Widok
Widze dziewczyny , że u was optymistyczne nastroje. u mnie wrecz na odwrót :( odkąd jestem w ciązy ciągle cos mi dolega. Bol głowy, mdłość, omdlenia, opryszczka już 4 od 4miesięcy, brak humoru na cokolwiek, libido poniżej zera, do tego dochodzą zęby których nie moge doleczyć bo nie można robić rentgena, ciągle zapchany nos który nie daje mi funkcjonować. A nie wiadomo czy to już ciążowy nieżyt nosa czy alergia na pyłki trawy. A teraz dobija mnie ropień, który odnowił mi się po 5 latach! i w ciągu tygodnia jest juz wielkości małego winogrona, uniemozliwia mi leżenie na plecach, sprawne siadanie i powoli już chodzenie. chirurg wypisał mi antybiotyk cipronex, który jest niebezpieczny dla dziecka ale musze go brać więc dochodzi kolejny stes. Jak nie pomoże to będą mnie ciąć. Jestem nie przyzwyczajona do ciąglego "czegoś" bo zawsze bylam zdrowa. Poprostu nie chce mi sie nic, nie mam siły na cokolwiek ani na prace ani na życie. Jest okropnie a mialo byc cudnie :(
a ja wczoraj miałam jazdę o 22 zachciało mi się parówek z musztardą, mąz poleciał do sklepu i dziel;nie jadł ze mną, zjadłam 1,5 parówki....i nagle nie mogłam na nie patrzeć. A dziś zachciało mi się suchej krakowskiej i pomidorów.....to sa zachcianki.
Ja dziś robiłam badania Ft4, i czekam z niecierpliwością na jutrzejsze wizyty, ale nerwy to mam, czy wszystko w porządku z dzidziolem, czy jest juz łożysko, a potem sobie tłumaczę, dlaczego miałoby być źle, w końcu nic takiego nie brałam, żeby było źle. Ale i tak psychiczny spokój odzyskam jak będę po wizycie u dr, który powie wszystko w porządku i przezierność odpowiednia.
Ja dziś robiłam badania Ft4, i czekam z niecierpliwością na jutrzejsze wizyty, ale nerwy to mam, czy wszystko w porządku z dzidziolem, czy jest juz łożysko, a potem sobie tłumaczę, dlaczego miałoby być źle, w końcu nic takiego nie brałam, żeby było źle. Ale i tak psychiczny spokój odzyskam jak będę po wizycie u dr, który powie wszystko w porządku i przezierność odpowiednia.
super gratuluje pierwszyh motylich ruchów :D
Ja dziś byłam na pobieraniu krwi i badaniach
cukier mam idealny no prawie bo na 70/100mg mam 79:D
reszte odbiore w piątek tuż przed wizytą u lekarza
Teściowa dziś nie mogła przypilnować koksia więc z nim pomaszerowałam a mój ciekawski synek patrząc prosto mi w oczka kukał jak mi to pobieraja krewke i twardo mamo boli ? nie nie boli usmiech na twarzy zabki zacisniete heheh
dzis sie rzuciłam na sok z czarnej pożeczki i wydudlałam prawie litr na poczekaniu a potem się dziwie że brzuchol rosnie hehe
od dzis nie słodze niczego łyżeczka miodku od czasu do czasu no i owoce warzywka i rybki moze uda mi sie za wiele nie przytyc :d
Ja dziś byłam na pobieraniu krwi i badaniach
cukier mam idealny no prawie bo na 70/100mg mam 79:D
reszte odbiore w piątek tuż przed wizytą u lekarza
Teściowa dziś nie mogła przypilnować koksia więc z nim pomaszerowałam a mój ciekawski synek patrząc prosto mi w oczka kukał jak mi to pobieraja krewke i twardo mamo boli ? nie nie boli usmiech na twarzy zabki zacisniete heheh
dzis sie rzuciłam na sok z czarnej pożeczki i wydudlałam prawie litr na poczekaniu a potem się dziwie że brzuchol rosnie hehe
od dzis nie słodze niczego łyżeczka miodku od czasu do czasu no i owoce warzywka i rybki moze uda mi sie za wiele nie przytyc :d
*Dwupaki*
Pażdziernik:
sulusiowa- 2/4.10
zocha_ma- 5.10
malinka222- 8.10
alfaluna- 8.10
kaoma- 10.10
julianka29- 13.10
Daria- 13.10
kwiatek2010-14.10
gosia- 15.10
agnieszka23- 17.10
gosik14- 25.10
paula2411- 26.10
rabitka-27.10
kate- 29.10
asia11- ??
Listopad:
oli AG- 2.11
balbinka27-5.11
majls- 5.11
Miśkaaa-25/27.11
ola_83-27.11
mimunia
słonko
witam nowe kobietki :) ja już sie doczekac nie moge jutrzejszej wizyty :)
Pażdziernik:
sulusiowa- 2/4.10
zocha_ma- 5.10
malinka222- 8.10
alfaluna- 8.10
kaoma- 10.10
julianka29- 13.10
Daria- 13.10
kwiatek2010-14.10
gosia- 15.10
agnieszka23- 17.10
gosik14- 25.10
paula2411- 26.10
rabitka-27.10
kate- 29.10
asia11- ??
Listopad:
oli AG- 2.11
balbinka27-5.11
majls- 5.11
Miśkaaa-25/27.11
ola_83-27.11
mimunia
słonko
witam nowe kobietki :) ja już sie doczekac nie moge jutrzejszej wizyty :)
ja od 13go czuje ruchy co wieczór najpierw myślałam że sie opiłam ale co wieczór to samo :)
wiec wynika z tego że mam racje że jestem nieco wyżej w ciąży niż lekarz sądzi w piątek mam wizytę więc zobaczymy z synkiem w 9 tyg miałam 17,5mm i ruchy czułam w 16tyg
a teraz ten sam lekarz określił ciążę na 7 tydzień przy 17mm
zawsze miałam regularne miesiączki teraz od grudnia plamiłam
z tego co podejrzewam to jestem około 14 tyg czyli termin na połowe października
wiec wynika z tego że mam racje że jestem nieco wyżej w ciąży niż lekarz sądzi w piątek mam wizytę więc zobaczymy z synkiem w 9 tyg miałam 17,5mm i ruchy czułam w 16tyg
a teraz ten sam lekarz określił ciążę na 7 tydzień przy 17mm
zawsze miałam regularne miesiączki teraz od grudnia plamiłam
z tego co podejrzewam to jestem około 14 tyg czyli termin na połowe października
no a ja dzis mam małego pecha, na szczęście nie groźnego, najpierw zadzwonili z INVICty (gdzie chodzę do Endokrynologa) i przesuneli mi wizytę na tą środe na 18, a przed chwilą dzwonili z gabinetu Maciejewskiego i przesunęli mi dzisiejsza wizytę na środę na 16!!
Więc wszystkiego dowiem się w środę, czy jest w porządku, czy kosmówka się zasklepiła i czy moje FT4 jest w normie, ech będę miała bieganinę prze cały dzień.
Więc wszystkiego dowiem się w środę, czy jest w porządku, czy kosmówka się zasklepiła i czy moje FT4 jest w normie, ech będę miała bieganinę prze cały dzień.
raczej powinnaś być z niego zadowolona, przy porodzie był naprawdę serdeczny, miły i z poczuciem humoru, a rodziłam o 4.30 rano - więc raczej powinien być średni, bo noc i jako jedyna rodziłam. A naprawdę i położną miałam rewelacyjną...ech zresztą tylko na 1 pigułę mogłabym narzekać, reszta była bajeczna.