Widok

PROSZĘ O SPRAWDZONY PRZEPIS NA MAKARON ZE SZPINAKIEM

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Kulinaria Temat dostępny też na forum:
JAK W TEMACIE
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Coś w tym rodzaju?
http://www.youtube.com/watch?v=C2s0aOhkjmY

;)
kopiuję co pisałam w wątku http://forum.trojmiasto.pl/Szpinakowe-cuda-przepisy-t182688,1,16.html

ja robię taki makaron ze szpinakiem :)

ugotować makaron(np. kokardki - gotuję całą paczkę i mamy na 2 obiady) :) w tym samym czasie ugotować 4-5 jajek na twardo :) i brokuły(nie rozgotować!!!) + marchewkę(w wodzie z jarzynką) :) (mogą być mrożone)
zamrożony szpinak podsmażyć, dodać śmietanę z solą i czosnkiem(wg gustu)
jajka obrać i pokroić :P marchewkę pokroić w plasterki.
wszystko wymieszać :)
można spokojnie odgrzewać ;)
szpinaku nie czuć ;) ale jest taki ładny zielony makaron ;)
a ja robię tak:
ugotować makaron, jaki kto lubi
mrożony, rozdrobniony szpinak na patelni rozmrażam, dodaje przyprawy (czasem pół kostki rosołowej jak mi się nie chce modzić), czosnek i serek homogenizowany. na koniec dodaje garść orzechów włoskich pokruszonych
ugotowany makaron mieszam z tym sosem
proste, szybkie i pyszne
moje dzieciaki mówią na to zielony makaron
gotujesz w garnku makaron al dente w lekko osolonej wodzie, na patelni szklisz cebulę na maśle, dodajesz mrożony szpinak, smażysz, przyprawiasz czubrycą zieloną, dodajesz paluszki surimi pokrojone, roztrzepane jajko i ugotowany makaron
jest sezon na spzinak, więc polecam świeży, nie ma porównania do mrożonego... podsmażam cebulkę i czosnek oraz chilli świeże, potem kurczak pokrojony, wrzucam szpinak i dolewam śmietanki 30, lub 18 jak kto lubi, do tego makaron tagliatelle.
Gotuję makaron a następnie podsmażam go na patelni z ziołami (oregano, bazylia), dodaję rozmrożony szpinak z czosnkiem (używam tego z Lidla), dodaję suszone pomidory (z oliwy) a na talerzu posypuję serem feta

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Wakacje z dziećmi (121 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry