Widok

PORÓD-GDZIE NAJLEPIEJ

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
WITAM
obecnie od tygodnia jestem w szpitalu w Redłowie na patologii ciąży, więc na razie się nie przeprowadzimy. To co tu widzę i słyszę przeraża mnie z dnia na dzień. Proszę napiszcie gdzie najlepiej rodzić, może podajcie lekarza, położną cokolwiek.Sama nie wiem a Redłowa się boję. Napiszcie swoje rady i opinie.
dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
bardzo dziekuje za pomoc :)

wstaw w pole podpis link ale z url ;)

i jeszcze jedno pytanko - jak mam wkleic suwaczek pod tekstem?
nie udaje sie!!help
http://bd.lilypie.com/fUDvp1.png
witam, wszystkiego najlepszego w NOWYM ROKU; dopiero od niedawna mieszkam w trojmiescie ale juz postanowilam - bede rodzic w SwissMed; nie mam zamiaru ryzykowac i stresowac sie podczas porodu, czy wszystko jest ok, czy jest anastezjolog, czy dostane znieczulenie i chce wiedziec i miec wplyw na to co sie bedzie ze mna dzialo;zdecydowanie nie chce wyprobowac na sobie lub maluszku do czego jest zdolna nasza publiczna opieka medyczna i potem wypominac sobie do konca zycia, ze pozalowalam kasy na odpowiedni porod; od dzisiaj odkladam pieniazki i koniec z zamartwianiem sie o porod;MAM JESZCZE WAZNE PYTANIE - MAM KARTE MEDICOVER - CZY Swiss i Medicover jakos wspolpracuja? czy moge sciagnac lekarza z Medicover do Swiss na porod? no i moze wiecie, drogie forumowiczki - ktorego lekarza wybrac w Medicoverze do prowadzenia ciazy - mialam problemy na poczatku z utrzymaniem ciazy, nie chce ryzykowac i chcialabym jak najszybciej trafic do dobrego lekarza; bede wdzieczna za wskazowki; pozdrawiam
mam rozumieć że w SWISSIE noworoczne podwyżki??? O tysiąc podnieśli cenę? Chwilę, jak dzwoniłam w listopadzie, to było 4000, na ich stronie www w grudniu również 4 tys i to zarówno za fizjologiczny jaki i cc. ???????????

hej
Wszystkiego dobrego w Nowym roku, dla przyszłych i obecnych mam oraz całej reszty forumowiczek!!!
Dzięki za Wasze relacje, ja raczej podjęłam juz decyzję i wybrałam Puck.Jak się zacznie jadę do Pucka, nawet jeśli złapie mnie w pracy (a pracuję w Gdańsku gł) pojadę rodzić do Pucka.
Co do swissmedu, to sama nie wiem, po pierwsze mega drogo(jak dla mnie),poza tym jestem pod opieką lekarza, który pracuje w klinicznym i swissmedzie i słowem nie wspomniał o rodzeniu w szpitalu. Cały czas namawia na swissmed no bo wiadomo kasa, co mnie wkurza bo twierdzi że 5000zł to mała kwota, a jak kogoś nie stać to niech weźmie kredyt. Nieźle co?? Jakbym zarabiała 100 od wizyty to pewnie 5 koła nie robiłoby mi różnicy. Po drugie za tą kasę mogę kupić wymarzony wózek i parę innych rzeczy, a po trzecie za kasę to ja też mogę świecić oczyma nawet do ludzi wrogo do mnie nastawionych.
Dla mnie rodzić po ludzku oznacza opiekę szpitala w pełni kompetentną.
A poza tym jak ktoś zdecydował sie na taką pracę to niech do cholery-łachy w niej nie robi i wykonuje swoje obowiązki sumiennie i tu apel do wszystkich położników i położnych pracujących za "karę"-darujcie sobie teksty do rodzących w stylu czego się k...o drzesz, trzeba było sie zastanowić wcześniej itp. To naprawdę nie na miejscu!!!!
Oczywiście wezmę jakąś kawusię czy czekoladki dla personelu, ale bez przesady. Dam jak będzie po wszystkim.
Może moje pomocne usposobienie wobec innych spotka się z jego odzwierciedleniem podczas porodu.
zdam Wam relację w marcu, a do tego czasu piszcie co sądzicie o naszych szpitalach i ich porodówkach.
i dlatego teraz dokonują "kwalifikacji do porodu". Jeśli cokolwiek źle wróży, z góry polecają inny szpital. Co do braku możliwości pomocy w razie problemów, to nie jest to do końca prawda. Już nie jest. Swissmed uruchomił oddział neonatologii z super sprzętem i wyszkolonym personelem. Także się mocno zastanawiam nad tą placówką, mam tam blisko i lekarka prowadząca ciążę gorąco mi Swiss poleca. Problemem jest kasa, wiadomo. Ale do kwietnia mam jeszcze szansę uzbierać, hahaha... W sumie nie jestem rozrzutna, a chciałabym rodzić w świetnych nowoczesnych warunkach i byc w tych dniach otoczona życzliwymi fachowcami. Zobaczymy...

Moją przyjciółkę razem z jej jeszcze nienarodzonym maluchem zabrali do wojewódzkiego - na szczęscie i mamę i bobasa udało sie uratować ( dwa razy przywracali Kasi funkcje zyciowe,przez 2 tyg leżała na OIOMie). Komplikacje,które u niej wystąpiły nie sa winą ani swissmedu ani lekarzy - opieke w swiss medzie mają doskonałą i można tam rodzić po ludzku. Prawda jest tylko taka,ze gdy komplikacje okazały się być bardzo powazne, w swissmedzie nic więcej zrobić dla Nich nie mogli.

szczerze mowiac jak rozmawialam na porodowce w swissmed to zapewniali mnie ze jeszcze sie nie zdarzylo zeby wiezli gdzies matke i dziecko w trakcie porodu. Mogla to byc tylko reklama lub prawda, nie jestem w stanie tego zweryfikowac. Prawda jest taka ze na porod w swissmedzie decyduja sie tylko mamy, ktorych ciaza przebiega prawidlowo, bez komplikacji, albo takie, ktorym zalezy na CC. Niemniej jednak moja prowadzaca lekarka na stale bedaca na Klinicznej polecala mi Swissmed, ze jezeli tylko mam warunki zeby zaplacic to jak najbardziej tam. Poza tym w wiekszosci lekarze z porodowki w swissmed sa wlasnie z Klinicznej. No i na swissmed sie zdecydowalam. Nie wiem w tej chwili czy to dobry wybor czy zly - to sie okaze dopiero po porodzie. Wiem natomiast ze bede pod dobra opieka, w dobrych warunkach i nie zostane z calym galimatiasem sama jak zdarza sie w panstwowych szpitalach co jest dla mnie nie bez znaczenia

Witam.
Porod w Swissmedzie jest ponoć godny polecenia. Ale jak to powiedział dr Dering do mojej koleżanki - "W swissmedzie rodza się tylko zdrowe dzieci" - nie wyobrazam sobie jak można tak powiedziec do przyszłej mamy!!!! Ale nie o to cho chodzi. W tym coś jest. W Swissmedzie jest ładnie czyściutko i przytulnie,ale jesli podczas porodu pojawiają się komplikacje od razu i mamę i maluszka wiezie sie do szpitala wojewódzkiego , na miejscu nie sa w stanie im pomóc.

pmagdaleno omijasz z powodów ceny (to rozumiem doskonale) czy innych? Jakich?

Karciu - miałaś tam swojego lekarza prowadzącego? czy też trafiłaś wg grafika? zecydowałam sięna wojewódzki - choć na razie wstępnie- i chciałabym znaleźć się pod opieką pracującego tam lekarza. czułabym się bezpieczniej nie będąc całkowicie anonimową osobą. jeśłi mogłabys pomóc - czekam na wiadomość na forum

jaszczurka
ja osobiscie pojde na klinczna na operacje ale jezeli mialabym rodzic to w wojewódzkim tylko
a swiiss med omijam

witam,urodziłammoją córcie rok temu w Wejherowie,szpital naprawde godny polecenia,mała po porodzie miałą zółtaczke,do domu wypuszczono nas po blisko 10 dniach,ja miałam baby blusa ,strasznie zawracałąm głowe położnym,ale to złote kobiety!całą dobe mozna było na nie liczyć!jedyny minus to odległosc,mieszkam w Gdyni i niestety bliscy mieli do mnie kawałek(skm,potem autobus).Jezeli bede jeszcze w ciązy powtórze moj wybór.Powodzenia.
Ordynatorem oddziału położnictwa Szpitala Wojewódzkiego jest od 2000 r. pan Zygmuntowicz!!!
z porodów w tej placówce są zadowolone glównie kobiety, które wynajęły za 500 zł prywatną położną oraz inne panie, które trafiły na wyjątkowo korzystną korelację grafików położnych i lekarzy z niezbyt dużą ilością rodzących. Ale i najlepsza położna nie zmieni pewnych PRLowskich praktyk tej placówki. Jak jednak już powyżej napisałam w Gdańsku aktualnie nawet za 4 000 nie urodzi się na takich zasadach i w takich warunkach jak za friko w Pucku.

jesli chodzi o wojewodzki to jest tam chyba ordynator oddzialu- dr Dering i ma prywatny gabinet na zaspie...

Pozdrawiam
Puck jest najlepszy w Polsce! Tak wyszło w rankingu Przewodnika GW opracowanego właśnie na podstawie 40 000 ankiet przez Fundację Rodzić Po Ludzku. Zazdroszę bliskości do tej placówki. Gdańszczanki nawet za 4 kafle w Swissmedzie nie będą miały takiego porodu jak ty w Pucku. za darmo.

puck

Puck ma bardzo dobre opinie. I zdobywa różne nagrody i odnaczenia.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry