Widok

Pani do sprzątania - ile płacić?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Od kwietnia zamierzam zatrudnić znajomą sprzątaczkę do pomocy w mieszkaniu - do jej obowiązków należały by takie co tygodniowe porządki: odkurzanie, mycie podłóg, łazienek i kuchni, prasowanie. Raz na jakiś czas "większe sprzątanie" z myciem okien. I tu mam mały problem, bo kompletnie nie wiem ile powinnam jej zapłacić, a pani nie chce stawki godzinowej tylko po prostu stałą "pensję". Mieszkanie trzy pokoje, dwie łazienki plus kuchnia, pani przychodziłaby raz w tygodniu popołudniu - praca ok. 2-3 godz. - nie chcę zaproponować ani za mało, ani zbyt dużo, mogłybyście doradzić ile mniej więcej płacicie (lub dostajecie) za podobne prace?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8
za generalne porządki z myciem okien 200zł
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
moja Mama kiedys sprzatala w domu to raz w tyg jakies5-6h 10zl na godzine i wychodzilo jej 200-250mscznie wiec mozesz policzyc ze dodatkowe prasowanie i mycie okien to tak z 200zl moze 250 powinno byc ok
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
raz na tydzień 50-100 zł.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jakoś wątpię w dokładne posprzątanie takiej powierzchni, łazienek kuchnia i prasowanie w 2-3 h
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 3
Madzia-16 to samo pomyślałam, ale ja raczej z tych dokładnych, więc może mam zły "przelicznik" :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moim zdaniem również 3h to za mało na posprzątanie dokładne! takiego mieszkania. Srednia stawka za sprzątanie to około 10zł za godzinę. Ale w tym wypadku myślę ,że musisz liczyć lekko 5h
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja mam dokładnie takie mieszkanie i myślę że spokojnie można się wyrobić w 3 godziny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
Myślę, że jak się chce zrobić dokładnie, to może zejść dłużej.. ;) chyba, że ktoś ma wprawę.. ;) 200 zł na mies będzie dużo dla niej, tzn ok.. :)

Albo zaczekaj z podaniem stawki.. Podaj ją po pierwszym dniu pracy.. Zobaczysz wtedy ile godz Pani zejdzie i wtedy pomnóż przez 10 zł.. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Powiem Wam, ze moje mieszkanie jest wieksze, ja jestem pedantka i sprzatanie jest bardzo dokladne. Z prasowaniem, lub myciem polowy okien to jakies 4, max 5 godzin. Nigdy dluzej. Mamy stala stwake, 10zl/godz, ale zawsze place 50zl, czyli wychodzi 200zl, przy 4 dniach w miesiacu i 250zl przy 5 dniach. Wszystko jest wliczone, okna nie sa dodatkowo platne.
Moze u nas patentem jest czyste mieszkanie? Regularnie sprzatane co tydzien, bardzo dokladnie, od poczatku, po wprowadzeniu sie to jedna sprawa. W tygodniu ja tez oczywiscie sprzatam, bo balaganu nie toleruje. Druga rzecz, u nas sprzatajaca zajmuje sie wylacznie swoja robota. Nie ma ani jednej rzeczy lezacej na podlodze, wiszacej na krzesle, na blatach kuchennych, czy w pokoju synka. Porzadek jest idealny - balagan, taki codzienny to moja sprawa. Natomiast wymycie, odkurzenie, wypastowanie wszystkiego to praca sprzatajacej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
@ White_Rabbit, wychodzę z podobnego założenia, że sprzątająca nie będzie zbierać opakowań po jogurtach czy rozrzuconych ubrań, bo z tym radzimy sobie na co dzień. Mi takie odkurzenie i umycie mieszkania zajmuje maksymalnie 3,5 do 4 godz., więc myślę że pani uwinie się z tym szybciej, prasowania przy dwóch osobach też nie ma zbyt wiele. Chyba takie 50 zł za jeden raz będzie akurat, kobieta sprząta u nas w biurze i stawkę godzinową ma chyba 7 zł, myślę że tak kwota będzie akurat. Dzięki za rady dziewczyny!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9
spokojnie w 3h mozna sie uwinac raczej nikt nie oczekuje mycia okien co tydzien:)co innego prasowanie no ale można się wyrobić:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Lola masz przechlapane nazywając kogoś sprzątaczką.
To nie te czasy.

Współczuję osobie którą omamisz.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 16
Bez przesady, co jest takiego złego w tym słowie? kelnerka to też obraźlwie słowo?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
kelnerka też gorsza ,pierwsze słyszę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A co w tym obrazliwego? Na kucharke mowisz Pani od gotowania? A na prostytutke Pani od bzykania?:D
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 4
hahaha
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli kogoś stac na pomoc w sprzątaniu to uważam, że stawka 50zl jest zbyt mała. troche wstyd. Czasy się zmieniły drogie Panie.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 5
ja2, długo myślałaś ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Jesli pani ma wprawe to w 3 godziny spokojnie zdazy, zreszta jak przychodzi regularnie to tez inaczej, nie robi za kazdym razem "generalnych"porzadkow, raz umyje w jednym pokoju okna, raz w drugim, do tego prasowanie, mysle ze 60-70 zl, napewno nie stawka godzinowa, jak nie zdazy w 3 godziny, bedzie 4, zobaczycie w praktyce.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry