Widok

PAŹDZIERNIKOWE I LISTOPADOWE MAMY 7

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej

Zakładam nowy wątek i tym samym wykorzystuje chwile jak Mateusz śpi.
Co u Was słychać Dziewczyny?? Jak tam Wasze dzidzie??
Pępuszki już poodpadały??Jak tam noce?? Wysypiacie się??

U nas różnie to bywa. Uczę się wykorzystywać każdą wolną chwilę na sen.
W poniedziałek odwiedziła nas pani położna. Z Mateuszkiem wszystko o.k. Tylko na brzuszku dostał tzw. wysypki hormonalnej. To samo schodzi, ale przez chwilę miałam niezłego stracha. Myślałam, że coś dziwnego zjadłam i zaszkodziłam tym samym małemu.

Piri co u Ciebie??
Dawno się nie odzywałaś. Jak wrażenia z Wejherowa??

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
już przesłałam:)

image

ok. Podeślij ;)

mój spokojnie zniusł tylko że go wysypało;( a więc to było ciasto z delicji torcik mokka:) który zresztą uwielbiam i nie mogłam się pohamować

sysiu umiesz wklejać zdjęcia na forum to bym ci przesłała fotke małego i byś wkleiła??

image

A tak z ciekawości Kajuto jakie to było ciasto??
Ja ostatnio zjadłam kawałeczek tortu cytrynowego i była masakra.
Mały płakał pół nocy. ;(

zaki ekstra maluch:)
mojemu też dzisiaj krostki wyskoczyły ale to moja wina zjadłam wczoraj kawałek ciasta urodzinowego męża i dlatego ale powoli już mu schodzą:)

image

kolejna slodka dzidzia :D jak wszystkie z resztą hehe :) tak słodziutko śpiiii :)

image
image

Super chłopak !!!

Obawiam się, że Mateuszek też ma objawy skazy białkowej. ;(

Cześć laseczki,
Właśnie się dowiedzialam, że krostki mojego maluszka to skaza białkowa. Oj głodówka będzie w tym roku na wigilię. Prawdę mówiąc dawno pozegnałam się z pierogami z kapustą, a tu dalsze ograniczenia. Ale czego się nie robi dla maluszka.
Wczoraj też byliśmy na szczepieniu i Makoś zniósł to jak prawdziwy mężczyzna. Kochany dzieciak. A to właśnie mój Mały Budda ;-)

image

image
image
asiu nie podchodz do tego jak stres
jak brałam to jako nowe doświadczenie które nigdy się nie powtórzy ponieważ następny poród może byc całkiem inny
ja lubie poznawać nieznane mi rzeczy a takim był poród:)

dobrze będzie

image

Kajuta, ja na razie nie pije kawy.
Kurcze Mateusz dostał czerwone krostki na twarzy - prawdopodobnie trądzik niemowlęcy ;(

ale fajniutka mała:)

zazdroszczę wam mamom, że już macie stres porodowy poza sobą....

image
Kamiś ...ale macie piękną córcie :D słodko wygląda w tej czapeczce hihi supcio :)

image
image

termin według miesiączki miałam na 15 list a z usg na 17 no i cała akcja zaczeła się od 17 od 8 rano a skończyła 5 min po północy 18 list

image

dzięki ...a rodziłaś w terminie czy przed/po?oczywiscie chodzi otermin wyznaczony przez lekarza...

kamis jak dobrze że powoli u ciebie już ok mała super a mój bombel miał wczoraj miesiąc:)
moniko u mnie poród zaczął się bólami od 8 rano tak co 10 15 min poczekałm do 12 dalej były powoli się wykąpałam pochodziłam troszkę skurcze dalej były więc pojechaliśmy do szpitala a tam wiadomość rozwarcie na 3 palce no i tak się zaczął mój poród wody odeszły dopiero przy skurczach partych
co do rany po zszywaniu najgorezj było przez pierwsze 7 dni zanim nie zciągneli mi szwów a potem już ok teraz jeszcze mam takie dziwne uczucie ale tak jest super

sysiu ja wypiłam zdrówko za mojego w postaci soczku pomarańczowego:)
a właśnie dziewczyny pijacie już po mału kawke

image

ale cudownie przesliczna:)słodziutki dzieciaczek:)mała modelka ci rosnie:)prosto w obiektyw sie patrzy:)

ja co prawda z wrzesnia ale co tam :) Majcia ma juz 3 miesiaczki :) jak ten czas szybko leci:( dzisiaj miała szczepienie- dzielna była :) ogolnie jest bardzo grzeczna w nocy śpi 12-14 godzin bez zadnej pobudki w dzien 5-6 godzin takze super:) ten najtrudniejszy okres czyli wstawanie co 2-3 h odchował mój mąż:) ja tymczasem lezalam w szpitalu...najsmieszniejsze jest to, że mała przesypia całe noce odkad mezowi skonczylo sie zwolnienie i poszedł do pracy:) tak jakby wiedziala ze mamusia chora i musi duzo odpoczywac:) Wazy juz 5920 kluseczka mała :) wszystko jest ok poza duza dysplazja(juz jest duzo lepiej) no i strasznymi kolkami:(

a to mój Skarb
image

dziewczyny jeszcze jedno...juz kazda prawie miesiac po porodzie jak sie trzymaja wasze ranki po nacięciach-czy nadal bolą?czy pamietacie jak się zaczeły wasze porody(oznaki:czy wody odeszły,czy skórcze-jesli tak to co jaki czas itp) i w jakim terminie(wzgledem terminu porodu wyznaczonego przez lekarza).?...jestem teraz w 36 tc i mam mnostwo pytań:)

Kajuta dziś nasi synkowie kończą miesiąc... ;)

ja wyrzucam normalnie do smietnika, a moj maz codziennie rano wynosi.... ale nie powiem kupki smierdza;/ chociaz juz ze smietnika nie wychodzi smrodek

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomysły na tegoroczne prezenty : (46 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry