Widok

Pani z Ukrainy do sprzątania w domu-jaka stawka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chciałabym zatrudnić panią z Ukrainy do pomocy w domu, tj.raz w tygodniu umycie podłóg i łazienki, może prasowanie, raz na jakiś czas mycie okien. Ile to mniej więcej kosztuje? Czy placicie za godzinę czy za wykonaną usługę bez względu na to ile czasu zajęła?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

A czemu akurat z Ukrainy? Język chcesz podszkolić? ;>
Sprzątanie kosztuje 15-20 zł/h na rękę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pani z Ukrainy też mniej nie weźmie,nikt za darmo sprzątał nie będzie .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niektórzy żyją złudzeniami, że Ukrainiec/-inka za miskę ryżu będzie zap...dalać.
Dawno i nieprawda.
Ssanie na rynku na pracowników niewykwalifikowanych, typu najprostsze prace (właśnie sprzątanie, prosta budowlanka, handel, gastronomia) jest takie, że nie tak hop siup znaleźć pracownika.
Szczególnie: solidnego, bo papudraków dostatek.

Parę m-cy temu wziąłem sobie Ukrainkę do prostego sprzątania okołoremontowego. Bardziej grabienie niż zamiatanie :D
Praca z miotłą szła jej jeszcze jako-tako. Ale przyklejenie folii na okna przerastało już jej możliwości.
Za niecałe 2,5h dałem 5 dych. Z górką. W końcu...pracowała dwa razy. Pierwszy i ostatni ;]
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam Panią z Bojana: 733944755.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
25 zł za godz ostatnio płaciłam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

do góry