Widok

Panny Młode z Redy :) Są jakieś??

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam czy znajdą się jakieś panny młode z Redy?? Kiedy macie ślub i w jakiej parafii??
Pozdrawiam Redzisanki o ile takie się znajdą :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aguś ja już wklajałam w różnych wątkach, ale dla Ciebie się powtórzę :D

moja fryzurka będzie w tym stylu:

image

być może kok będzie trochę inny, ale generalnie taki styl, z bordowym kwiatem :)

image

image

image

fajne jest to, że do tych koków wcale nie trzeba mieć dużo włosów, bo używa się do tego takiej wkładki:

image

a to bukiecik:

image

image

image

a sukienka moja wymarzona, to taka z obniżonym stanem i falbankami u dołu, coś w tym stylu:

image

jedna z forumek miała też świetną:

image

A co do bukietów to podoba mi się jeszcze taki:

image

i wtedy również Gerbera we włosach :)
Kikausa sukienke zamawialam na stronce www.houseofbrides.com
a pozniej przymirki bede miala w sklepie lokalnym w New Jersey gdzie mieszkam.
Ok bo myslalam ze jestes moze z IL bo ja mam wlasnie ten sklep pod nosem i tak sie zastanawialam czy warto u nich kupowac :)
sukienka jest cudna, i wydaje mi sie ze warto bo ceny maja dosc atrakcyjne, no i mozna znalezc stare modele kiecek.
Moj jest chyba z 2004 roku ale mi sie podobal juz od 5 lat i wiedzialam ze ja chce na 100%.
Tak naprawde to ten model znalazam jakies 5 lat temu po naszym slubie cywilnym i tak mi zostalo.
Jestem troszke przy kosci rozmiar US 10-12 a ten model ladnie wszystko ksztaltuje i modeluje.
Nie przesadzaj ze 10-12 to przy kosci :) To jest jak najbardziej normalny rozmiar :)..wiem ze cenowo sa w porzadku zreszta na ich stronie jest co ogladac, no ale wesele za rok wiec mam jeszcze sporo czasu, ale jak kazda kobitka lubie sobie popatrzec juz teraz :)
ja moja kiecke zamowilam w ostatnim momencie bo juz jej tam nie ma bo przestali ja szyc.
Ja osobiscie polecam Ci House of Brides, jestem bardzo zadowolona.
Teraz chce jeszcze zrzucic pare funtow i bedzie okey - no ale mam na to rok.
Czy Ty tez mieszkalas w Redzie???
czy to przypadek ze jestes na tym watku?
Jak najbardziej przypadek z nudow czytalam wszystko co leci :)
No i nie doczytalam ..heh ja jestem z gdanska oliwy
No ale mino wszystko ciesze sie ze tu jestes to mozemy wymienic doswiadczenia.
Kikausa a gdzie bedziesz miala slub i wesele w USA czy w Polsce?
Pewnie ze tak , ale wiem ze ciezko jest na odleglosc zalatwiac wszystko bo w sumie to moje rodzice wszystko zalatwiaja i ogladaja bo ja nie mam mozliwosci sie wyrwac w tym roku do polandu ale za to w przyszlym bede szalec az miesiac :D
W Usa mam cywilny juz siedem lat a weselisko jak najbardziej w Polsce Vis Jastrzebia Gora
to tak jak my . Jestesmy po slubie juz 6 lat oczywiscie cywilnym.
I tak samo jak u Ciebie moi rodzice lataja podpisywac umowy i wplacac zaliczki.
My bedziemy mieli wesele w Faltomie.
Dobre jest to ze wszystko mozna zalatwic przez internet i telefon.
My na przyklad sale oplacilismy karta kredytowa przez telefon, tak samo limuzyne.
Masz meza Polaka czy Ameryanina???
Faltom jest sliczny mialam tam studniowke :) Ja mam osrodek wypoczynkowy bo bede miec sporo gosci przyjezdnych i potrzebowalam czegos ze spaniem dla 140 osob...Dokladnie dzieki Bogu za internet i rodzicom za latnie i zalatwiane wszystkiego....

Mam pytanko bedziesz miec gosci z USa..???
Ja bede miala i kazdy przyleci w sumie tydzien wczesniej i nie wiem co robic z nimi bo nie mam zamiaru im fundowac calego ich pobytu ja oplacam nocleg od piatku do niedzieli. W sumie fajnie ze przyjada ale troche bedzie zamet bo sporo bedzie amerykanow po raz pierwszy w Polsce i nie wiem chyba zwariuje jak bede musiala ich nianczyc przez caly tydzien ale tez glupio ich tak poprostu zostawic na pastwe losu :(
Jeszcze nie wiem czy bedziemy mieli gosci z USA, to znaczy zapraszac bedziemy ale czy przyleca to nie wiem.
Ja postaram sie im zalatwic jakies atrakcje, moze jakies oceanarium, w Gdansku jest sporo atrakcji i Sopot takze.
Jak wpadne na jakis konkretny pomysl to dam Ci znac.
A ilu bedziesz miala Amerykanow?
Rejs statkiem z Helu albo z Jastrzebiej do Gdyni, Sopotu albo Gdanska - to pomysl mojego meza.
Na dzien dzisiejszy okreslilo sie prawie 15 osob ale nie wiem czy sie nie wykruszy
do góry