Widok

Panny Mlode ze Starogardu cz.III

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Postanowilam otworzyc nowy watek, bo tamten za dlugo sie nie otwiera, mam nadziej, ze nie zostane wyrzucona z klubu za dzialanie na wlasna reke:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Marzenko jak nastroj przed weselem?Juz tuz tuz co?
Chyba troche spokojniej poniewaz zaczelam zajmowac sie pakowaniem. Troche tego jest, bo wyjezdzamy na 3 tygodnie w tym ostatni tydzien w Hiszpani. Wiec dla naszej czworki to dosyc sporo rzeczy do zabrania, wziawszy pod uwage, ze musimy zabrac rzeczy poczawszy od slubnych stroi, po plazowe i chyba po szeszc par butow kazdy. Mam nadzieje, ze nie bedzie nam lalo cale 2 tygodnie w Polsce, bo kaloszy to mi sie nie chce brac:)
Tylko strasznie dluzy mi sie czas w pracy, co wlasnie widac...
Marzenka teraz już nie ma się czym stresować, wszystko na pewno dopięte na ostatni guzik. spakuj tylko kosmetyki do opalania, bikini, kalosze nie będą potrzebne :)
a my dalej zabieramy się za nasze przygotowania czekając później na porady od Ciebie, jako od doświadczonej ;)
która następna...Iwi i Darunia?:) potem monicka i anka.stg a na końcu ja :) potem dziewczyny z 2011 ale to jeszcze czas ;)
tak tak nudzi mi się w pracy ;)
Tak Nilla ja jestem nastepna,mamy slub z iwi w tym samym dniu i nawet w tym samym kosciele tylko inne godziny:-)
Jeszcze tylko pare nauk i po wszystkim.Teraz w piatek idziemy na jedne...Wlasnie znalazlam bukiet ktory chcialabym miec,szkoda ze nie wiem jak fotki sie wkleja to bym pokazala.A tak jeszcze pare rzeczy do kupienia zostalo.No soki bede kupowala na koncu ze wzgledu na termin waznosci,wodeczke na polterek pewnie teraz kupimy-nie wiem czy 20-25 polowek wystarczy na sam polterek?
Nilla slyszalas moze jak wykonuja swoje uslugi w salonie fryzjerskim Broodway(bodajze tak sie nazywa)To jest tam gdzies kolo lidla.Musze umowic sie na balejaz a slyszalam ze podobno dobrze robia,ale jak od wiecej osob sie uslyszy pozytywne opinie to zawsze inaczej.Ogolnie to czesze sie w venus ale zawsze mozna innego fryzjera sprawdzic,a mam swoj naturalny kolor wlosow,wiec bedzie to moje pierwsze farbowanie wiec troszke mam obawy.Acha jeszcze ciekawi mnie czy dla rodzicow chrzestnych tez wypada jakies podziekowanie dac,pamiatke czy cos w tym rodzaju?
tak, tak czekamy na dobre rady Marzeny :))) darunia ja niestety nie słyszałam nic o tym salonie. Mam pytanko czy te nauki muszą być załatwiane w naszych parafiach czy można w innej?? jeżeli chodzi o polterek to nie mam zielonego pojęcia ile wódeczki przygotować :(( a i moja sukienka jest już w domku :))
Jesli chodzi o nauki przedslubne to tak naprawde nie wiem,ale wydaje mi sie ze sa one w tej parafii w ktorej bierzecie slub,bo my dostalismy od ksiedza taka rozpiske gdzie sa trzy spotkania z ksiedzem i trzy spotkania z pania w poradni rodzinnej,tam jest zapisywana data w ktorej uczestniczylo sie w naukach i podpis ksiedza i tej pani.U mnie to tak wyglada nie wiem jak w innej parafii.Wszystko odbywa sie w salce katechetycznej przy kosciele
Darunia możesz podesłać mi Twój bukiet na maila, to go tu wrzucę :)
Niestety o salonie Broodway nie słyszałam nic :( nawet nie wiem gdzie on jest :/ Co do rodziców chrzestnych raczej nie planujemy żadnych podziękowań. będziemy dziękować rodzicom i świadkom.
Z tego co mi wiadomo nauki mozna miec zrobione w innym kosciele tzn. ksiadz z Wojciecha nie robil zadnych problemow.
Wszystko bylo dopiete na ostatni guzik, a wczoraj dowiedzielismy sie, ze organista nam nie zagra, bo ma jakis wyjazd, a wczesniej ksiadz nie chcial sie zgodzic na innego organiste, a mielismy zamowionego organiste i spiewaczke.
Wczoraj moj luby spedzil pol dnia na telefonie, aby zorganizowac organiste i niestety troche wiecej nas to bedzie kosztowalo, ale przezyjemy... grunt, ze zalatwione.
Dzisiaj jest prawdopodobnie moj ostatni dzien na forum, chyba, ze uda mi sie uruchomic mojego grata w domu, to moze jeszcze wieczorkiem w piatek do Was zajrze:)
My bedziemy dziekowac swiadkom, rodzicom i ojcu chrzestnemu Tomka, bo jego Tata nie zyje, a z ojcem chrzestnym byl bardzo blisko. Jego tez poprosil o blogoslawienstwo.
A kupilam sobie nowe bikini i calkiem niezle wygladam po tych torturach w salonie, jeszcze odrobinka solarium i jestem gotowa:)
Marzenko napewno będzie super! Wierzę, że pogoda też dopisze. A już wogóle w Hiszpanii! Sama się tam za 2 tygodnie wybieram, więc jak się razem będziemy o pogodę modlić, to może faktycznie będziemy obie miały piękne wakacje! :) (Przynajmniej mam taką nadzieję bo też kupiłam nowe bikini hehe!)
Ja juz pogode sprawdzam od dwoch tygodni. W okolicach Malagi ok 27 stopni, bez deszczu non stop, i wyglada na to ze nic ma sie nie zmienic.
A 5go czerwca nawet w Starogardzie ma wyjrzec slonce:)
Milego odpoczynku
Widzę, że się na samo południe kraju wybierasz... Ja jadę na środkowy wschód - Valencia, ale pogody to jeszcze nie sprawdzałam :)
O rany mam nadzieje ze organista nas tak nie zalatwi jak ciebie Marzena,bo ciezko bedzie znalezc innego.Widze dziewczyny ze planujecie fajne wakacje...Ja niestety nie moge sobie nic dluzszego zaplanowac ze wzgledu na prace ale jakis niedlugi wypadzik napewno gdzies bedzie.
no ja też powoli zaczynam myśleć o podróży poślubnej, na którą choćby nie wiem co pojadę :) potem mogę na to nie mieć ani czasu ani pieniędzy :) muszę znaleźć miejsce, gdzie będę mogła spełnić swoje jedno z największych marzeń- popływać z delfinami :)
ja teraz mam mały nawał w pracy, ale od przyszłego tygodnia wracam do moich przygotowań ślubnych :)
Tyle czasu na ten dzien sie przygotowujemy a potem powiemy "kiedy to bylo"..czas nieublaganie leci.
Ja chcialaby sie troszke opalic przed weselem,chyba musze zaczac chociaz pare razy do solarium chodzic-poleccie jakies dobre w Starogardzie,bo na nasze slonce raczej nie ma co liczyc...ech takiej pogody dlugo juz w maju nie bylo
No wlasnie gdzie jest dobre solarium? Ktos mi kiedys napisal ale nie pamietam, a jeszcze z dwa razy wybralabym sie.
Hej dziewczyny. Wy tutaj o słońcu a od tylu zimno i wczoraj pada.
Za to od wczoraj jestem pani MGR w końcu :D hura hura
Marzenko, powodzenia, życzymy wszystkiego najlepszego i czekamy na wieści
no to Yevele moje gratulacje :) tak jak ze ślubem tak z obroną mogę powiedzieć ojej kiedy to było, w czerwcu rok minie :) ale jest ulga no nie?:) to teraz wpadamy w wir przygotowań ;) Marzenko ja bym polecała solarium stojące by pachy też opalić. wiem, że jest takie na ul.Mickiewicza. czy gdzieś jeszcze niestety nie wiem :/
Yevele, gratulacje! ja ostatnio ograniczyłam się do śledzenia kilku wątków, bez żadnej aktywności, bo mam nawał pracy związany z planowaną na 30 czerwca obroną :)

ale ostatnio nasunęło mi się pytanko do dziewczyn,które mają ślub w Wojciechu - czy chcecie, aby jakiś konkretny ksiądz Wam udzielał ślubu? niestety to nie moja parafia i w ogóle nie znam tamtych księży, dla mojego M. to nie ma znaczenia, ale mi się przypomniała taka sytuacja, gdzie ksiądz udzielający ślubu tak "śmiesznie" śpiewał, że Pan młody cała mszę się powstrzymywał od śmiechu i to bardzo dziwnie wyglądało :P

no i co z oprawą muzyczną - tylko organista, tak?
musimy się wybrać niedługo spisać protokół, więc osobiście się o to podpytam,ale jestem ciekawa co Wam mówił
Z tego co wiem kiedys bylo solarium stojace jeszcze na Armii Krajowej w solarium ktore jest przy swiatlach, na rogu :) zapomnialam nazwy :P

Yevele gratulacje pani magister :) moja obrona mnie czeka w przyszlym roku :) takze 25 czerwca slub a potem obrona :) troche sie boje polaczenia tych dwohc spraw :) ale mysle ze dam rade :)
do góry