Widok

Pani do sprzątania - ile płacić?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Od kwietnia zamierzam zatrudnić znajomą sprzątaczkę do pomocy w mieszkaniu - do jej obowiązków należały by takie co tygodniowe porządki: odkurzanie, mycie podłóg, łazienek i kuchni, prasowanie. Raz na jakiś czas "większe sprzątanie" z myciem okien. I tu mam mały problem, bo kompletnie nie wiem ile powinnam jej zapłacić, a pani nie chce stawki godzinowej tylko po prostu stałą "pensję". Mieszkanie trzy pokoje, dwie łazienki plus kuchnia, pani przychodziłaby raz w tygodniu popołudniu - praca ok. 2-3 godz. - nie chcę zaproponować ani za mało, ani zbyt dużo, mogłybyście doradzić ile mniej więcej płacicie (lub dostajecie) za podobne prace?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

W naszej firmie zlecamy sprzątanie firmie ztira group. doskonale wykonują zlecenia, są bardzo dokładni i zwracają uwagę na szczegóły.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No sprzątanie to ciężka harówa moim zdaniem... Tu: http://glamourlook.pl/ile-kosztuje-sprzatanie-mieszkania-w-2022/ napisali, że sprzątaczki zarabiają od 30 do 50 złotych za godzinę. Myślę, że to sensowna kwota, ale wiadomo, to też zależy od metrażu mieszkania.

To jest firma sami rencisci z grupami wypitalac
To bierz kurka miotłę szmatę i wypitalaj
wypitalaj

za dobrą panią sprzątającą, na dzień dzisiejszy, płacę 20zł/h - dokładne porządki domu zajmują pani ok. 6h - pani przychodzi raz w tygodniu, za każdym razem sprząta normalnie plus jakiś dodatek typu jedno duże okno lub generalne porządki jednego pokoju;
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Za sprzatanie malego mieszkania (salon z kuchnia, duzy przedpokoj, lazienka, toaleta, latem balkon place 70 zl. Praca zajmuje 2-3 h,
A i ja nie prasuje :D standar kurz odkurzacz mop

Szefostwo mnie nie katroluje raczej podczas mojej pracy przechodza w inne pomieszczenie zeby mi nie przeszkadzac :-)
Odswiezymy informacje :-) ja sprzatam raz w tygodniu i zajmuje mi to ok3.5 i za dzien wychodzi 120 a jesli robie dodatkowa prace ktora nie byla umowiona to 100wiecej :-]+premie itp
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Minimum 25 zl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam wraz koleżanką zajmujemy się sprzątaniem jeśli jest pani zainteresowana proszę o tel 500307349 olsztyn

mam pytanie. bede miala pania do sprzatania. w czasie jej pracy bede obecna w domu. czy Wy jakos legitymujecie panie, ktore u was sprzataja?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
To żarty

Dokładnie, wszystko zależy jaki metraż i czym i co jest sprzątane. Ja mam swoją zaufaną firmę sprzątającą w Legnicy a mianowicie http://yax-ochrona.pl/ i oni nie są drodzy. Ale mimo wszystko nie ma ujednoliconej stawki, bo wiadomo, że jeśli masz większy dom to będzieszmusiał zapłacić więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

To wszystko zależy od tego, czym jest "spszotanie".
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

witam czytam i się zastanawiam mam znajoma która spszota ma płacone na godzinę w tym jest wszystko spszotanie mycie okien prasowanie.i dziewczyna jest dokładna po też ją miałam i umnie spszotam i mówiła że nieraz jest tak że zrobi wszystko dwadzieścia mi wcześniej do jeszcze jej pociągają.a obowiązków dokładają.powiedzie mi czy jest sprawiedliwe że ktoś jest skromny idzie zarobić na chleb skoczy trochę szybciej ale wszystko zrobi ..i jeszcze nawet 2zte Ociągną.mi się wydaje że trochę jest wyzyzk biednych ludzi.czy się zgadzacie zemna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Na pewno wiele zależy od zakresu prac. Czy to ma być samo odkurzanie, mycie podłóg itd. czy też dokładne sprzątanie łazienki, kuchni, prasowanie. Z tego, co widziałam na stronie Kochaj i Dbaj, gdzie ogłaszają się takie osoby, to stawka za godzinę wynosi np. 12 zł.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

2,3 h raz w tygodniu to żart, i w takim czasie sprzątaczka ma posprzątać, wyprasować i czasem umyć okna? Jaki to jest metraż?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

za 3 godziny to mozna posprzatac ale bez mycia okien , prasowanaia itd
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry