Widok

PAŹDZIERNIKOWE I LISTOPADOWE MAMY 2010

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Paula, prosze uzupełnij terminy łącznie z moim 5.11.10
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja leże, ale jestem dobrej mysli, bo leżąc na płasko czasami wyczuwam lekki balonik w brzuchu, a może to moja fantazja...?
Najważniejszy jest jednak cel leżęnia - doklejenie sie kosmówki, reszta się nie liczy.

a co do płci, to nam równiez obojetne, jesli będzie chłopieć to Adaś,
jesli mogę mieć wybór to chciałabym drugą dziewczynkę Izę...a może Ewę...raczej 1 opcja, ale tego się dowiemy za ok 15 tygodni:)
ja szczerze3 wolałabym córcie ale co by nie było to i tak bedziemy sie cieszyc :) jak narazie z iminami to tak Nadia Noelia,albo poprostu Krystian :)
Olu 83 trzymam za Ciebie kciuki, żeby tym razem wszystko dobrze się skończyło!!!

Ja na szczęście nie mam krwawień, tylko często (codziennie, czasem całymi dniami i w nocy) boli mnie podbrzusze. Mam nadzieję, że to normalne, choć w pierwszej ciąży miałam tak dopiero bliżej końca ciąży. Na tym etapie co jestem teraz nie miałam większych dolegliwości.

A teraz pytanie z innej beczki: Wolałybyście dziewczynki czy chłopców? No i jak z imionami? Macie już wymyślone?
:)))
Witam, wszystkie przyszłe mamusie i zapraszam do nowo otwartego sklepu z odzieżą ciążową M jak Mama otwarcie 1 kwietnia w Centrum Handlowym Batory na II piętrze.
witajcie dziewczyny
Widzę, że doszło trochę nowych koleżanek. Z tego co czytam to wszystkie macie podobne objawy ciążowe jak ja, czyli mdłości, zmęczenie, złe samopoczucie itp. Mi doszła jeszcze ciągła złość na wszystko i o wszystko. Potrafię z byle problemu zrobić awanturę. Męczy mnie to strasznie. W pierwszej ciąży nic z tych rzeczy nie miała. W ogóle pierwsza ciąża była prawie,że bez objawowa.
Dziś po raz pierwszy robiłam ruskie pierogi-sama. Ale dobre wyszły:)
Moja córcia weszła w okres skrajnych emocji. Przeważnie złości się o wszystko. A to klocek stoi nie tak jak powinien, a to mama usiadła tam gdzie Jula akurat nie chciała. Czasami zwariować można. Do tego ciągłe zmęczenie i niechęć do wszystkiego.
Ach kiedy w końcu to wszystko wróci do normy
Pozdrawiam Was mamuśki!
Hej Gosik 14, lekki bol brzucha jest raczej normalny. Ja zaczelam lekko plamic w zeszlym tygodniu wiec lekarz przepisal mi Luteine gdyz poprzednia ciaze stracilam. Moj bol brzucha ustal od kiedy biore Luteine.
Pozdrawiam
Współczuję Tobie majls,ale wierzę,że wszystko będzie dobrze!
Wypoczywaj i staraj się nie martwić za bardzo!
Masz dobre leki,więc głowa do góry!
a ja na razie całymi dniami leżę, gdyż na ostatnim usg okazało się, że jest 2 cm oddzielenie kosmówki, i dostałam duphastion 3 razy dziennie i 3 lutein, i leżenie dwa tygodnie, żeby okazało sie, że wszystko jest ok, a ja w to głęboko wierze.
Moje maleństwo ma dziś 10 tygodni, czyli ma ok 5 cm i wykształcone rączki i nóżki :) Ponoć odbiera już bodźce ze świata zewnętrznego.
Niestety całymi dniami jestem zmęczona, śpiąca i nie do życia. Poza tym mdli mnie wciąż. Najgorsze jest to, że cały czas boli mnie brzuch, a raczej podbrzusze. Czy wy też tak macie?
*Dwupaki*
Pażdziernik:
sulusiowa- 2/4.10
malinka222- 8.10
alfaluna- 8.10
kaoma- 10.10
julianka29- 13.10
Daria- 13.10
gosia- 15.10
agnieszka23- 17.10
kwiatek2010- 18.10
gosik14- 25.10
paula2411- 26.10
kate- 29.10
asia11- ??
rabitka-??
Listopad:
oli AG- 2.11
majls- 5.11
ola_83-27.11
mimunia
słonko
sorki dziewczyny ze sie nie odzywałam ale kożystałam z pogody, i jeszcze dopadło mnie zapalenie gardła i jestem na antybiotyku :( my powoli zblizamy sie do konca 10 tyg. i ostatnie 2 tygodnie I trymestru zostaja 2 tygodnie :) miłego wieczoru,aaa i prosze zeby kazdy dodawał do listy nowe dziewczyny bo jak ja wracam to potem nie moge spamietac która ma jaki termin i nicki :P
witajcie!
jestem na forum pierwszy raz wczoraj pokazała mi je bardziej doświadczona koleżanka :)

nasz termin porodu to 2- 4październik , aktualnie jestem w 11 tygodniu:)

bardzo wierzymy w to że wszystko się uda
... niestety nie było to takie oczywiste ponieważ stracilismy 2 poprzednie ciąże w 1 trymestrze, ponieważ jestem nosicielką translokacji chromosomowej ....

dobrze że 1 trymestr się już kończy, widzieliśmy poraz pierwszy w historii naszych ciąż bijące serduszko i żywe brykające dziecię na USG

czuję się jakby dział się w moim ciele cud !

uściski dla wszystkich dziewczyn w ciąży :)
Daria, u mnie podobnie. Coraz gorsze samopoczucie i też coś mi wyskakuje na twarzy :( Zdecydowanie inaczej przechodzę ciążę niż za pierwszym razem.
Póki co pawia jeszcze nie puszczałam, ale mdli mnie, blee.
Witam, i dopisuje sie do watku.
Moj termin wedlug ostatniej miesiaczki to 27.11.
Narazie czuje sie dobrze, troche pobolewa mnie brzuch i piersi

Pozdrawiam wszystkie przyszle i obecne mamy!
Cześć :)
ja mam termin porodu na koniec listopada.
Czytając to najgorsze przed mną :)
Ale idzie wiosna ... aż miło!!
jak dziewczyny samopoczucie, u mnie ostatanie 3 dni okropnie, tak mnie głowa boli, że ledwo siedzę w pracy....do tego jakieś zawirowania nastroju i mimo pieknego slonca na zewnatrz nic mi sie nie chce.., a do tego jeszcze buzia zaczyna mi sie robić jak u nastolatki.... grrr! jeszcze chwila i koniec pierwszego trymestru, a tu zamiast lepiej to gorzej...
eh ale pesymizm mnie przepełnia:///////
Witam.
Dysponuję całym kartonem ciuszków po moim synku (urodził się 25 listopada 2008 r.). Wszystkie ciuszki są firmowe - m.in. ZARA, NEXT itd. Rozmiary od 56-86.
Poza tym sprzedam wózek - 3 funkcyjny Baby Active Jet w kolorze czarno-żółtym (gondolka+spacerówka+fotelik samochodowy+adapter do fotelika (by założyć na ramę wózka)+folia przeciwdeszcowa+torba.

Gdyby któraś z przyszłych mamuś była chętna - proszę o kontakt mailowy.
szminka20@vp.pl
*Dwupaki*
Pażdziernik:
malinka222- 8.10
alfaluna- 8.10
kaoma- 10.10
julianka29- 13.10
Daria- 13.10
gosia- 15.10
agnieszka23- 17.10
kwiatek2010- 18.10
gosik14- 25.10
paula2411- 26.10
kate- 29.10
asia11- ??
rabitka-??
Listopad:
oli AG- 2.11
majls- 5.11
mimunia
słonko

Witam wszystkie mamy i przyszłe mamy :)
Przewidywalny termin mamy na 7 listopada
z pierwszego usg wychodzi 2listopad ale znając moje szczęście znowu przenoszę chodz miło by było urodzić juz w pażdzierniku i samej sobie zrobić prezent urodzinowy
Jestem mamą 3 letniego marcowego łobuza a teraz spodziewamy się jak to mówi Maks laleczki ale bratem też by nie pogardził zapewne.
ta ciąża róznie się diametralnie od poprzedniej chodź obie planowane i wyczekane:)
Przy synku reagowałam ostro na zapachy tu niezależnie od dnia i godziny potrafie haftować 12h na dobe :( jestem wręcz wykończona zawroty głowy i totalne wypompowanie a do tego buzie wysypal mi tradzik włosy po jednym dniu wyglądaja jakbym z tydzień nie myła a z synkiem wrecz odwrotnie włosy błyszczały rosły jak szalone zero problemów z cerą
według starych zabobonów powinna być laska :D al czy będzie ehhh było by słodko

Pozdrawiam serdecznie towarzyszki doli nie doli wszystkich stanów ubocznych ciąży i zdrowych ślicznych dzieci :)
witam dziewczyny :) Majls widze, ze masz dokladnie ten sam termin co ja rok temu, ale ten czas leci, zaraz i wasze dzieciaczki beda mialy po 4 miesiace ;) trzymam kciuki :)
jutro idę jeszcze raz na usg w medicoverze, aby mieć potem darmowe badania, ogólnie samopoczucie ok, a jutro chyba tez podjadę zobaczyć jakieś ciążowe spodnie, bo te dotychczasowe ciązowe, będa dobre, przy większym brzuchu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry