Widok

PROBLEM Z ZAJŚCIEM W CIĄŻĘ...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam czy są tu Panie które mają problem z zajsciem w ciążę? Ile się staracie,jak sobie radzicie chodzi mi o psychiczne nastawienie, jak dojedzie radę,może macie jakieś ciekawe rady jak sobie z tym poradzić?;(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też właśnie Ovarin brałam, ma bezpieczny skład no i na prawdę pomaga. Witaminy, kwas foliowy i inozytol skutecznie wspomagają wyregulowanie hormonów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja tam w takie testy nie wieżże za bardzo. Co ci taki test pokaze? dokładnie, też jestem ciekawa. Ja zas się wspomagałam Ovarinem i mnie tez się udało zajść w ciąże

Co to za test genetyczny i co on wykrywa? Ile kosztuje?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaka cena wizyty u ten Pani doktor i cena testow DNA?

Jaki test genetyczny DNA? Masz na myśli kariotypy? I w jaki sposób ta pani doktor przeskoczyła genetykę?

Od paru lat staram się z mężem zajść w ciążę - bezskutecznie. Od dawna marze by być kochająca matką, było to dla nas olbrzymie obciążenie psychiczne wielki problem do czasu, kiedy mąż nie zagłębił się w problem i zaczął czytać w internecie i pytać na forach co robić. Aż wreszcie trafiliśmy do dr Beaty Dethloff, która ma swoją klinikę w Warszawie. Zaproponowano nam zrobić test genetyczny DNA, który jasno wyjaśnił dlaczego nie mogłam zajść w ciążę. Na efekt długo czekać nie trzeba było! Jest on taki, że jestem w ciąży
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Kinga spolnik

Prosze o kontakt

A czy te wszystkie choroby były przed ślubem? Czy jakiś czas puzniej?

Ja używałam testeru ze śliny Afrodyta jest tani a zaszłam w 3 cyklu wiec polecam wtedy dokładnie wiesz kiedy masz owulacje
Mam trójkę dzieci wszystkie urodziłam przez cesarskie cięcie odstępy są miedzy dziećmi 2 lata.Ostatnia ciąża w 2013roku.Teraz chce zajść w ciążę i nie mogę.Poradzcie coś.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zdecydowanie panikujesz.
Zaden lekarz nie stwierdzi po 6 miesiącach prób, że macie jakiekolwiek problemy.
Do takiego podejrzenia trzeba starać się co najmniej rok.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć. Chciałabym zapytać po jakim czasie starań zdecydowałyście się na odiwedziny w klinice leczenia niepłodności? My staramy się od 6 miesięcy, a ja już przeglądam strony specjalistów np. https://www.klinikainvicta.pl/nie-moge-zajsc-w-ciaze/ . Chciałabym wiedzieć jakie były wasze doświadczenia i czy trochę nie panikuję po prostu?

Ja tez się staram prawie 3 lata i niestety bez skutku.
Rozumiem...ciezka sprawa. Tez mamy juz malucha i przy pierwszej ciazy po miesiacu starań bylam w ciazy (ciaza poczatkowo zagrożona) z pozytywnym finałem. Teraz juz ok 6 miesiecy sie staramy i nic. Fakt ze po ciazy i porodzie rozregulowal mi sie okres i jednak Hashimoto tez ma wplyw ale dalej nic. Kazda miesiaczka jest straszna dla mnie i nie wiem jak sobie z tym radzic
Witam
My też się staramy już ponad 4lata o drugie dziecko...leczę się badam
Miałam nawet laparoskopię i nic
To koszmar nieda się nie myśleć liczyć dni
Itd.
I jak udało się?
I jak udało się?

Monitorowanie dni płodnych i całego cyklu niewątpliwie bardzo pomaga, oprócz planowania współżycia, pozwala dobrze poznać organizm. Ja w czasie starań korzystałam z komputera cyklu myway, mam go do dziś.

Ponad rok starań, lekarz mi zalecił oczywiście dietę, mniej stresu... taki bullshit. Ale wyczytałam, że trening mięśni dna miednicy ,tych mięśni kegla pomaga i kupiłam sobie zestaw do ćwiczeń pelvifly. U mnie zadziało bardzo szybko, moje mięśnie były pospinane się okazało i nie pochwa nie była dokrwiona https://pelvifly.com/blog/mloda-mama/wplyw-cwiczen-miesni-dna-miednicy-plodnosc-kobiety/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry