Widok
witajcie dziewczyny
Widzę, że doszło trochę nowych koleżanek. Z tego co czytam to wszystkie macie podobne objawy ciążowe jak ja, czyli mdłości, zmęczenie, złe samopoczucie itp. Mi doszła jeszcze ciągła złość na wszystko i o wszystko. Potrafię z byle problemu zrobić awanturę. Męczy mnie to strasznie. W pierwszej ciąży nic z tych rzeczy nie miała. W ogóle pierwsza ciąża była prawie,że bez objawowa.
Dziś po raz pierwszy robiłam ruskie pierogi-sama. Ale dobre wyszły:)
Moja córcia weszła w okres skrajnych emocji. Przeważnie złości się o wszystko. A to klocek stoi nie tak jak powinien, a to mama usiadła tam gdzie Jula akurat nie chciała. Czasami zwariować można. Do tego ciągłe zmęczenie i niechęć do wszystkiego.
Ach kiedy w końcu to wszystko wróci do normy
Pozdrawiam Was mamuśki!
Widzę, że doszło trochę nowych koleżanek. Z tego co czytam to wszystkie macie podobne objawy ciążowe jak ja, czyli mdłości, zmęczenie, złe samopoczucie itp. Mi doszła jeszcze ciągła złość na wszystko i o wszystko. Potrafię z byle problemu zrobić awanturę. Męczy mnie to strasznie. W pierwszej ciąży nic z tych rzeczy nie miała. W ogóle pierwsza ciąża była prawie,że bez objawowa.
Dziś po raz pierwszy robiłam ruskie pierogi-sama. Ale dobre wyszły:)
Moja córcia weszła w okres skrajnych emocji. Przeważnie złości się o wszystko. A to klocek stoi nie tak jak powinien, a to mama usiadła tam gdzie Jula akurat nie chciała. Czasami zwariować można. Do tego ciągłe zmęczenie i niechęć do wszystkiego.
Ach kiedy w końcu to wszystko wróci do normy
Pozdrawiam Was mamuśki!
Olu 83 trzymam za Ciebie kciuki, żeby tym razem wszystko dobrze się skończyło!!!
Ja na szczęście nie mam krwawień, tylko często (codziennie, czasem całymi dniami i w nocy) boli mnie podbrzusze. Mam nadzieję, że to normalne, choć w pierwszej ciąży miałam tak dopiero bliżej końca ciąży. Na tym etapie co jestem teraz nie miałam większych dolegliwości.
A teraz pytanie z innej beczki: Wolałybyście dziewczynki czy chłopców? No i jak z imionami? Macie już wymyślone?
:)))
Ja na szczęście nie mam krwawień, tylko często (codziennie, czasem całymi dniami i w nocy) boli mnie podbrzusze. Mam nadzieję, że to normalne, choć w pierwszej ciąży miałam tak dopiero bliżej końca ciąży. Na tym etapie co jestem teraz nie miałam większych dolegliwości.
A teraz pytanie z innej beczki: Wolałybyście dziewczynki czy chłopców? No i jak z imionami? Macie już wymyślone?
:)))
ja leże, ale jestem dobrej mysli, bo leżąc na płasko czasami wyczuwam lekki balonik w brzuchu, a może to moja fantazja...?
Najważniejszy jest jednak cel leżęnia - doklejenie sie kosmówki, reszta się nie liczy.
a co do płci, to nam równiez obojetne, jesli będzie chłopieć to Adaś,
jesli mogę mieć wybór to chciałabym drugą dziewczynkę Izę...a może Ewę...raczej 1 opcja, ale tego się dowiemy za ok 15 tygodni:)
Najważniejszy jest jednak cel leżęnia - doklejenie sie kosmówki, reszta się nie liczy.
a co do płci, to nam równiez obojetne, jesli będzie chłopieć to Adaś,
jesli mogę mieć wybór to chciałabym drugą dziewczynkę Izę...a może Ewę...raczej 1 opcja, ale tego się dowiemy za ok 15 tygodni:)
Hej dziewczyny!My dowiemy się czy będzie chłopiec czy dziewczynka za 7 tyg.Już nie mogę się doczekać:-)Mam nadzieję że maluszek nie będzie wstydliwy i pokaże co tam ma;-)Mi to też w sumie wszystko jedno,ważne żeby było całe i zdrowe.Mimo to jakoś tak mam przeczucie co do synka i jak mówię to używam zwrotu "on".Mamy dla chłopca imię-Dorian.Dla dziewczynki jeszcze nic mi nie przyszło do głowy.
Czesc dziewczynki:) Byłam wczoraj u lekarza - robił USG tzw genetyczne - wszystko ok, ciesze sie niesamowicie:))))) Małe ma już 6,6 cm i strasznie sie wierci, az lekarz miał go problem aby złapać:P:P A ja myslalam ze bedzie spokojne:P
Co do plci to chyba wolalabym chlopca, ale przeczucie mowi mi ze bedzie dziewczynka - też dobrze:)
Imiona - Oliwier/Weronika:)
Jak u Was? jak samopoczucie?
