Widok

PAŹDZIERNIKOWE I LISTOPADOWE MAMY 2010

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Paula, prosze uzupełnij terminy łącznie z moim 5.11.10
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zapraszam do nowego watku :) Pazdziernikowe i Listopadowe mamy 2010 :) nr.3
Balbinka wg Kodeksu Pracy pracodawca powinien dać Ci taką możliwość, nie pozostaje nic innego jak porozmawiac z pracodawca.
Wg kodeksu pracy powinno sie spedzac przy komputerze max 4 godz bedac w ciazy, a ja siedze pełne 8... wiec tak to bywa:)
Powodzenia zycze:)

Paula daj znac o tych rowerach:)
Witam,

Ja dziś po wizycie, założeniu karty ciążowej. Wyniki podręcznikowe, objawy ciążowe znośne, więc pozostaje się tylko cieszyć:D
W środę jestem umówiona na usg prenatalne w Inviccie. Mam nadzieje, że będzie to miłe zakończenie miesiąca.
Pojawił się tylko jeden problem, a mianowicie godziny pracy. Ja niestety pracuje zazwyczaj do 20, 21, oczywiście 8h, ale niestety po 18 nasilają się u mnie dolegliwości jelitowe:( Usłyszałam dziś, że powinnam porozmawiać o zmianach godzin pracy z pracodawcą, niestety jestem jedynym pracownikiem stacjonarnym i nie będzie łatwo.
Czy któraś z Was miała podobny problem?

Pozdrawiam.
aż się miło czyta, fajnie że można się cieszyć rosnącym brzuszkiem i nie musimy jak na razie pocieszać się i podtrzymywać na duchu, że będzie dobrze. I niech taka atmosfera radości zostanie z nami aż do naszych porodów.
Milo tak czytac ze kazdej z nas ciaza tak ladnie przebiega, oby tak dalej:)
Milego dnia:)
dziewczyny super że badania wszystkich na plus! oby tak dalej! :)
no ja jestem szczęśliwa, krwiak się wchłonął i wszystko doklejone, dzidzia rośnie zdrowo, wszystko ma wykształcone i przezierność karkowa ok, bo wynosiła 1.8 mm, tylko, że termin porodu mi się zmienił na 3 listopada, a ja zapowiedziałam 1 listopada nie rodzę! Kolejna wizyta za 4 tygodnie.

u Endo tez ok, podniósł nieznacznie dawkę leku i powinno być ok.

dziś będę spała spokojnie.
Oli ale numer z tą makrelą:):):):)

Cieszę się, że u Was dziewczyny i Waszych maluszków wszystko ok:):):):)

Pozdrawiam
mój potwierdzony termin to 29.10.moja dzidzia piękna,ruchliwa,serce bije jak oszalałe.Pierwsza wizyta u dr Wajlonisa bardzo pozytywnie.Poza tym jak pisałam wcześniej o torbieli to teraz hurra dobre wieści dla mnie to nie rak,wyniki dobre a na usg widać że zanika i jej prawie nie ma.Dzisiaj szczęsliwy dzień:)a zachcianki to mam na duże porcje soczystych owoców tj.arbuzy i winogorna. A czasem też na śledzie plus kanapka z czekoladą:)
Paula bardzo sie ciesze, ze wszystko ok:) U mnie tez sie wiercila, to chyba nasze dzieciaczki spokojne nie beda, hihi:)
Rozmawialas moze o tych rowerach?
Witam,dołaczam do ciężaróweczek ...mój termin to 26 pażdziernik 2010:-))pozdrawiam
Ja już jestem po wizycie, genetyczne miałam dzisiaj bo tak jak pisałam wczesniej cienko z kasa, ale z dzidzia wszystko ok :) dokładny opis i fotki dostane dopiero 25.05 na nastepnej wizycie,badania tez zrobie dopiero koło 20.05,albo na raty po malutku, dzidzia sie wierciła masakrycznie ale ogolnie super widok, malec ma 7cm,ciekawe jak sie zmieni przez te 4 tyg :)
hej

dla mnie dziś tez ważny dzień, najpierw wyniki FT4, potem dr Maciejewski i przezierność karkowa, a na koniec endokrynolog. Oby tylko u gina było ok, czuje, że będzie dobrze, więc mniejszy stres, ale jak tylko lekarz potwierdzi moje przeczucia to będę w stanie totalnej euforii i szczęścia.
Paula nie martw sie, na pewno wszystko ok bedzie:) Na spacerek mozemy sie kiedys wybrac, ale u mnie tylko popoludnia wchodza w gre, no i niech cieplutko sie zrobi, bo dzis to brrrr...
hehe Oli_AG ale sie uśmiałam :):) Daria napewno zapytam bo samajestem ciekawa :) ja jakoś sie stresuje dzisiejsza wizyta,chociaz nie wiem czemu :):) kaoma faktycznie nie ciekawie u Ciebie,ale mam nadzieje ze szybko dojdziesz do siebie, buuziaki i miłego dnia Wam zycze,aaa moze któras ma ochote na spacerek :)
Kaoma trzymaj się dzielnie początki zazwyczaj są cięzkie główka do góry oby szybko się poprawiło

Kwiatek to super że wszystko oki :)

Ja dzis wybuchłam jak wulkan moj luby zjadł mi puszkę z makrelką w pomidorach buuuuuuu cała noc o niej snilam normalnie heheh
a teraz mi glupio że tak na niego nakrzyczalam i kazałam mu po pracy iśc do teściowej i przemyśleć sobie co zrobił teraz po herbatce z ananaskiem stwierdzam jaka jestem glupiutka ale no co napisze do niego smsa i zrobie z siebie ciołka nigdy w zyciu od dzis bede zaznaczała moje i tylko moje produkty w lodowce :D
U nas po wizycie super:):) Wszystkie wyniki prawidłowe. Doktor mierzył główkę i kość udową. Wszystko super;) Serduszko bije prawidłowo:):) Bardzoooo się cieszę:)

Kolejna wizyta ok.20 maja:)

pozdrawiamy
Witam,

Ja dodam swój głos w sprawie rowerów, ponieważ ten temat padł podczas mojej ostatniej wizyty.
Lekarz nie widział żadnych przeciwwskazań i jeśli tylko mam ochotę mogę jeździć. Ja jednak jestem do tego sceptycznie nastawiona, choć nigdy nie miałam żadnego wypadku, to wolę dmuchać na zimne, a dodatkowo zniechęca mnie ukształtowanie okolicy w której mieszkam- same górki.
Kaoma, pozostaje miec nadzieje ze jednak przejdzie. Nie wiem czy Cie to pocieszy, ale również katar mam od początku ciązy i do szału mnie doprowadza, ból glowy też jest okropny, ale staram sie zawsze czyms zajac aby nie myslec o tych dolegliwosciach. Pogoda coraz ladniejsza to moze pomoze na Twoje samopoczucie, trzymam kciuki!

Paula zapytaj sie proszę swojej lekarki co mysli o tych rowerach, a jezeli uwaza ze nie bardzo to konkretnie dlaczego?? Ja mam dopiero wizyty 6 maja wiec jeszcze chwila...
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry