Widok

PAŹDZIERNIKOWE I LISTOPADOWE MAMY 7

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej

Zakładam nowy wątek i tym samym wykorzystuje chwile jak Mateusz śpi.
Co u Was słychać Dziewczyny?? Jak tam Wasze dzidzie??
Pępuszki już poodpadały??Jak tam noce?? Wysypiacie się??

U nas różnie to bywa. Uczę się wykorzystywać każdą wolną chwilę na sen.
W poniedziałek odwiedziła nas pani położna. Z Mateuszkiem wszystko o.k. Tylko na brzuszku dostał tzw. wysypki hormonalnej. To samo schodzi, ale przez chwilę miałam niezłego stracha. Myślałam, że coś dziwnego zjadłam i zaszkodziłam tym samym małemu.

Piri co u Ciebie??
Dawno się nie odzywałaś. Jak wrażenia z Wejherowa??

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
cześć dziewczyny
mój Jakubek dziś jest kochany normalnie prawie cały dzień śpi jak nigdy bo ostatnio w dzień ma bunt i nie chce
co prawda w nocy nieźle się wysypiamy
np. dziś wstał dopiero o 5 nad ranem a położyliśmy go spać koło 21
a tak to potrafi wstać o 3 i potem koło 8 no ale potrafi w dzień dać w kość
jutro się wybieramy na pierwszy króciutki spacerek

dziewczyny czy wam też się łezka kręci na myśl o ciąży że tak szybko minęła:)?
u nas była pani doktor na wizycie z małym wszystko ok jeszcze ma ślady zażółcenia a pempuszek odpadł nam równo w tydzień po porodzie:)
na ważenie wybieram się jak będzie troszke ładniejsza pogoda:)
a właśnie mam pytanko odnośnie USG bioderek dostałyście jakieś skierowanie czy same szukałyście??

image

Nie, spacerek będzie dopiero za 2 tygodnie ze względu na infekcję jaką przeszedł..

image
Piri i jak tam pierwszy spacerek z dzidzią?? Byliście??

piri,czy skierownie jest od ordynatora czy nie, to powinni Cię przyjąć do szpitala....bez słowa

image
image
majls, nie przejmuj się, myślę, że jak zobaczą skierowanie od swojego ordynatora to Cię nie przegonią ;) ja nie miałam lekarza z wejherowskiego szpitala :)

image
oj piri, to mnie ciut zasmuciłaś, bo ja mocno stawiam na Wejherowo, zresztą w poniedziałek mam wizytę u swojego doktora Maciejewskiego i mam nadzieję, że rozwieje wszystkie moje wątpliwości.

i serdecznie gratuluję wszystkim z tego wątku

image
image
No to już chyba wszystkie październikowe i listopadowe mamy się rozpołowiły. ;-)
My przedwczoraj byliśmy z maluszkiem na ważeniu. Przez trzy tygodnie przytył 800 g- co daje się na raczkach odczuć ;-). A wczoraj poszliśmy na kontrolę bioderek i też jest wszystko ok. Małe Kochanie czasem ma problemy z gazami, ale za to w nocy śpi po 6 godzin, więc daje mamusi i tatusiowi trochę odpocząć. Martwi mnie tylko, że ma tak dużo potówek i na buzi też. Aż zaczynam się zastanawiać czy to na pewno potówki, choć lekarka twierdzi że tak.

Piri , moje gratulacje ;-). Spory twój synuś się wykluł.
No i buziaki dla wszystkich mam.

image
image
Cześć :)

Sysia, nie rodziłam w Wejherowie, rodziłam w Redłowie i powiem, że jestem miło zaskoczona. Wejherowo przegrało u mnie w momencie jak nie chcieli mi wykonać KTG w 41 tc, pojechałam do Redłowa, zrobili KTG i tego samego dnia przyjęli na patologię ciąży z 5 cm rozwarcia i brakiem skurczy. 19.11 przyszeł na świat przez cc mój SYNEK ;) Kubuś, dostał 10 pkt apgar, ważył 4150 i miał 56 cm. W szpitalu spędziliśmy 12 dni, zrobiono wszystkie możliwe badania, opieka była naprawdę ok zarówno na patologii jak i na położnictwie, babeczki od noworodków cierpliwie tłumaczyły wszystko i pomagały jak tylko mogły.
Ja też każdą wolną chwilę wykorzystuję na sen, jutro/pojutrze chcemy młodego pierwszy raz zabrać na spacerek, jemu tak jak i mi przyda się trochę świeżego powietrza ;)

image
Coś mi komputer wariuje. Wątek miał być jeden ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nietrzymanie moczu po ciąży (29 odpowiedzi)

Słuchajcie czy któraś z Was miała po porodzie problem z nietrzymaniem moczu?

Kuchnia (41 odpowiedzi)

Witam. Właśnie wykańczamy mieszkanie i będziemy robić kuchnię. Czy możecie polecić firmę, która...

gdzie w Rumi są kasztany???? (6 odpowiedzi)

potrzebujemy pilnie,moze wiecie???

do góry