Widok

PIJANY LEKARZ NA DYŻURZE !!!

Jasień Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, nie uwierzycie, właśnie wróciłam z dyżuru na Jasieniu, weszłam tam do gabinetu (dobrzy ludzie przepuścili mnie z maluszkiem chociaż sami już czekali od półtorej godziny) patrzę, a tu starszy Pan Doktor, ze mną weszła jedna kobieta żeby jej receptę poprawić, robił to 15 minut !! Kazał mi maluszka rozebrać, stoję przy tym przewijaku, a on wychodzi z gabinetu i trzaska drzwiami... Nie było go przez 10 minut (a mój maluszek rozebrany czeka!), wraca, z jakimś kubkiem wody, stawia go na szawce. Po czym bierze czajnik zaczyna nalewać wode z kranu do niego, odstawia i nawet nie włącza... Patrze, a on spodnie rozpięte, prawie mu spadały.... :/ Dziwnie mówił, troszke bełkocząc, ledwo go mogłam zrozumieć... Zataczał się... Wydarł się na mnie że nie wie co jest mojemu dziecku, i że mam sobie jechać do szpitala... Poprosiłam o skierowanie do szpitala, wypisywał je 20 minut ! Marnując mi przy tym 10 kartek, bo co chwile sie mylił.... Mnie się pytał gdzie ma wpisać krzyżyk a gdzie datę !!!!

Co prawda alkoholu nie wyczułam, ale jestem na 99% pewna że był pijany !... Odrazu po wyjściu z gabinetu ostrzegłam tam ludzi czekających, a sama zadzwoniłam na policję. Powiedzieli mi że nawet jeśli mam podejrzenie, to i tak bardzo dobrze że to zgłaszam, i że zaraz tam pojadą.
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety.. uważam, że rację ma przychodnia. I na jej miejscu Panią Kasię pozwałabym o zniesławienie.
Jestem matką, - żeby nie było że nie wiem o czym piszę. Jeżeli idę do przychodni z dzieckiem i przyjmuje mnie lekarz do którego mam wątpliwości – to sorry ale zgłaszam to personelowi przychodni. Jak sama pisałaś miałaś sporo czasu na czekanie na lekarza bo chodził tu i tam. Poza tym mogłaś wyjść z gabinetu, uprzedzić pacjentów że zaraz przyjdziesz, pójść po pielęgniarkę lub innego lekarza i przedstawić swoje spostrzeżenia w obecności osób trzecich. A nie czekać na lekarza, widzieć jak się zachowywał, przyjąć skierowanie, zrobić wielkie halo na forum i oczerniać człowieka którego nie znasz. Poza tym chyba byłabyś bardziej poważną osobą gdybyś już na tą policję poczekała.. jak już zaczynamy jakąś sprawę to powinniśmy ją zakończyć.. a nie jakiś anonim i wielkie pomówienia.

Zapewne Pan doktor podzieli moje zdanie, że jest wiele schorzeń (np. cukrzyca o której była mowa) które w skrajnych przypadkach mogą dawać takie objawy. A może człowiek był po prostu czymś zdenerwowany i mocno rozkojarzony.

Oczerniłaś lekarza, człowieka o którym nic nie wiesz. A słowa „Co prawda alkoholu nie wyczułam, ale jestem na 99% pewna że był pijany” mówią same za siebie.

Panie doktorze – doskonale rozumiem stanowisko lekarzy. Mówi się że jak ktoś zapłaci to jest traktowany jak człowiek, jak idzie się państwowo to jak zwierze – ale czy to wina lekarzy? Gdyby NFZ zapłacić lekarzowi za przyjęcie osoby godziwe pieniądze to by przyjmowali na godzinę 2 osoby a nie 20 ..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tutaj nie chodzi mi o to że zareagowałaś - tylko że zrobiłaś to w nieodpowiedni (uważam) sposób..
Rodo, czytaj ze zrozumieniem. Dziewczyna pisze, że to był dyżur. Na dyżurach jest tylko lekarz, nie ma pielęgniarki i innych lekarzy.

Rozumiem, że lekarz mógł źle się czuć, być rozkojarzony itd. ale czy nie uważasz, że w takiej sytuacji nie powinien przyjmować pacjentów ??

Kolejna sprawa czekania na policję. Wybacz, ale w ogóle przez głowę by mi nie przeszło czekać z chorym dzieckiem. Widocznie z autorką wątku, obie jesteśmy matki kwoki i zdrowie naszego dziecka jest najważniejsze ;)

No i na koniec. Podaj gdzie Kasia oczerniła lekarza ? Gdzie padło nazwisko ??
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
hmm.. wiele razy bylam na dyzurze i nigdy nie było takiej sytuacji, że był sam lekarz..!?!?!

nawte na str www masz info:
Morena”, ul. Jaśkowa Dolina 105,(Gdańsk-Morena), tel. 058 347-68-92

pon.-pt. 19:00-22:00 pediatra, 19:00-07:00 internista, pielęgniarka
sob.,niedz., święta całą dobę: internista, pielęgniarka,
08:00-20:00 pielęgniarka

czytam, ze zrozumieniem.. oprócz tego równiez posiadam jakąś wiedzę.. przeciez jak ktoś przyjdzie na zastrzyk lekarz mu tego nie zrobi.. prawda? a to że pielęgniarka nie stała w poczekalni nie znaczy że jej nie było..
Rodo, należę do tej przychodni 11 lat, uwierz nigdy nie widziałam tam na dyżurze pielęgniarki. To są tylko nagłe wypadki i najczęściej się kończą skierowaniem do szpitala.

https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
nazwisko nie padlo ale nie jest problemem dowiedziec sie kto wtedy byl na dyzurze
oj dajcie już święty spokój, wszyscy mądrzy i tacy nagle eksperci od właściwego zachowania !
powtarzam to czego nikt z mądralińskich nie chce zrozumieć !
nawet jeśli ten lekarz nie był pijany a np. chory czy zdenerwowany to nie powinien pełnić dyżuru i to jest najbardziej istotne !

a Wy usilnie krytykujecie Kaśkę za niewłaściwą drogę postępowania ( pamiętajcie, że takie sytuacje nie zdarzają się codziennie i naprawdę ogromną pewnością siebie jest stwierdzenie- postąpiłaś źle bo ja bym postąpiła tak i tak, teraz oceniając sytuację na zimno jaj najbardziej tylko chciałabym widzieć Was w tej przychodni i krok po kroku oceniać Wasze zachowanie ! )

jakby mi lekarz wypisał złą receptę i przez to zaszkodził mojemu dziecku to za przeproszeniem gówno by mnie obchodziło co było tego powodem i nic by go nie usprawiedliwiało - nawet choroba, trudno- lekarzowi powierzamy swoje życie i zdrowie i jak nikt inny musi być odpowiedzialny w 100%
od kiedy zdenerowawnie jest powodem do nie przyjścia do pracy lub nie wykonywania obowiązków ??
moglo byc cos lekarzowi ale po co w takim razie pisac na forum "pijany lekarz na dyzurze"????
dokładnie jak sie nie ma pewności to lepiej nie klepać nic
no jasne ! lepiej siedzieć cicho a potem słuchać w interwencjach/uwagach o tragediach na skutek niedopełnienia obowiązków...
Chyba jednak mozna bylo miec spore watpliwosci co do zachowania lekarza i szczerze mowiac chyba trudno nazwac je zdenerwowaniem.belkotliwa mowa,agresywne zachowanie,odpiete opadajace spodnie,zataczanie,problemy z pisaniem...No coz,ja nawet jak jestem mocno zmeczona,wstajac kazdej nocy kilka razy do dziecka,a w dzien tez raczej nie wypoczywam to tak sie nie zachowuje i takich objawów nie mam..Nie dziwie sie ze autorka watku zglosila to na policje.
hehehehe ale cyrk;P
image
Nie lepiej sprawdzić i zgosić a potem gadać
mjakmama
Powinna troszkę zastosować się do własnych rad... :-)
no jesli tak sie zachowuje tylko zdenerowowany lekarz to chroń mnie Boże przed służbą zdrowia:]]]]]]]]
image
Stosuje się do swoich rad, a przynajmniej nie opowiadam bajek, nie sieje potstrachu na forum i nie wypowiadam się jak nie jestem czegoś pewna.
"Gdyby NFZ zapłacić lekarzowi za przyjęcie osoby godziwe pieniądze to by przyjmowali na godzinę 2 osoby a nie 20 .."

jak się lekarz nie godzi na wynagrodzenie to niech się zwolni a nie odgrywa się na ludziach. Jest wielu chętnych na jego miejsce, którzy mają o wiele więcej szacunku i zrozumienia.
Płacę ubezpieczenie i wymagam poważnego traktowania.
www.naszekobiece.fora.pl
Jak się komuś wątek nie podoba to niech nie czyta.
A "mądrym" mamusiom gratuluję odpowiedzialności. Wasze dzieci są naprawde bezpieczne, skoro takie zachowanie jest dla Was czymś normalnym.

To forum robi się żenujące. W momencie pojawienia się poważnego tematu pojawia się wiele niepoważnych odpowiedzi od osób niezalogowanych. Miejcie chociaż odwagę pisać pod własnym nickiem... No chyba, że wtedy nie byłybyście już takie "mądre" ...
www.naszekobiece.fora.pl
Nie wiem który Już raz obiecuję sobie że nie będę wracał do tego wątku...
No i głupi wracam , denerwuję sie niepotrzebnie, a co gorsza odpisuję...

Po pierwsze:
Pani Kasiu: Myślę że oboje zgodzimy się że wątek jest już dostatecznie przykry dla obu stron i że przyłączy się Pani do mnie z apelem aby już dać spokój. Mam nadzieję, że moje wyjaśniennia przyczyniły sie przynajmniej do tego, że nikt nie będzie wiązać niedyspozycji Pana doktora z dobrym imieniem Przychodni Jasień. Niemniej jednak zadałem sobie nieco trudu aby uzyskać relację innych świadków zdarzenia. Wszak w przychodni była nie tylko Pani Kasia i Pan doktor...
Po wysłuchaniu innych relacji, wcale niekoniecznie pochlebnych dla Pana doktora zaznaczam jednak że Pani wer\ja Pani kasiu niestety została nieco ubarwiona.

Po drugie:
Tak na tematy ogólne:
Ktoś napisał że lekarze albo powinni zgodzić się na pracę w narzuconych warunkach, albo zwolnić się z pracy...
Drogi Panie? Przemyślał Pan swoją wypowiedź?
Dla mnie sprawa jest prosta. Jeżeli lekarz ma pod \swoją opieką grupę pacjentów , to lepiej ze swoich obowiązków wywiąże się lekarz mający pod opieką pacjentów 200 niż ten który ma 2000. Jaki ma to związek z pieniędzmi?
Cóż muszę się dla jasności posłużyć przykładem.
Jeśli zgłosi się Pan do specjalisty od budowy dróg powie Panu że dobrze zbudowana droga kosztuje ... np 200 zł m2. Czy drogę da się zbudować za 50zł za m2?
Da się. Tylko co to będzie za droga. Jśliu narzuci Pan drogowcom cenę 50 zł za m2 w końcu zbudują drogę za 50 zł. Po pół roku będzie dziurawa i wszyscy będą właśnie drogowców obwiniać za taki stan rzeczy. A jak ktoś z drogowców powie, że dobra droga powinna kosztować 200 czy zasugeruje mu Pan zmianę pracy? Zgodził się na 50 bo właśnie zależało mu na utrzymaniu pracy I bo nie miał tak naprawdę innego wyjścia...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

mąż uzależniony od pokera internetowego. (15 odpowiedzi)

Mam problem i nie potrafię sobie z nim poradzić. Mój mąż jest uzależniony od pokera...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

do góry