Widok

PAŹDZIERNIKOWE I LISTOPADOWE MAMY 7

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej

Zakładam nowy wątek i tym samym wykorzystuje chwile jak Mateusz śpi.
Co u Was słychać Dziewczyny?? Jak tam Wasze dzidzie??
Pępuszki już poodpadały??Jak tam noce?? Wysypiacie się??

U nas różnie to bywa. Uczę się wykorzystywać każdą wolną chwilę na sen.
W poniedziałek odwiedziła nas pani położna. Z Mateuszkiem wszystko o.k. Tylko na brzuszku dostał tzw. wysypki hormonalnej. To samo schodzi, ale przez chwilę miałam niezłego stracha. Myślałam, że coś dziwnego zjadłam i zaszkodziłam tym samym małemu.

Piri co u Ciebie??
Dawno się nie odzywałaś. Jak wrażenia z Wejherowa??

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moj maluszek dopiero teraz zasnal... ale nie wiem na jak dlugo, nie wiem co bidulce sie dzieje... w sumie je normalnie kupki tez robi, to na pewno ta pogoda
gagatko ładnie ta twoja mała przybrała
ja jutro idę też na ważenie i modlę się oby mały przybrał:)

anett mój dzis też tak po południu coś marudzi teraz akurat mi usnął ale ile się namęczyłam wcześniej na rączkach przyśnie jak go rtylko odkładam to zaczyna płakać
ja na usg bioderek też planuję iśc po pierwszym szczepieniu a ono nam wypada w ten tydzień świąteczny, oby z małym było wszystko ok po szczepieniu:)

image

:)) mogloby jutro byc ladnie bo musze isc na 1 wizyte do pediatry, a co do dzisiejszej pogody to mojemu malemu sie nie podoba, caly dzien poplakuje...
no witam kobietki rzadko ostatnio tu zagladam sorki

wczoraj byłysmy na usg bioderek i na szczepionkach i wszystko wyszło bardzo dobrze. tylko mała wieczorem bardzo marudziła ale naszczecie goraczki nie miała.
mała grubcia wazy juz 5660 g przez m-c 1100 przytyła
a jak wasze maluchy?

image
no podobno już od jutra ma się ochłodzić i padać śnieg no zobaczymy co z tego wyjdzie
ja tymczasem małego dziś nie biorę na spacerek paskudna pogoda popaduje a kiedy będzie słonko żeby mały wit D3 pobrał:)

image

tez bylam dzisiaj na spacerku, pogoda tej zimy piekna :))
a no pewnie tylko wiesz powoli trzeba wprowadzać normalne jedzenie:)
właśnie wróciłam ze spacerku troszkę chłodno ale przyjemnie mały zasnął

image

moj zasnal, na szczescie bol brzuszka mu minal, ale trzeba uwazac co sie je ;)

ja w weekend wprowadziłam troszkę nowego jedzenia no i mały dostał parę chrostek ale powoli trzeba go przyzwyczajać:)
a dzisiaj coś marudny troszkę jest:)

image

ja tez najbardziej wlasnie to lubie, albo uszka z barszczu.... a tu dupa, chyba ze jednego ;)

sysiu albo powolutku małego przyzwyczajaj:)
i na święta może bedziesz mogła zjeść

image

Czyli nici z wigilijnych pierogów :( :( A to moje ulubione danie :(

witam wszystkie mamy :)) ostrzegam przed jedzeniem kapusty!! zafundowalam mojemu maluszkowi czyszczenie zoladka zjadajac wczoraj 5 pierogow kapuscianych, takze noc nie przespana, non stop kupka, a po kupce cycuch :))
Piri to twój mały też KUbus nas też:)

image

Lekarka nie była pewna ;) poza tym ja nie byłam na 3d, płeć błya stwierdzona tylko na 2d i to też nie do końca było wyraźne. A ja gdzieś tam czułam, że to będzie facio więc wyprawkę mieliśmy uniwersalną, nawet kilka koszulek z samochodami :D jedynie 3 sztuki typowe dla dziewczynki :)

Beka niesamowita :D :D hihi

image
Ale beka, a sama Ci jeszcze pisałam, że nigdy nic nie wiadomo ;):):):)

Lekarz na usg się pomylił??

A jak z wyprawką?? miałaś uniwersalną czy specjalnie dla dziewczynki??

Smarujemy go oliwką bambino, ale od czasu jak się krostki zaczęły pojawiać (tydzień temu) wogóle nie natłuszczamy mu buzi, a pojawiają się nowe. W necie właśnie wyczytałam, że może to byc trądzik niemowlęcy. Rumiankiem przemywaliśmy, ale bez poprawy.
W poniedziałek idziemy do lekarza i zobaczymy co nam powie.

A co do ubranek, to też niektórych nie ubraliśmy Makosiowi. I z dnia na dzień wyrasta z następnych. W oczach te nasze dzieci rosną.
Sysia, a owszem, czekałam na córeczkę :D hihi 3 dni przed cesarką dowiedziałam się, że Maja została Kubusiem :D

image
Zaki a czym smarujesz małego?? Może to wina oliwki??
My z Nivei przerzuciliśmy się na oliwę z oliwek. Mateusz nie ma ani jednej krostki.
Kilka dni temu wyskoczyło mu coś na brzuszku ale pomogły kąpiele w rumianku i smarowanie oliwą.

Dziewczyny jestem w szoku. Po 3 tygodniach mały wyrasta mi już z ciuszków - śpioszki i body w rozmiarze małe 62 są już dla niego za małe. Niektórych nie zdążyliśmy nawet założyć.

no mój mały nie ma potówek wszystko super gdyby nie to że tak mało przybrał ale bądźmy dobrej nadzieji:)
ah my też byliśmy dziś na spacerku i sąsiadki z wózkami spotkałam zaczyna się teraz już będę wiedziała wszystko co się na wiosce dzieje od ,,wózkowych" koleżanek:)
a wy już kogoś poznałyście na spacerkach:)
zaki ja ci powiem że nie ma co zabardzo przegrzewać w domu ja mam umiarkowaną temperaturę i chyba małemu to pasuje jak była u nas lekarka to też mówiła że temperatura jest ok:)

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

mąż uzależniony od pokera internetowego. (15 odpowiedzi)

Mam problem i nie potrafię sobie z nim poradzić. Mój mąż jest uzależniony od pokera...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (21 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (18 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

do góry