Widok

PAŹDZIERNIKOWE I LISTOPADOWE MAMUSIE 2010, NR 14

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
*Dwupaki*
Październik:
monika.gda - 01.10-*synuś*
sulusiowa - 2/4.10
zocha_ma 5.10 *córeczka*-Wojewódzki
malinka222 - 8.10*synuś*
alfaluna - 8,10 *synuś*
kaoma - 10.10 *córka*
julianka29- 13.10- *synuś*
Daria - 13.10* synuś *
kwiatek2010 -14.10 *córeczka*Michalinka- Zaspa
gosia- 15.10
agnieszka23 - 17.10*córcia* Zosia
buzia-17.10 *córeczka*
o0oannao0o 21.10 *córcia*
Luiza - 22.10
gosik14 - 25.10 *synek*- Redłowo
paula2411 - 26.10 *córeczka*
Bajka263 -26.10.
Oli_AG 27.10 Córeczka-Pola
rabitka- 27.10 *synuś*-Kliniczna
Venika - 27.10 *córcia*
domi25- 27.10 *synek*
kate- 29.10
paleyka -29.10
modliszzzka 30.10-5.11 *córcia*
ewciak 30.10 *córcia*
asia11- ??
Listopad:
majls- 3.11 *synek*-Wejherowo
Miśkaaa 20.11*synek* Tymon
balbinka27 -5.11 *synek* Adaś
rybcia6-10.11 *synek*
ola_83- 27.11
mimunia
słonko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też ma wizyte za tydzien. Juz się mogę doczekac zeby usłyszec ile mała waży i czy się odwróciła juz.
Beznadziejny ten kurier płacisz to wymagasz a nie on afery robi jeszcze.
W pon mam badanie serducha wiec moze juz wyjdzie jakim sposobem bede rodzic. JUtro pojedziemy wybrac podłogę i tapety do pokoju małej a może nawet podskoczymy do ikei z mężem zobaczyc co nowego dla dzieci. Juz mnie ogarnia chęc wicia gniazda, bym tyle chciała zrobic juz u miec gotowe na przyjecie małej misi. A to jeszcze 1,5miesiąca...
daria wymaz na paciorka można zrobić w invikcie koszt ok 50 zl z pobraniem.
a ten kurier to z jakiej firmy?

ja za tydzień mm wizytę u swojego doktorka i zamierzam właśnie go prosić o zrobienie wymazu, który zawiozę do szpitala w Redłowie.

Jestem ciekawa ile mój Tomik wazy, bo ostatnio w 28 tc było 1480 g, więc po kolejnych 4 tygodniach, stawiam na 2,5kg, byle do dnia porodu nie dobił do wagi 4 kg, bo takiej kluchy siłami natury chyba nie urodzę.
No faktycznie sesja troche meczy - dokladnie ok 3 godz trwala.
Dziewczyny czy robicie badanie GBS na obecnosc paciorkowca? Wiecie moze gdzie można zrobic to badanie. Na SR zalecaja to zrobic i z wynikami do porodu.
Co do sesji, to super sprawa. Ja miałam w pierwszej ciąży, ale już pod koniec. Jak chcecie robić, to lepiej teraz, bo to trwa jakieś 3 godziny i jest męczące.Fajna pamiątka. Teraz nie mam, bo nie czuje się atrakcyjnie, choć parę takich z Marysią wtuloną w brzuszek bym chciała mieć.
Oli, trzymaj się dzielnie. My tu z Marysią i brzucholem przesyłamy Wam pozytywne fluidy!!!

Ja byłam dziś u gina i nasz mały waży 2kg. Nawet nie wiem, czy to norma czy nie.
Lekarz mówił, że ma dla nas niespodziankę, usg 4d.Ja nie chciałam tego robić, ale lekarz tak się cieszyła, że nie miałam serca odmówić. Głupie to może. Tak szczerze, to niewiele z tego widziałam. Dla mnie bardziej czytelny jest obraz zwykłego usg. No i mały też się nie chciał pokazać. Ostatnio nie mam na nic czasu i tylko marzę, żeby przed godz. 24 iść spać. Nie wychodzi, bo rozkręcam ten biznesik. Trochę się śmieję, że jestem "kanapowa bizneswomen", ale tak na prawdę tyle to nerwów zżera, że już nie wiem, czy warto. Dziś mi kurier przywiózł towar i nie chciał pod dom przywieźć tylko jakieś 200 m dalej. Niby nie dużo, ale jak ciężarna ma pokonać taki dystans niosąc 200 kg na plecach? Na szczęście mój mąż był w domu. W ogóle kurier "z dupy wzięty". Dzwonił wpierw, że będzie w przeciągu pół godz, po godzinie sąsiad mówi, że tam ktoś na mnie czeka. No i czekał od 15 min, a nawet nie zadzwonił. Ja na niego pod domem czekałam...Szkoda gadać. Najbardziej mnie wkurzył, że przychodzę do niego, a on na mnie " z ryjem", nie wiem nawet za co.
Nam robił mój kolega z pracy, który hobbystycznie zajmuje się fotografia. Robie zdjecia zarówno ślubne jak i wlasnie brzuszkowe:)
Daria a gdzie byliscie i ile placiliscie?
Oli nie martw sie, juz coraz blizej konca, zbierz wszystkie siły i jakos to sie da.
My bylismy dzis na sesji "brzuszkowej". Bylo bardzo fajnie, teraz czekamy na fotki:)
Kurde Oli trzymam kciuki za twoją małą, ale tak jak mówisz nie każdy musi być w wagowej normie. Najważniejsze żeby była zdrowa. Taka niesprawiedliwość na świecie że kobieta co czeka i dba o siebie ma problemy a takie co nawet sie nie przejmują ze w ciąży są i mają swoje dzieci gdzieś rodzą zdrowe. Paula ja też niestety nie mam żadnej znajomej która mogłaby oddac akurat takie ciuszki, dla bratanków twojego m. Moja mała tak mało się rusza po tych chrzanionych tabsach na serce że chyba je odstawie bo ciągle chodze zdenerwowana że może coś jest nie tak. Jeszcze 9 dni i będzie 36 tydz. i wtedy juz moge rodzić-ciąża donoszona. Pozdrawiam was wszystkie :)
*Dwupaki*
Październik:
monika.gda - 01.10-*synuś*
sulusiowa - 2/4.10
zocha_ma 5.10 *córeczka*-Wojewódzki
malinka222 - 8.10*synuś*
alfaluna - 8,10 *synuś*
kaoma - 10.10 *córka*
Ania - 11/13.10 *synuś* Piotruś -Wejherowo
julianka29- 13.10- *synuś*
Daria - 13.10* synuś *
kwiatek2010 -14.10 *córeczka*Michalinka- Zaspa
gosia- 15.10
agnieszka23 - 17.10*córcia* Zosia
buzia-17.10 *córeczka*
o0oannao0o 21.10 *córcia*
Luiza - 22.10
gosik14 - 25.10 *synek*- Redłowo
paula2411 - 26.10 *córeczka*
Bajka263 -26.10.
Oli_AG 27.10 *Córeczka*-Pola -Redłowo
rabitka- 27.10 *synuś*-Kliniczna
Venika - 27.10 *córcia*
domi25- 27.10 *synek*
kate- 29.10
paleyka -29.10
modliszzzka 30.10-5.11 *córcia*
ewciak 30.10 *córcia*
asia11- ??
Listopad:
majls- 3.11 *synek*-Wejherowo
Miśkaaa 20.11*synek* Tymon
balbinka27 -5.11 *synek* Adaś
rybcia6-10.11 *synek*
ola_83- 27.11
mimunia
słonko
wiem ale ten szpital mnie przeraża nie wyobrażam sobie Michała ktory prowadzi małego do przedszkola biegnie do pracy odbiera malego żeby płacic obcej babce za opieke nad małym do czasu aż on wroci z pracy :( tego właśnie najbardziej się obawiam Maksiu jest jak rzepka do mnie przyzwyczajony bardzo żadko zostaje z kimś innym niż my ...
a swoja drogą co w tym szpitalu by pomogli a leżec tam żeby leżec to dostane deprechy zamartwiajac sie o chłopaków
moge lezec ale w domu moge byc pod kroplowkami ktg i czort wie pod czym jeszcze ...jem ten bebilon banany i wszystko co ma duzo bialka diete ustalona przez dietetyka i nadal ja tyje ona ledwo ledwo a moze poprostu czepiaja sie jej i tyle nie kazdy musi byc koksem
termin mam miedzy 11-13.10
chłopczyk- Piotruś ;)
a szpital prawdopodobnie w Wejherowie
Oli, bądź dobrej myśli!, wiem, że to trudne, ale to już sam finisz, więc tylko z górki. Nawet jak będziesz musiała iść do szpitala, to wiesz, że tak będzie najlepiej dla Twojej małej:)
Aniu podaj date terminu porodu płec oraz wybrane imie i szpital jeśli już wybraliście dopiszę Cie do Naszej listy

tym razem nie podziękuje za kciuki nie chce zapeszac ale licze na nie bardzo wiem już że żadna z niej kluska nie bedzie ale jak tak dalej pojdzie to kurcze kurczaczka urodze i jaka sprawiedliwosc na swiecie ani nie pije ani nie pale ba kawy nawet nie chleje wrecz wszystko co zdrowe i najlepsze nawet do ryb się zmuszam i mala ma problemy z masa a inna bedzie palic cpac i urodzi zdrowego 4 kilogramowego bobasa i nawet przez mysl jej nie przejdzie ze cos moze byc nie tak wrrr zla jestem dzis jak osa bylam pewna ze dobije do tych 1500gr
Oli nie martw sie,napewno wszystko bedzie dobrze i Pola brzybierze na wadze :) ja jakaś spiaca dzisiaj jestem :P masakra,miłego dnia :)
dziękuję dziewczyny za potwierdzenie ;) to moja pierwsza ciąża i nie jestem pewna niczego,tak jak to bylo np. z pierwszymi r******i ;p

Oli mam nadzieje ze do 17 będzie dobrze!
Witaj Aniu ja czkawke czuje od okolo 12tyg po dziś♦ dzień :)

Wyniki mi nieco spadły jesli do 17go moja Pola nie przybierze to czeka mnie szpital teraz dobrała tylko 35g na bebilonie za to ja po miesiacu 4kg na plusie :( wyc mi sie chce normalnie nie wyobrazam sobie zostawic samych chlopaków a na pomoc tesciowej liczyc nie moge
dziewczyny jeśli chcecie profesjonalnie uwiecznić swoje brzuszki i mieć pamiątkę na całe życie to zapraszam na profesjonalną sesję zdjęciową szczegóły na
http://www.wobiektywie.net
Serdecznie zapraszam wszystkie przyszłe szczęśliwe mamusie na sesję dla Ciężarówek:) zdjecią są bezcennymi pamiątkami,a sesja świetną zabawą! zapraszam do obejrzenia galerii:)
http://www.wobiektywie.net

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry