Widok

POMOCY!!!co na przeziębienie dla maluszka??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej
od ok tygodnia mam katar i właściwie tylko kichałam, od wczoraj zauważyłam że mój 3 miesieczny synek też bardzo dużo kicha i w nosku mu skrzeczy, noc przespał dobrze, ale miał taki świszczący oddech, boje sie że zaraził się przeziębieniem ode mnie...:(
poradzcie co mam mu podac, może czymś nasmarowa???co robicie w takich sytuacjach?czy iśc z tym do lekarza choc boje sie że lekarz może mnie wysmiac, że przychodze z taką rzeczą...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z takim maluszkiem poleciałabym do pediatry

Na własną rękę możesz podawać 3 razy dziennie po dwie krople witamine C, a oprócz tego maść majerankową sparować 2 razy dziennie pod noskiem, co ułatwi oddychanie.
u takiego maluszka katar zmienia sie w zapalenie pluc w ciagu- doby-dwoch.
Do nosa Euphprbium krople i frida do czyszczenia
Cebion Multi - dawkowanie poda ci pediatra
wapno w syropie- dawkowanie jak wyzej
mierzyc temperature 3-4 razy dziennie i notowac aby bylo wiadomo kiedy zaczela sie podnosic, nie przegrzewac, wywietrzyc mieszkanie, isc na spacer ale bez szalenstw w przeciagach.
Samej sie wyleczyc i nie calowac maluszka, nie oddychac na niego, myc rece przed kazdym dotknieciem malca.

Pediatra musi osluchac malca, zbadac stan ogolny i zaleci ci pewnie obserwacje nastepenej doby- dwoch.

Katar trwa ksiazkowo 7 dni- wiec zapisz sobie kiedy sie zaczal, jaki ma kolor i konsystencje.
do lekarza z dzieckiem.jak wysmieje to lekarz idiota:P
Ja już kilka razy usłyszałam, od lekarza że jestem przewrażliwiona. Skończyło się to wizytą w szpitalu 3 razy. Lekarze nie spędzają z Twoim dzieckiem 24 h i jeśli Ty widzisz, że coś jest nie tak to od razu idź do pediatry.
Ja NFZ zmieniłam na prywatną przychodnię. Bo w zwyklaku nawet nie potrafiono zdiagnozować głupich owsików.

Pozdrawiam
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
lepiej niech lekaż sam stwierdzi i poda leki
dzięki dziewczyny pojde jednak do swojej pediatry, zobaczymy co powie :)
idz do pediatry . na noc można smarowć PULMEX Baby działa rozgrzewajaco :-)
ja oprócz już podanych rzeczy stosowałam nawilżacz powietrza i bardzo pomagał zwłaszcza zimą!
Z moją Julką też poszłam do pediatry jak miała 3 m -ce, z katarem który z godziny na godzinę stawał się gęstszy i okazało się że obustronne zapalenie oskrzeli. Leczona antybiotykiem i inhalator. Fakt, lekarka wypisała nam skierowanie do szpitala by zrobili rtg, badanie . Po czym wypuścili nas do domu właśnie z inhalatorem i antybiotykiem .
- nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
hej
byliśmy z meżem u pediatry i zapamietałam tylko słowa ze moze zakończyc sie to szpitalem, na razie synek jest przeziebiony, mamy go czesto oklepywac, uzywac do noska stermil baby, fridy, kropli nasivin i podawc Cebion, pediatra powiedziała ze do 6 miesiaca nie mozna niczym smarowac dziecka bo sie o to pytałam.... ehhh
do kupienia w aptece- krople oilbas.
mozesz kapnac 3-5 kropli na pieluche tetre i powisic gdzies obok dziecka aby wdychalo zapach- bardzo dobrze inhaluje i ulatwia oddychanie. Starszym dzieciom sie kapie przed snam na pizamke w okolicach dekoltu i spia pomimo kataru.
Zycze wam aby sie obeszlo bez dalszych wizyt lekarskich :)
Zdrowka!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry