) I mi rownież:P:P
Milego dnia dziewczyny
Hej dziewczyny, ja ledwo żyję. Wszystko od pasa w dół mnie boli, ledwo chodzę po mieszkaniu. Kilka razy dziennie mam skórcze przepowiadające, najsilniejsze w nocy i chyba Adaś już trenuje do wyjścia. Te skórcze strasznie mnie wystraszyły, bo są bardzo bolesne, a nawet jak rodizłam Kinię, to takich skórczy nie miałam. Wczoraj jak głupia chyba z piąty raz sprawdziłam torbę, czy jest tam wszystko do szpitala. Kurcze cholernie sie boję, że jak zacznę rodzić, to mój mąż będzie w pracy, w ogóle zaczęłam sie bać wszystkiego, że będa korki, że mnie nie przyjmą do wojewódzkiego, że nie wytrzymam porodu kilku lub kilkunastogodzinnego. Masakra jakaś.
ale bym chłopa pogonila w zyciu nie odebralabym przesylki od kuriera w innym przypadku niz sasiad by mnie o to poprosil za duza odpowiedzialnosc to po pierwsze a po drugie co to za zwyczaje ja naprzyklad bym sobie nie zyczyla zeby sasiad odbieral mi np moja bielizne :P Kurier jest jak dupcia od s.... żeby zadzwonic czy dana godzina nam odpowiada odbioru przesylki a z ups tez mialam jazdy zekomo byl 2 razy ja z 5 dniowym Maksem w domu i kazal mi do Gdanska dygac bo tam maja magazyn czy cos tak chlopa pocisnelam ze w ciagu 25minut byl z przesylka pod blokiem i nawet nie jeczal ze tachal 30kg na moje ukochane 4 pietro.Jestem raczej ostatnia do afer ale nie lubie jak ktos leci ze mna w kulki wkoncu za cos placimy za granica to jest nie do pomyslenia bynajmniej w Szwecji jak mi kurier lekko zerwal tasiemke nie otworzywszy pudla ani nic dostalam rekompensate w wysokosci 1000 sek czyli mialam przesylke z Polski do Goteborga o masie 60kg olbrzymie pudlo po pralce za darmo plus jeszcze bonusik chyba spodnie wtedy kupilam w kapAhalu :)
Kurier z firmy Raban czy Raben. Ale kiedyś, wcześniej miałam też akcje z UPS. Często odbierałam dla sąsiadów przesyłki i w końcu powiedziałam dość. Facet budził mi dziecko, bo walił do drzwi jak do stodoły. A do sąsiadów bał się wejść, bo mają dużego psa. No i zamiast dzwonić do nich, żeby wyszli, to mi zostawiał. A jak powiedziałam, że wiem, że są w domu i żeby im zaniósł to jeszcze opr od niego dostałam!!!
Hej dziewczyny!Jak Wasze samopoczucie?wielki finał już tuż tuż:-)Byłam w czwartek u położnej na wizycie.Serduszko małego bije jak dzwon:-)Według obliczeń nasz synuś ma 2700g wagi i ok.34cm od główki do pupy.Już nie mogę się doczekać aż maluszek będzie z nami.W sumie po 38tyg.mogłabym już urodzić:-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry