Widok

PIJANY LEKARZ NA DYŻURZE !!!

Jasień Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, nie uwierzycie, właśnie wróciłam z dyżuru na Jasieniu, weszłam tam do gabinetu (dobrzy ludzie przepuścili mnie z maluszkiem chociaż sami już czekali od półtorej godziny) patrzę, a tu starszy Pan Doktor, ze mną weszła jedna kobieta żeby jej receptę poprawić, robił to 15 minut !! Kazał mi maluszka rozebrać, stoję przy tym przewijaku, a on wychodzi z gabinetu i trzaska drzwiami... Nie było go przez 10 minut (a mój maluszek rozebrany czeka!), wraca, z jakimś kubkiem wody, stawia go na szawce. Po czym bierze czajnik zaczyna nalewać wode z kranu do niego, odstawia i nawet nie włącza... Patrze, a on spodnie rozpięte, prawie mu spadały.... :/ Dziwnie mówił, troszke bełkocząc, ledwo go mogłam zrozumieć... Zataczał się... Wydarł się na mnie że nie wie co jest mojemu dziecku, i że mam sobie jechać do szpitala... Poprosiłam o skierowanie do szpitala, wypisywał je 20 minut ! Marnując mi przy tym 10 kartek, bo co chwile sie mylił.... Mnie się pytał gdzie ma wpisać krzyżyk a gdzie datę !!!!

Co prawda alkoholu nie wyczułam, ale jestem na 99% pewna że był pijany !... Odrazu po wyjściu z gabinetu ostrzegłam tam ludzi czekających, a sama zadzwoniłam na policję. Powiedzieli mi że nawet jeśli mam podejrzenie, to i tak bardzo dobrze że to zgłaszam, i że zaraz tam pojadą.
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rodo, czytaj ze zrozumieniem. Dziewczyna pisze, że to był dyżur. Na dyżurach jest tylko lekarz, nie ma pielęgniarki i innych lekarzy.

Rozumiem, że lekarz mógł źle się czuć, być rozkojarzony itd. ale czy nie uważasz, że w takiej sytuacji nie powinien przyjmować pacjentów ??

Kolejna sprawa czekania na policję. Wybacz, ale w ogóle przez głowę by mi nie przeszło czekać z chorym dzieckiem. Widocznie z autorką wątku, obie jesteśmy matki kwoki i zdrowie naszego dziecka jest najważniejsze ;)

No i na koniec. Podaj gdzie Kasia oczerniła lekarza ? Gdzie padło nazwisko ??
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
tutaj nie chodzi mi o to że zareagowałaś - tylko że zrobiłaś to w nieodpowiedni (uważam) sposób..
Niestety.. uważam, że rację ma przychodnia. I na jej miejscu Panią Kasię pozwałabym o zniesławienie.
Jestem matką, - żeby nie było że nie wiem o czym piszę. Jeżeli idę do przychodni z dzieckiem i przyjmuje mnie lekarz do którego mam wątpliwości – to sorry ale zgłaszam to personelowi przychodni. Jak sama pisałaś miałaś sporo czasu na czekanie na lekarza bo chodził tu i tam. Poza tym mogłaś wyjść z gabinetu, uprzedzić pacjentów że zaraz przyjdziesz, pójść po pielęgniarkę lub innego lekarza i przedstawić swoje spostrzeżenia w obecności osób trzecich. A nie czekać na lekarza, widzieć jak się zachowywał, przyjąć skierowanie, zrobić wielkie halo na forum i oczerniać człowieka którego nie znasz. Poza tym chyba byłabyś bardziej poważną osobą gdybyś już na tą policję poczekała.. jak już zaczynamy jakąś sprawę to powinniśmy ją zakończyć.. a nie jakiś anonim i wielkie pomówienia.

Zapewne Pan doktor podzieli moje zdanie, że jest wiele schorzeń (np. cukrzyca o której była mowa) które w skrajnych przypadkach mogą dawać takie objawy. A może człowiek był po prostu czymś zdenerwowany i mocno rozkojarzony.

Oczerniłaś lekarza, człowieka o którym nic nie wiesz. A słowa „Co prawda alkoholu nie wyczułam, ale jestem na 99% pewna że był pijany” mówią same za siebie.

Panie doktorze – doskonale rozumiem stanowisko lekarzy. Mówi się że jak ktoś zapłaci to jest traktowany jak człowiek, jak idzie się państwowo to jak zwierze – ale czy to wina lekarzy? Gdyby NFZ zapłacić lekarzowi za przyjęcie osoby godziwe pieniądze to by przyjmowali na godzinę 2 osoby a nie 20 ..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tinker Bell brawo ! Lepiej bym tego przedstawić nie mogła :):)
Poradnia ma zarówno mój mail, jak i dane, oraz Telefon. Nikt nie pokwapił się po raz drugi do mnie zadzwonić... Gdyby ktokolwiek chciał mnie oskarżyć, proszę bardzo. Ponury, przychodnia nie wygra, ponieważ jasno nie jest tam napisanę że był na 100% pijany, Wręcz przeciwnie, pisze wyraźnie że miałam wątpliwości, i sprawę przekazałam policji. Nie ma takich szans :)
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
To jest POLSKA właśnie...dajmy link do przychodni, cieszmy się że w razie czego sąsiad dostanie karę. Dokopmy komuś kto odważył się głośno powiedzieć "Halo tu jest coś nie tak". Dajmy społeczne pozwolenie by dalej w państwowych urzędach traktowano nas jak bydło. Bo lekarz mógł być tylko chory...Ciekawe jeśli w tej swojej skromnej chorobie zapisałby złą dawkę dzieciakowi. To nie jest bilans w firmie, to nie jest złe wydanie towaru w sklepie. To jest NASZE zdrowie. I nie godzę się z tym, by złe samopoczucie lekarza, pielęgniarki czy kogokolwiek zawarzyło na czyimś zdrowu.

Dla mnie reakcja Matki prawidłowa. Nie żadnej matki kwoki tylko osoby rozsądnej, która zauważyła że to nie jest normalne zachowanie się osoby na tak odpowiedzialnym stanowisku jak lekarz.

Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Tak więc w razie pozwu bez problemu przychodnia wygra. Jeżeli lekarz był rzeczywiście trzeźwy.

Ustalenie IP użytkownika i jego adresu to żaden problem. Nikt w necie nie jest anonimowy.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

moze ktos podesle przychodni link do tego watku i zobaczymy jak zareaguja, a moze juz to czytali i wyciagna konsekwancji z tytulu pomowienia
Jakoś nie widze by to było prywatne forum i tylko ktoś ze stałym nickiem miał prawo pisać.
Po pierwsze: nick tymczasowy czy staly nie robi dla mnie roznicy, wszyscy sa wg mnie na takim forum tak samo anonimowi! No, chyba, ze ktos sie przedstawi z imienia i nazwiska.
A po drugie: jesli mowa o troskliwych mamusiach.... dla mnie tak samo prawdopodobnym jest, ze jakas przewrazliwiona na punkcie swojego wypieszczonego potomka mamusia (a sporo juz takich w zyciu widzialam) rozkreca afere, jak to, ze z tym lekarzem faktycznie moglo byc cos nie tak.
Po trzecie: wiele osob juz tu zwrocilo uwage, ze trzeba bardzo ostroznie takie oskarzenia rzucac, bo mozna komus niewinnemu problemow narobic. Albo i sobie, jesli ten ktos jednak postanowi dochodzic swoich praw!
kaska powinna do TVNu udac sie ze swoimi podejrzeniami.
A gdyby lekarz wezwał policję bo mu się wydaje, że matka która przyszła z dzieckiem jest chyba pijana!!! ...bo jakoś dziwnie mówiła?....oj ludzie , czy nam zawsze będzie za mało atrakcji ???
Podano placówkę w której pracuje lekarz pediatra!!! O zniesławienie może podać właściciel placówki. Kobiety a może on był.......no właśnie, co mu było? Piszecie bzdury i same siebie obrażacie(jedna drugą). Czemu marnujecie wolny czas zamiast zająć się swoimi dziećmi !!!!!Moje jest na tyle duże, że zajmuje się rysowaniem (więc mogę pisać).
Więc jednask był pijany!??

Ehhhhhhhhhhhhhh

Przychodnia czyni starania żeby uzyskać wynik tego testu. Po to żeby udowodnić że nie jesteśmy wielbłądem. Bo nam też tego nie udostępniono. Niemniej jednak po wizycie policji Pan doktor dokończył dyżur...
Ale to pewnie słynny układ lekarze-policja. BO NA PEWNO BYŁ PIJANY ALBO NAĆPANY!!!

PROSZę!!!
Ok, przyznaje tytuł źle sformułowany ... Mogłam zamiast wykrzykników napisać znaki zapytania... Ale to nie zmienia faktu całej sytuacji... Co jak co, ale człowiek nie zachowuje się tak ze zmęczenia... Pewne rzeczy potrafię jeszcze rozróżnić...
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
Moja mała uwaga - temat został stanowczo źle sformułowany. Wskazuje on wyraźnie na to, że lekarz był na pewno pijany, podczas gdy już w pierwszym poście autorka napisała, że nie jest w 100% tego pewna. Co więcej, nie czuła od niego alkoholu! A temat wątku jest jednoznacznie sformułowany, co jest krzywdzące dla tego lekarza, jeśli nie był pijany. Nie można nikogo oskarżać, nie mając 100% pewności! To podchodzi pod pomówienie, całe szczęście (Twoje szczęście), że nie padło nazwisko. Owszem można było przestrzec innych, jeśli uznałaś zachowanie lekarza za niestosowne, ale na pewno nie formułując oskarżenie, którego nie jesteś pewna. Można chyba było bardziej adekwatnie do tematu zatytułować wątek? Tak, jak już rozsądni forumowicze pisali, różne mogły być przyczyny niedyspozycji lekarza i nie trzeba było rozgłaszać wszem i wobec, że jest on pijany, podczas gdy nie miałaś takiej pewności. A co jeśli był po prostu chory czy źle się czuł? Owszem, nie powinien w takiej sytuacji pracować, ale pomyśl sobie, jak się czuje lekarz z Twoim oskarżeniem, jeśli pijany nie był? Twoje wnioski są stanowczo zbyt pochopne w tym przypadku. Sprawa powinna się zakończyć na poinformowaniu policji o swoich podejrzeniach, a nie na uczynieniu z nich sensacji nr 1 na forum. Na przyszłość radzę więcej rozwagi:).
BigBeat dzięki za miłe słowa ;) Wiesz, wszędzie znajdę ludzi którzy mają coś do mnie, lub do tego co robię/piszę ;) Ale mam to gdzieś ;)
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
Dziewczyny, nie wdawajcie się w rozmowy z nickami tymczasowymi, które tylko trollują...

Jestem Kaśko wdzięczna, że się podzieliłaś doświadczeniem.
Znam Cię z forum i wiem jaką jesteś pogodną, fajną dziewczyną (a nie pieniaczem politycznym). ;-)
tak anek bo młoda mama nie ma nic lepszego do roboty tylko rozkręcać afery w przychodni ! już widzę jak Kaśka siedzi w domu i myśli: eh już dawno nikogo fałszywie nie oskarżyłam, na nikogo nie pokrzyczałam ... nuda- skoczę do przychodni może się da napsuć krwi jakiemuś lekarzowi ;) to Ty dramatyzujesz, a zdanie " za nasze pieniądzę " jest powtarzane co chwila i będzie bo taka jest prawda i nie widzę powodu żeby udawać, że jest inaczej
Pin - jesteś idiotą albo bezdzietnym facetem.... Myślisz że ja z płączącym dzieckiem, pojechałam do lekarza pogadać? Skoro byłam u lekarza to znaczy że z nim było coś nie tak, nie będę czekała nie wiadomo jak długo z 3 miesięcznym maluchem na interwencję...
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie lepiej zrobić okulary? (74 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

podrażnienia po goleniu (23 odpowiedzi)

dziewczyny:jak radzicie sobie z podraznieniami po goleniu miejsc intymnych oraz z niemiłym...

Aliexpress-ktos zamawiał? (20 odpowiedzi)

Jak w temacie widze kilka fajowych rzeczy ale mam obawy.. nie do jakosci a do tego czy dotra...

do góry