Paula wybierasz sie w czwartek na te cwiczenia dla kobiet w ciąży w Rumi?
Wesolych Swiat i Mokrego Dyngusa:P:P
Co do plci to chyba wolalabym chlopca, ale przeczucie mowi mi ze bedzie dziewczynka - też dobrze:)
Imiona - Oliwier/Weronika:)
Jak u Was? jak samopoczucie?
Paula wybierasz sie w czwartek na te cwiczenia dla kobiet w ciąży w Rumi?
Wesolych Swiat i Mokrego Dyngusa:P:P
Daria chyba sie spózniłam :P ja dzisiaj po wizycie ogolnie zawód,ani usg ani zadnych konkretnych informacji,lekarz jest tak zakrecony ze zamiast wpisac w karte termin z usg to wpisał z ostatniej miesiaczki, ogolnie cos nie tak mam z cisnieniem :( dzisiaj 160/90 a czuje sie jakbym miała 110/80 hehe spac mi sie chce :) lekarz ogolnie to zbagatelizowal wiec chyba zaczne chodzic znowu prywatnie, my se na genetyczne wybieramy za ok.3tyg jak M z kontraktu wróci bo teraz za wczesnie a mysle ze w 14tyg mozna spokojnie zrobic :) na cwiczenia Daria moze wybierzemy sie koło 10.04 co Ty na to? :) pozdrawiam
Ja juz jestem po genetycznym, jestem mega zadowolona. Do tego trafiłam na super lekarza i pierwszy raz w życiu miałam tak profesjonalną i szczegółową wizyte. Za 4 tyg będzie już pewnie wiadomo czy to on czy ona. Póki co imie dla chlopca jest dla dziewuszki wciąż brak. Niestety dolegliwosći w typie porannych pawiów :) i uporczywego bólu głowy nie mijają. Pociesza mnie fakt ze do końca pierwszego trymestru już bliżej niż dalej. Dziewczyny kupujecie już coś dla bobasów? ja poki co nie planuje, ale nie wiem też kiedy zacząc kompletować wyprawke, tym bardziej ze to pierwszy bobas a nie mam ani nikogo z rodziny ani żadnej znajomej od której dostałabym w spadku jakieś rzeczy dla dziecka. W ogóle to gdzie są najtańsze a jednocześnie dobre bobasowe ciuchy?
Co do USG genetycznego mi lekarz powiedział, żer najlepiej zrobić między 12/13 tygodniem. Słyszałam, że w 14 czasem jest już późno by zrobić np. badanie karku.
My z imionami na razie luźne rozmowy:)
Samopoczucie ok, oby tak dalej:)
Brzuszek lekko zaczyna się powiększać:)
W środę USG genetyczne - nie mogę się doczekać:)
pozdrawiam
P.S. pisze z innego koma dlatego nie am suwaczka
My z imionami na razie luźne rozmowy:)
Samopoczucie ok, oby tak dalej:)
Brzuszek lekko zaczyna się powiększać:)
W środę USG genetyczne - nie mogę się doczekać:)
pozdrawiam
P.S. pisze z innego koma dlatego nie am suwaczka
My mamy już dziewczynkę. Chciałam mieć najpierw chłopca, bo sama mam starszego brata i sobie chwalę :) Ale w czasie ciąży czułam, że to dziewczynka i miałam rację, choć trudno mi to wyjaśnić.
Teraz nie zamieniłabym mojej Marysi na stu chłopców ;)
Tak na poważnie, mąż chciałby chłopca, a ja, tylko tyle, żeby było zdrowe. Choć czuję, że chyba chłopiec.
Z drugiej strony u mnie będzie różnica wieku równo 2 lata więc dla dziewczynki nie musiałabym ubranek kupować, bo na każdą porę roku mam dziewczęce ciuszki.
Co do imion to nie myśleliśmy jeszcze o tym. Pewnie jak dowiemy się o płci to zaczniemy myśleć.
Teraz nie zamieniłabym mojej Marysi na stu chłopców ;)
Tak na poważnie, mąż chciałby chłopca, a ja, tylko tyle, żeby było zdrowe. Choć czuję, że chyba chłopiec.
Z drugiej strony u mnie będzie różnica wieku równo 2 lata więc dla dziewczynki nie musiałabym ubranek kupować, bo na każdą porę roku mam dziewczęce ciuszki.
Co do imion to nie myśleliśmy jeszcze o tym. Pewnie jak dowiemy się o płci to zaczniemy myśleć.
Paula ja chce isc w ten czwartek, musze troche sie poruszac, bo czuje ze kondycja spada....mimo ze nigdy sportowa nie byla:P:P:P
dla szkraba nic jeszcze nie kupilam, ale intensywnie ogladam sie za wozkami na ulicy:P Dzis moj maz podszedl do obcych ludzi i zapytal sie o model wozka, bo mi sie spodobal, heheh:)
dla szkraba nic jeszcze nie kupilam, ale intensywnie ogladam sie za wozkami na ulicy:P Dzis moj maz podszedl do obcych ludzi i zapytal sie o model wozka, bo mi sie spodobal, heheh:)