Widok

PORÓD-GDZIE NAJLEPIEJ

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
WITAM
obecnie od tygodnia jestem w szpitalu w Redłowie na patologii ciąży, więc na razie się nie przeprowadzimy. To co tu widzę i słyszę przeraża mnie z dnia na dzień. Proszę napiszcie gdzie najlepiej rodzić, może podajcie lekarza, położną cokolwiek.Sama nie wiem a Redłowa się boję. Napiszcie swoje rady i opinie.
dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam Wejherowo, wiecej napisalm na weselniku oraz na stronie Rodzic Po Ludzku.
ja rodzc nie bede ale jak miaam szanse a ciaże to wybrałam wojewódzki w Gdański
i szczeże poecam

no hmmmm...
temat rzeka... ja rodzilam w redlowie
bylo bardzo dobrze ale...
zanim trafilam z patologii na porodowke...to omal psychicznie nie padlam
ale dopisze pozniej cos na temat

allegro Majka22-GDY ZAPRASZAM!!!FAJNE CIUSZKI ZA GROSZE
to ciezka decyzja - ja po dlugich namyslach i rozmowach na oddzialach i z ginekologami zdecydowalam sie na swissmed - ciaza przebiega bez powiklan, dziecko jest ulozone jak trzeba, moja ginekolog bedzie najprawdopodobniej przy porodzie - jedna z rzeczy, ktora mi sie tam podoba to fakt ze nie przeciagaja na sile porodow naturalnych, w razie jakich kolwiek watpliwosci robia CC co szczerze mowiac czesto zapobiega wielu problemom. Np w szpitalu wojewodzkim wrecz na sile daza do naturalnyc porodow co czesto zle sie konczy i dla matki i dla dziecka przede wszystkim. sama urodzilam sie z niedotlenieniem wlasnie dlatego ze mojej mamie nie chcieli zrobic cc i nie chce zeby moje dziecko to spotkalo.

Ale macie racje - wybor szpitala to baardzo subiektywna sprawa

Ja o redlowie nie slyszalam dobrych opinii - dwoje dzieci znanych mi osob tam zmarlo a trzecia opowiadala ze na porodowce pies biegal..... troche to dziwne

Ja mam jeden koszmarny poród za sobą na klinicznej i powiem wam ze potraktowali mnie jak krowe cielną.Teraz bede mądrzejsza i opłace poród albo będe rodzic w Anglii.Bo tam maja lepiej wyszkolony personel.U nas w Polsce rodzi sie nie zawsze po ludzku!!!Mamy prawo do wyboru pozycji w ktorej chcemy rodzic i mamy prawo decydowac o tym czy chcemy dostac kroplówke z hormonem wywołujacym porod!!!A nie tasmowo kazdej podaja bo szybciej urodzi i z glowy tak?Męczyłam sie 14 godzin z tym swinstwem i na dodatek jakis konował przecinał mi pecherz płodowy bo nie mialam rozwarcia!!!Potem wilam sie z bólu przez 4 godziny(czyli do nastepnego obchodu!!!)!!!!I nic w koncu skonczyło sie cesarką a wiedzieli wszyscy juz duzo wczesniej ze tak sie skonczy a mimo to kazali mi czekac.Dziecko bylo duze 4260.I wiedzial ten konował o tym!!!ale szczescie w tym ze na sali operacyjnej wszystko skonczylo sie pomyslnie i to tylko ich ratuje przed moim gniewem!
ja polecam jak najbardziej Wjejcherowo.Rodziła tam moja kolezanka i była zachwycona gdzie wczesniej tez lezała na patologii ciazy w Redłowie gdzie powiedziano jej cos w tym stylu: "jesli chce Pani rodzic jak człowiek a nie jak pies to prosze nie podskakiwac". Takze dla mnie redłowo nie ma zadych szans i ja chce na pewno rodzic w wejcherowie
ja rowniez z pierwszej reki slyszalam jak najlepsze opinie o Wejherowie

ja slyszalam ze w szpitalu na klinicznej jest spoko.... przynajmniej nikt sie nie skazyl ;)

a wiecie moze ile m/w jedzie sie samochodem z osowy to wejherowa??

myślę, że co około godziny...przez miasto dłużej...w godzinach szczytu też dlużej...

jedzie sie pol godziny obwodnica

ja chyba zdecyduje sie na wojewódzkiw gdansku, wprawdzie zostało mi eszcze sporo czasu ale juz teraz o tym myślimy. ma tylko jedno pytanie- odnośne wyboru lekarza prowadzącego ciąże. obecnie jestem ubezpieczona wmedicoverze i tam się mna oiekują ale chciałabym prosic o namiary na ginekologa-położnika który pracuje wwojewódzkim aktórego możecie polecić aby to on własnie zajął sie mną pod koniec ciązy i był przy przyjściu malenstwa na świat. czekam:) a raczej czekamy:)

jaszczurka
redlowo nie!!!! poczytajcie same

cześć dziewczyny! Miło widzieć znajome z Weselnika :))))
Też zastanawiam się nad wyborem szpitala. Dopisuję się do glosów przeciwko redłowskiej porodówce. Mają niemiły i nie zawsze kompetentny personel, do tego właśnie ordynator zabronił położnym dorabiać na ekstra dyżurach czyli wchodzić poza grafikiem. Nie można więc umówić się z taką panią na telefon i mieć gwarancję, że za opłatą poprowadzi poród po ludzku.
Zaspa i Kliniczna cieszą się złą sławą jeśli chodzi o prawidłowe ciąże. Chyba zacznę odkladać fundusze na prywatną klinikę, przynajmniej nikt mi tam bez pytania nie przebije pęcherza plodowego, nie rzuci na plecy i nie okaleczy na całe życie. Koleżanki z centrum Gdańska mocno chwalą wojewódzki, ale naprawdę super jest tam gdy się podpłaci każdą osobę, a to wychodzi nie mała sumka. Pytanie więc czy dać ją w łapówkach czy dołożyć i płacić prywatnie według oficjalnego cennika.....
Co za czasy.....

aha, co do Wejherowa i Pucka to słyszałam ostatnio same pozytywne opinie. Moje znajome gdynianki jadą specjalnie rodzić do Pucka. Tam ponoć nikt nie siedzi po porodzie na dmuchanym kółku, rozumiecie...
Pozdrawiam przedświątecznie!

Kochane, nie wiem czy macie, jeśli nie, to popytajcie znajomych - 23.12 wyszedł w formie dodatku do wyborczej Poradnik po szpitalach położniczych.
I jeszcze parę groszy w sprawie Swissmedu. Ktoś ostatnio strasznie się burzył, że kwota 4000 za poród jest skandalicznie wysoka. Myślę, że to kwestia grubości portfela i finansowych możliwości każdego człowieka. Dla jednego to o wiele za dużo, dla drugiego cakiem mało. Faktem jest jednak, że na tle cennika innych prywatnych zabiegów operacyjnych kwotę tą można uznać za "promocyjną". No bo spójrzcie same, podaję przykładowe pozycje:
Alloplastyka stawu kolanowego – 15 300
Usunięcie kamienia z moczowodu – 5 300 zł
Operacja przepukliny – 4 000 zł
Usunięcie żylaków kończyn dolnych kriochirurgicznie – 3 000 zł
Wycięcie bocznych migdałków – 2 300 zł
Korekcja halluxów – 2 000 zł

Chirurgia plastyczna:
Lifting twarzy – 8 000 zł
Korekcja plastyczna nosa (chrzęstna i kostna) – 8 000 zł
Operacja plastyczna przegrody nosa – 3 500 zł
Obustronne zmniejszenie piersi – 8 000 zł
Obustronne podniesienie opadających piersi – 7 200 zł
Korekcja powiek – 5 000 zł

+ Dobowy pobyt na oddziale – 350 zł
+ anestezjolog - 70 zł
+ koszt leków, badań, konsultacji

i co? Biorąc pod uwagę zaangażowanie lekarza, położnej, anestezjologa, i neonatologa, znieczulenie ZZO, badania USG I KTG, salę do porodu rodzinnego, 2-3 doby w wypasionym pokoju, a do tego opiekę personelu nad noworodkiem i wyposażenie go w ubranka, kosmetyki itp, no to wiadomo jak wyliczyli taką kwotę. W sumie na chłopski rozum wychodzi dużo więcej.
Chociaż też bym chciała, żeby tak było wszędzie i za darmo. Bo powinno!

wiecie co, tak sobie myślę, że skoro wynajmujemy teraz mieszkanko w Redzie to w grę wchodzi poród w Wejherowie albo w Pucku ze wskazaniem na Puck, nie słyszałam złych opinii. No chyba że wiecie coś na temat tamtejszej porodówki to piszcie, a może macie jakieś namiary na położną z tych dwóch szpitali z którą można się umówić na "pomoc" i opiekę przy porodzie
Puck ma bardzo dobre opinie. I zdobywa różne nagrody i odnaczenia.

puck

Puck jest najlepszy w Polsce! Tak wyszło w rankingu Przewodnika GW opracowanego właśnie na podstawie 40 000 ankiet przez Fundację Rodzić Po Ludzku. Zazdroszę bliskości do tej placówki. Gdańszczanki nawet za 4 kafle w Swissmedzie nie będą miały takiego porodu jak ty w Pucku. za darmo.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry