Widok

PROSZĘ O SPRAWDZONY PRZEPIS NA MAKARON ZE SZPINAKIEM

Rodzina i dziecko Kulinaria Temat dostępny też na forum:
JAK W TEMACIE
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Coś w tym rodzaju?
http://www.youtube.com/watch?v=C2s0aOhkjmY

;)
kopiuję co pisałam w wątku http://forum.trojmiasto.pl/Szpinakowe-cuda-przepisy-t182688,1,16.html

ja robię taki makaron ze szpinakiem :)

ugotować makaron(np. kokardki - gotuję całą paczkę i mamy na 2 obiady) :) w tym samym czasie ugotować 4-5 jajek na twardo :) i brokuły(nie rozgotować!!!) + marchewkę(w wodzie z jarzynką) :) (mogą być mrożone)
zamrożony szpinak podsmażyć, dodać śmietanę z solą i czosnkiem(wg gustu)
jajka obrać i pokroić :P marchewkę pokroić w plasterki.
wszystko wymieszać :)
można spokojnie odgrzewać ;)
szpinaku nie czuć ;) ale jest taki ładny zielony makaron ;)
a ja robię tak:
ugotować makaron, jaki kto lubi
mrożony, rozdrobniony szpinak na patelni rozmrażam, dodaje przyprawy (czasem pół kostki rosołowej jak mi się nie chce modzić), czosnek i serek homogenizowany. na koniec dodaje garść orzechów włoskich pokruszonych
ugotowany makaron mieszam z tym sosem
proste, szybkie i pyszne
moje dzieciaki mówią na to zielony makaron
gotujesz w garnku makaron al dente w lekko osolonej wodzie, na patelni szklisz cebulę na maśle, dodajesz mrożony szpinak, smażysz, przyprawiasz czubrycą zieloną, dodajesz paluszki surimi pokrojone, roztrzepane jajko i ugotowany makaron
jest sezon na spzinak, więc polecam świeży, nie ma porównania do mrożonego... podsmażam cebulkę i czosnek oraz chilli świeże, potem kurczak pokrojony, wrzucam szpinak i dolewam śmietanki 30, lub 18 jak kto lubi, do tego makaron tagliatelle.
Gotuję makaron a następnie podsmażam go na patelni z ziołami (oregano, bazylia), dodaję rozmrożony szpinak z czosnkiem (używam tego z Lidla), dodaję suszone pomidory (z oliwy) a na talerzu posypuję serem feta

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (135 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jak odpieluchować malucha? (37 odpowiedzi)

Dziewczyny doradźcie mi proszę co mam zrobić :) Mój synek ma rok i 7 m-cy i od dziś postanowiłam...

do góry