Widok

PAŹDZIERNIKOWE I LISTOPADOWE MAMUSIE 2010, NR 14

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
*Dwupaki*
Październik:
monika.gda - 01.10-*synuś*
sulusiowa - 2/4.10
zocha_ma 5.10 *córeczka*-Wojewódzki
malinka222 - 8.10*synuś*
alfaluna - 8,10 *synuś*
kaoma - 10.10 *córka*
julianka29- 13.10- *synuś*
Daria - 13.10* synuś *
kwiatek2010 -14.10 *córeczka*Michalinka- Zaspa
gosia- 15.10
agnieszka23 - 17.10*córcia* Zosia
buzia-17.10 *córeczka*
o0oannao0o 21.10 *córcia*
Luiza - 22.10
gosik14 - 25.10 *synek*- Redłowo
paula2411 - 26.10 *córeczka*
Bajka263 -26.10.
Oli_AG 27.10 Córeczka-Pola
rabitka- 27.10 *synuś*-Kliniczna
Venika - 27.10 *córcia*
domi25- 27.10 *synek*
kate- 29.10
paleyka -29.10
modliszzzka 30.10-5.11 *córcia*
ewciak 30.10 *córcia*
asia11- ??
Listopad:
majls- 3.11 *synek*-Wejherowo
Miśkaaa 20.11*synek* Tymon
balbinka27 -5.11 *synek* Adaś
rybcia6-10.11 *synek*
ola_83- 27.11
mimunia
słonko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziś po ok. 2 tygodniach moja bratowa jak mnie zobaczyła od razu powiedziała, że brzuch mi opadł... i rzeczywiście mama też to potwierdziła. Ja również widzę różnicę, bo siedząc przy stole nie muszę odsuwać krzesła, bo brzusio jest "pod stołem"..... kurczę czyżby mała się wybierała na świat szybciej???? Niektórzy mówią, że od opadnięcia brzucha 2 tyg.?

Fajnie, że wszystkie tak świetnie się trzymamy. Mniejsze lub większe dolegliwości ale dajemy radę;):)
Oli a jak twoja kuracja bebilonem? może jak tak jeszcze powcinasz parę tygodni to Pola doskoczy do tych 3 kg tak jak piszesz.
Ja jutro wybieram się do położnej.Niestety nie dowiem się wagi dzidzi bo ona nie robią usg po 20tyg.i pozostaje mi tylko domyślać się ile nasz bąbel waży.Wciąż dużo się wierci,ale znacznie bardziej pasują mu godziny popołudniowe i wieczorne.Dziś kupiliśmy kilka drobiazgów,poduszki żeby ładnie sypialnia wyglądała,półkę na zdjęcia i pluszaki dla małego itd.Jutro chcę kupić firanki,niestety dziś mnie jeszcze okna do mycia czekają.
Zocha dzięki za wsparcie mam nadzieje ze to przejsciowe nie było buntu 2 latka wiec jest 3 latka hehehe
a co do rozmiaru 56 to wiesz zawsze mozna sprzedać ja za to teraz kupuje rozmiary 44 w gore na wszelki wypadek na szczescie w HM calkiem niezle jest zaopatrzony w malutkie drobinki za to sa drozsze niz standardowe Moj M się śmieje że bede recepturkami jej sciagała za duze ciuszki heheh a rękawki na 3 razy podwiniemy smiech smiechem ale boje sie ze faktycznie troche poczekam zanim podorasta do niektorych ciuszkow tak wiec Babeczki nienazekajcie na wagę maluszków lepiej nieco wiecej niż za malo Paula co do tych terminów to też różnie bywa ja z Maksem też miałam na połowe lutego z miesiaczki z usg koniec stycznia a urodził się w ostatnim dniu 42 tyg.za tem jak nasze maluchy sobie wymyśla tak i wyjdą chyba że cc ustalane jest wczesniej.Ja teraz niepoddaje sie presji terminow bo zwarjowac mozna odbierajac tele urodzilas juz tzn oczywiscie 10dni po terminie szpital jak malowany niestety .
Hej mamuśki u nas już po wizycie, mała waży już 2150 i termin troszke przeskoczył,bo juz jest na 16.10 ,niestety dalej ułozona pośladkowo,łożysko 1st i pani doktor mówi ze wszystko ok :) nastepna wizyta 28.09
kaoma to chyba tak jak trzeba, przynajmniej wg siatek centylowych :) moja kluska ważyła 2 kg już ponad 3 tygodnie temu! więc ja też już mam wizję małergo grubaska ;) nie wiem co zrobię z tymi pięknymi ciuszkami w rozmiarze 56 ;)

Oli życzę dużo cierpliwości i matczynej siły :) oby Maksiu polubił przedszkole i miejmy nadzieję, że nie taki diabeł straszny jak go malują!

ja nie mogę sobie wyobrazić jak to będzie jak ja będę musiała zostawić maleńką córeczkę pod opieką kogoś obcego i wrócić do pracy. chyba mi się serce rozłamie na tysiąc kawałków :(
My po pierwszym dniu samodzielnego przebywania w przedszkolu mamy cyrk w domu mały się boi że go zostawimy samego wymyśla że dzieci biją panie krzyczą no i wogule było okropnie za to jego koleżanka wypaplała że Maksio wszystko zjadał nie płakał wcale za to pokazał 2 razy jezyk Kubie heheh
Kaoma waga super przynajmniej nie będą was męczyć że jest za drobna szczupła a dzieci i tak w pierwszych 6 miesiącach są z reguły pulpaśne poczym jak zaczynają raczkować chodzić itp wszystko gubią nasz Koksio był ciągle chudy aż w wieku 5/6m nabrał troszkę ciałka ale zaraz zaczoł raczkować a mając 9 m już nie chodził a biegał wiec w sekunde wszystko stracił i bez sciągaczy w pasie ani rusz dobrze że teraz gumki wkladają prawie wszystkie marki ubranek :)
Swoją drogą co ja bym dała żeby moja dobila do tych 2kg a jak dobije do 3kg to chyba ze szczęscia zfisiuje
a co do pozycji jeszcze ma troche czasu na jej zmiane :) Maks obracał sie 2 krotnie .Pola za to puki co jak się przekreciła tak jest główka w dół
A co tu dzisiaj taka cisza? aż dziwnie... ech no nic ja dzis byłam u lekarza i mała waży prawie 2,5kg to chyba dużo? ciągle lezy miednicowo a to źle. no i lekarz stwierdził ze tabletki na moje serce napewno ją otumaniają dlatego tak mało się rusza. Za tydzień kolejna kontrola zobaczymy co wyjdzie, coś czuje że urodze małe grubaska z fałdkami na nogach :)
Ostatni dzień w pracy zaliczony.Nawet nie byłam bardzo zmęczona.Wszyscy byli dla mnie szczególnie mili,dostałam upominki.W domu pobojowisko,ale dziś już nic nie robiłam.Jutro wstanę sobie bez budzika i spokojnie będziemy robić porządki.Mieszkanko odmalowane,jutro tylko okna umyć i firanki wyprać.
Polecam pościel polskiej firmy AMY. Ja kupiłam białą w pomarańczowo-żółto-różowe paseczki, są małe motylki i parę kwiatków a na froncie dwa słodkie dinozaury:) Bardzo ciekawa, nie przesadzona pościel i cenowo razem ze wsadem (kołdra i poduszka) oraz poszewka na kołdrę, poduszkę i ochraniacz-120zł. Kupiłam w hurtowni Vitalia. Zamówiłam tez taki sam becik:)

pozdrawiam
kurcze znowu nie weszła cała wiadomość ....
sama bym też ja zdrapala zapewne wiec trafiło mi się i za resztę kaski bede mogla zaszaleć kolezanki mi nie wierzyły że nie jest nowa.

Co do pościeli to mi też nie każde się podobają tak więc sama kupiłam materiał i zaniosłam krawcowej :)
Daria gratulacje :)
Venika chciałam zamawiać ze sklepu w UK i wyszło by to około 680zł nówka.a że szukałam w posród wieluwzorów jakoś kwiatowe mi nie leża weszłam na allegro i patrze jest identyczna i to z Gdyni a jak zobaczyłam na cene to wrecz oplułam monitor 180zl kup teraz myślałam że moze byc trafiona czy cuś ale kupiłam i dogadałam się z babeczką że jeśli nie spełni moich oczekiwań moge jej nie brać
Ku zaskoczeniu stan idealnyw orginalnym pudełku pachnaca czysciutka pierwsi właściciele wszystkie mechanizmy działaja idealnie jedyny minus dzidzius szarpnol karuzelke i jest zawieszona na ściagaczu do kabli taki przezroczystym niewidoczne wogule i zdrapana informacja o zagrozeniach nad głowką dzidzia zezowała do tyłu
Witam wszystkie przyszłe mamy :)
nie chciałam zaśmiecać głównego forum i pomyslałam, że Wy i tak bedziecie pewnie najbardziej w temacie... w temacie kompletowania wyprawki :)
otóz.. szukam pościeli dla dziewczynki, wiem, że wybór jest ogromny ale dostaję już oczoplasu od tych żarówiastych różów i innych i bajkowych postaci wielkości dziecka... może wpadło Wam w oko gdzieś jakies mniej przytłaczające wzornictwo? Chodzi mi głównie np o jakies drobne wzory, stonowane kolory. Jesli gdzies widziałyście podobne desenie będe wdzięczna za info.
Pozdrawiam wszystkie dwupaki :)
Dzieki dziewczyny:)Czas szybko leci.
U nas humory również są różne, bardzo szybko wpadam w złość, maluch sie rozciąga, czasami dla mnie bardzo boleśnie. U nas waga będzie chyba duża, bo w 28 tc maluch ważył 1480g.
Oli śliczna ta wasza kołyska gdzie kupiliście? nie widziałam jeszcze w takim kolorze a tez sie przymierzam do kupienia kołyski.

Kaoma nie martw sie tez mam nieraz złe nastroje zwłaszcza jak jestem sama... łaże wtedy po hutrowniach sklepach dla dzieci i cos kupuje:) albo ide do rosmana no i kawiarnie zaliczam zeby zjesc puchar lodów:) hehe

Daria gratuluje!
Daria wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :)

dziewczyny z Wlk Kacka pisałyście kiedyś o fajnej położnej ze Źródła Marii, nazywała się chyba Iwona Guć. czy jeśli poproszę by ta położna przyszła do mnie kilka dni po porodzie to oceni tylko stan zdrowia dziecka czy np też zdejmuje szwy po porodzie i ocenia stan mamy?
eh te hormony to widze, ze nie tylko u mnie. Nieraz potrafie taka awanture rozkrecic z byle czego ze az sama jestem w szoku.
Ale na szczescie wiekszosc dni juz mam tych lepszych:) Wlasnie zrobilam obiadek - zupke ze świeżych warzywek i naleniki (z bananem, dżemem i twarogierm). Juz mi slinka leci, ale czekam na mezusia.
Jutro mamy 3 rocznice slubu i widze ze mezus cos planuje- ciekawe co:)
U mnie maly w 30 tyg wazyl prawie 1800 wiec chyba klopsik bedzie:)
Rybcia wiec ładnie trzyma się w siatkach centylowych u nas nieco ponizej 1235g w 32 tyg wiec jest naprawde drobna ale już nie fisiuje mamy troche czasu wiec licze ze do tego 38 tyg marzy mi się wtedy porod hehe bedzie 2kg z hakiem
do do Deprechy to też owa mniewam im wiecej pojawia się rzeczy dla Poli tym bardziej sie zastanawiam czy to dobry moment na 2 dziecko mimo że była planowana niemal co do dnia hehe.Boje się czy Maksiu nie poczuje się tym drugim dzieckiem filmuje filmuje się czy będę umiała wychowywać dziewczynkę i takie tam ehheh a do tego zmieniam zdanie co chwile opóźniam remont krzyczę na M poczym płacze i ogólnie nie jestem sobą
odebrałam wyniki TSH i sa w normie 0,21-3,15 ja mam 2,11 zobaczymy co 13go endokrynolog mi powie w piatek mam wizyte u ginka a 17 sprawdzamy ile moj groszek przybrał
obiecane fotki kołyski nieco Maksio się poruszył
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1ef28034f15833b0.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a20e0031bafac3fb.html
image
alfaluna ja też wybieram się na to spotkanie z anestezjologiem do wojewódzkiego ale dopiero za 2 lub 3 tygodnie więc jak już będziesz po spotkaniu to napisz proszę co i jak, chętnie poczytam :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry