Widok

PAŹDZIERNIKOWE I LISTOPADOWE MAMY 7

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej

Zakładam nowy wątek i tym samym wykorzystuje chwile jak Mateusz śpi.
Co u Was słychać Dziewczyny?? Jak tam Wasze dzidzie??
Pępuszki już poodpadały??Jak tam noce?? Wysypiacie się??

U nas różnie to bywa. Uczę się wykorzystywać każdą wolną chwilę na sen.
W poniedziałek odwiedziła nas pani położna. Z Mateuszkiem wszystko o.k. Tylko na brzuszku dostał tzw. wysypki hormonalnej. To samo schodzi, ale przez chwilę miałam niezłego stracha. Myślałam, że coś dziwnego zjadłam i zaszkodziłam tym samym małemu.

Piri co u Ciebie??
Dawno się nie odzywałaś. Jak wrażenia z Wejherowa??

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ooo inne mamy chyba nie maja czasu:)

Dziś pierwszy raz byliśmy na dworze - Mateusz testował swoją brykę. Chyba mu się podobało bo grzecznie spał całą drogę.

dzięki Sysia za odzew:)

oo Sysiu ja jutro jadę do przychodni zważyć małego no i tak się zastanawiam kiedy z nim wyjść
może w sobotę bo chciała bym żeby i tato się z nami wybrał:)

My narazie raz przewiezlismy małego samochodem, dopiero za tydzien będzie mógł wyjść na spacerek..

Radzimy sobie coraz lepiej, mały je sporo, teraz uczymy go zasypiania w łóżeczku, żeby później nie było problemu :)

My też od 3 nocy w domu przyzwyczajamy Mateuszka do spania w swoim łóżku. Na szczęście nie mieliśmy z tym problemów.

Jutro pierwszy Mikołaj naszych dzieciaczków.
Ja dziś "zamordowałam węża w kieszeni" i zaszalałam z prezentami dla synka ;)

Piri teraz mnie olśniło - czy ty nie czekałaś na córeczkę???
Czytałam stare wątki i tam mnie to uderzyło ;)

Autor: piri 08-11-2007 14:27 wyślij odpowiedź

Hihi, lepiej żeby córka została córką :D

a ja byłam wczoraj na pierwszym spacerku:0
a dziś na ważeniu i niestety Kubuś przytył tylko 100g
próbujemy jeszcze ten tydzień a jak nie trzeba będzie małego dokarmiać niestyty a jak jest u was??

My do pediatry idziemy w przyszły piątek. Wtedy się okaże, ale mam wrażenie że mały trochę przybrał na wadze.

Dziś była super pogoda. Zafundowaliśmy sobie z Mateuszkiem godzinny spacer.
Stwierdziłam, że chodząc na takie spacerki tylko z dzieckiem można się nieźle wyciszyć i zrelaksować. ;)

Czaść mamusie,
Dziś była piękna pogoda na spacer. My z Maksiem spacerkujemy już prawie dwa tygodnie. A dwa dni temu synek skończył nam miesiąc. Nie wiem kiedy ten czas zleciał.
My byliśmy na ważeniu tydzień temu. W trzy tygodnie nasz mały miś przytył 800 g i mamy już 4 kilo obywatela. Da się to odczuć przy noszeniu na raczkach no i widać po polikach małego. Jest za co złapać. Za to ja coraz cieńsza się robię.
Wszystko byłoby fajnie, gdyby nie to , że mały ma bardzo dużo potówek, a najwięcej na buzi. Zaczyna mi się wydawać, że to może jakieś uczulenie jest. Jak lekarka go widziała, to mówiła, ze to potówki. Ale wtedy miał tych krosteczek mniej. Zmniejszyliśmy ogrzewanie w domu, ale jak tak dalej pójdzie to w poniedziałek znów do lekarza uderzymy.
no mój mały nie ma potówek wszystko super gdyby nie to że tak mało przybrał ale bądźmy dobrej nadzieji:)
ah my też byliśmy dziś na spacerku i sąsiadki z wózkami spotkałam zaczyna się teraz już będę wiedziała wszystko co się na wiosce dzieje od ,,wózkowych" koleżanek:)
a wy już kogoś poznałyście na spacerkach:)
zaki ja ci powiem że nie ma co zabardzo przegrzewać w domu ja mam umiarkowaną temperaturę i chyba małemu to pasuje jak była u nas lekarka to też mówiła że temperatura jest ok:)

Zaki a czym smarujesz małego?? Może to wina oliwki??
My z Nivei przerzuciliśmy się na oliwę z oliwek. Mateusz nie ma ani jednej krostki.
Kilka dni temu wyskoczyło mu coś na brzuszku ale pomogły kąpiele w rumianku i smarowanie oliwą.

Dziewczyny jestem w szoku. Po 3 tygodniach mały wyrasta mi już z ciuszków - śpioszki i body w rozmiarze małe 62 są już dla niego za małe. Niektórych nie zdążyliśmy nawet założyć.

Sysia, a owszem, czekałam na córeczkę :D hihi 3 dni przed cesarką dowiedziałam się, że Maja została Kubusiem :D

Smarujemy go oliwką bambino, ale od czasu jak się krostki zaczęły pojawiać (tydzień temu) wogóle nie natłuszczamy mu buzi, a pojawiają się nowe. W necie właśnie wyczytałam, że może to byc trądzik niemowlęcy. Rumiankiem przemywaliśmy, ale bez poprawy.
W poniedziałek idziemy do lekarza i zobaczymy co nam powie.

A co do ubranek, to też niektórych nie ubraliśmy Makosiowi. I z dnia na dzień wyrasta z następnych. W oczach te nasze dzieci rosną.
Ale beka, a sama Ci jeszcze pisałam, że nigdy nic nie wiadomo ;):):):)

Lekarz na usg się pomylił??

A jak z wyprawką?? miałaś uniwersalną czy specjalnie dla dziewczynki??

Lekarka nie była pewna ;) poza tym ja nie byłam na 3d, płeć błya stwierdzona tylko na 2d i to też nie do końca było wyraźne. A ja gdzieś tam czułam, że to będzie facio więc wyprawkę mieliśmy uniwersalną, nawet kilka koszulek z samochodami :D jedynie 3 sztuki typowe dla dziewczynki :)

Beka niesamowita :D :D hihi

Piri to twój mały też KUbus nas też:)

witam wszystkie mamy :)) ostrzegam przed jedzeniem kapusty!! zafundowalam mojemu maluszkowi czyszczenie zoladka zjadajac wczoraj 5 pierogow kapuscianych, takze noc nie przespana, non stop kupka, a po kupce cycuch :))
Czyli nici z wigilijnych pierogów :( :( A to moje ulubione danie :(

sysiu albo powolutku małego przyzwyczajaj:)
i na święta może bedziesz mogła zjeść

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry