Widok

POMOCY!! Katar, kaszel u dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny moj maly dostal wczoraj katar i duszacy kaszel, pojechalismy dzis na pogotowie a lekarz zapisal tylko zyrtec. A przeciez to jest na uczulenia...:/ Krzys nie jest na nic uczulony ani nie ma alergii.
co robić?
Smaruje mu plecki i klatke piersiowa pulmex'em, robie inhalacje z soli, daje Cebion, smaruje nosek mascia majerankowa a do noska nasivin soft no i odciagam katar frida...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na morenie jeszcze jest pediatra
Najwyraźniej, ale już po fakcie, niestety. Dopiero zauważyłam, że na górze pytałaś o ceny - podstawowy Medel był za 149, wyższy model za 249.

Mam w rodzinie specjalistkę od inhalatorów ;) stwierdziła, ze bardzo dobrą parę wytwarzają. Ogólnie chwalone są te medele i mają 5 lat gwarancji, więc może za rok się przyda.

Ech, malucha można do wszystkiego namówić, a mój dwulatek akurat inhalatora nie pokochał. Co robią matki, które muszą dzień w dzień inhalować dzieci po kilka godzin, całe życie? Powinni im medale przyznawać.
Heh myślami go "ściągnęłaś" ;p ja dopiero teraz przypadkiem znalazłam :)
no u nas od wczoraj inhalacje są problemem bo mała kręci główką i nie może wysiedzieć a mamy robić "tylko" 7 inhalacji dziennie ..........
Na Polankach, na Majewskich, na Aksamitnej... Właśnie się dowiedziałam, że IP na Zaspie już nie będzie świadczyła opieki weekendowej dla maluchów. Zła jestem jak diabli. Takie moje szczęście - niech no z czegoś jestem zadowolona i ciągle chwalę, to zaraz klops...
kurcze mojego synka tez cos złapało .od wczoraj ma kaszel taki świszczący jakby gardłowy ,katarek taki lekki i stan podgorączkowy,do tego taki senny jest ,martwi mnie to,gdzie jest dyżur pediatry w Gdańsku w razie czego?
Kurczę, ten ze smoczkiem jest super. Mój upiór nie daje sobie zrobić inhalacji... Pięknie przyjmuje leki, nawet wstrętny Klacid, daje sobie czyścić nos, przyjmuje krople do nosa, a inhalacja od trzech dni nie udała nam się ani jedna... I wczoraj stwierdziłam, że ktoś mógłby zaprojektować końcówkę-smoczek...
Mała do inhalacji dostaje Berodual i Pulmicort a mały antybiotyk i Deflegmin ,jak na razie pomaga,na dzień dzisiejszy 250 zł i już mi się płakać chce bo do końca miesiąca daleko a inhalator muszę kupić :(( .......U nas gorączka była w zeszłą sobotę godzinę po podaniu paracetamolu :/ jak zaczął kaszleć to aż się dusił tak że zwymiotował i gorączka momentalnie spadła ,jedyny "plus" tych wymiotów był taki że wypluł taką wielką "kluchę" flegmy i "odetkało" go trochę ,zaczął lepiej oddychać mała w niedzielę temp i wymioty :/ ,inhalator znalazłam taki jak narazie http://allegro.pl/okazja-inhalator-dla-dzieci-doroslych-praca-ciagla-i1457488143.html i ten chcę kupić chociaż zastanawiam się nad tym drugim ale to już 30 zł więcej :/
http://allegro.pl/inhalator-dla-dzieci-intec-cn-02-wf-pingwin-poznan-i1471842078.html
kulka w superPharm inhalator jest za 149zł
Mój synek od połowy stycznia jest chory brał Clemastin, Deflegmin, Levopront, Acodin Sinupret, miał kropelki na zamówienie i nic teraz mamy inhalacje Xyzal i Pulneo zobaczymy czy pomoże.. :( ale pojawiła sie u nas gorączka... na szczęście osłuchowo nic nie ma
Na leki wydałam ponad 300 zł już to jakaś masakra jest..
No u nas tragedia. Pierwszy też najpierw zmieszałam z mlekiem, nie mogłam spróbować bo uczulona jestem, więc dałam Mężowi i podobno ohydne :). 3 dni udało mi się ją oszukiwać i dalej nic, kończyło się na tym, że wciskałam jej na siłę po czym ona wymiotowała :). Zmieniono nam na fromilid, to samo, tylko widziała białe i już jej nie było i płacz, że nie chcę ( swoją drogą ja po uzgodnieniu z lekarzem wzięłam po niej ten fromilid i sama ledwo go połykałam :D). Więc, żeby nie męczyć jej i siebie i w końcu jej pomóc, bo to żadne leczenie nie było, zadzwoniłam, że chcę receptę na zastrzyki. I w końcu pomogło :)
Sylwia, pierwszy raz był ciężki :)
Wyczytałam w ulotce że można dodać do mleka więc dodałam do wieczornej porcji, ale mała wyczuła że mleko inne i się totalnie rozhisteryzowała, że już w ogóle nie szło niczego jej dać :/ Nasz błąd, trzeba było próbować normalnie. W każdym razie wtedy wszystkie 3 syropy wciskaliśmy na siłę, niestety. Awantura była jeszcze przez pół nocy. A od następnego dnia już stałam ze strzykawką i nawijałam w kółko zdecydowanym tonem że musi wypić lekarstwo. Łaziła, łaziła aż w kóncu przyszła i wypiła :)
Agatha a jeśli mogę ile płaciłaś?
Mi znajoma poleciła na Wałowej w aptece są po 150 a z Allegro znalazłam dosyć fajny bo maska chowana do środka za 102zł z przesyłką .
U mnie rachunek za leki w ostatnim czasie na dzień dzisiejszy to "tylko" 250 zł a jeszcze przede mną zakup inhalatora...... :((
Martek jak wciskasz swojemu dziecku ten zinnat? :D bo u nas ani zinnat ani fromilid nie przeszły :)
moja byla miesiac na zapalenie płuc, lezała rownież na to w szpitalu, rsv dodatni, po czym wczoraj bylam u lekarza i ma nawrót, i szmery na oskrzelach a i nnhalacje ma juz od 6 tygodni ( ma 4 miesiace)
Matko, przeczytałam cały wątek i się nieźle wystraszyłam, wszędzie te płuca.
A Misia też od czwartku na antybiotyku, katar z nosa i kaszel że aż się krztusiła i wymiotowała. Pediatra stwierdziła szmery w oskrzelach, zawalone gardło i migdałki. Dala Zinnat, mucosolvan, diphergan i clemastin. Poprawa u nas już ogromna i mam nadzieję że nic się nie rozkręci.

Zdrówka wszystkim biednym chorującym dzieciaczkom :*
nam pomogly sterydy i inhalacje, ale to dopiero na polankach. niestety u nas tez byl wirus wywolujacy zap. pluc
no nam juz poszlo ponad 400 a dzieci dalej chore:( rece opadają
inhalacje i ja potwierdzam, całe szczęście pożyczyłam, bo teraz takie wydatki to tragedia.
I tak wydałam 2 razy kasę na antybiotyk, którego Lena nie brała, a później zastrzyki :/.
Każde choróbsko to dziura w portfelu :/
U nas to samo...

Inhalator kupiliśmy w SuperPharm w GB, mają dwa modele Medel w cenach takich, jak w tanich sklepach internetowych.
Kulka myśmy właśnie w pt kupili nebulizator,bo bez tego ani rusz :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry