Widok

Panny Mlode ze Starogardu cz.III

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Postanowilam otworzyc nowy watek, bo tamten za dlugo sie nie otwiera, mam nadziej, ze nie zostane wyrzucona z klubu za dzialanie na wlasna reke:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powinno byc za dlugo
Mi też zbyt długo się otwierał. Melduję się w części III
na to czekałam :] obecna!! :)
No i ja melduje sie dziewczyny :D
dziewczyny, wróciłam dziś z Gdańska z obrączkami, co najważniejsze, co świetne. ale resztę opowiem jutro, bo nie obyło się bez niedomówień, no i namówię narzeczonego na zdjęcie :)
Koniecznie prosimy o zdjecie i relacje.
jestem :) ostatnia godzina w pracy zawsze luźniejsza :)
co do dnia wczorajszego. wspomnę, że Pan wstępnie wycenił nam obrączki na 1500-1600zł. no i po zapłaceniu 300zł zaliczki wczoraj pojechaliśmy po odbiór. wywnioskowaliśmy że pan, który przyjmował a potem wydawał obrączki, to inna osoba, która do nas dzwoniła. czekaliśmy, aż po telefonie usłyszeliśmy "ja byłem pewien, że umawialiśmy się na sobotę 11:00". a właśnie umawialiśmy się na niedzielę, bo sobota nam nie pasowała. a że jesteśmy przyjezdni zgodził się. no i wyciąga pudełeczko, ale mnie żołądek bolał :P ale patrzymy, wow. bardzo nam się spodobały. moja jest za duża, ale narazie wstrzymuje się ze zmianą rozmiaru, choć mi chyba w wakacje palce nie puchną ;)
no i Pan mówi..."300zł zaliczki...do dopłaty pozostaje...2000zł" !!! a ja od razu grzecznie, ale mówię, że przecież umawialiśmy się na inną kwotę. to jest 700zł różnicy! no i znowu telefon do kogoś..."ok wydam Państwu obrączki, dowieziecie resztę jak będziecie mieli, jak przyjedziecie w sierpniu zmniejszyć itp". no w szoku byłam. trochę nas facet przekręcił, ale że nam się bardzo spodobały to się nie kłóciliśmy, bo pewnie niejedna osoba by powiedziała, że nie przyjmuje i tyle. zarzuciłam mu również, że kilkukrotnie rozmawialiśmy przez telefon, a nikt nas o fakcie płatności nie poinformował. nie dostałam paragonu, bo wczoraj była niedziela, ale mam kwitek z podpisem i pieczątką. co jak co, obrączki są solidnie zrobione, grube, mój P. jest bardzo zadowolony, choć ta jego jest ogromna:P
tak wyglądały w katalogu:
image

Uploaded with ImageShack.us

a tak wyglądają na żywo:
image

image

co do ceny...podchodzę do tego tak, że będę je nosiła całe życie. gdyby o było co innego, jednorazowa rzecz, odmówiłabym przyjęcia. czekam na słowa krytyki ;)
mi się podobają, lubię nietypowe obrączki
co prawda na zdjęciu katalogowym wyglądają inaczej, tak zwyczajniej, więc w realu jak dla mnie na plus

ale z tą ceną to trochę przesada, w sensie rozrzutu między wyceną a ceną faktyczną

chociaż nie dziwi mnie, że komplet kosztował ponad 2 tys., bo takie kombinowane obrączki są w takich cenach

mam pytanko jeszcze, to jest białe i różowe/czerwone złoto?
bo bardzo ciekawy odcień

i czy mogłabyś przypomnieć, gdzie kupowaliście obrączki i czy cena zależała od rozmiaru?
Nila bardzo ładne te wasze obrączki myślałam też by połączyć biale złoto i żółte bądź różowe a co do ceny to facet przegiął ,że was wcześniej nie poinformował ale cóż takie są ceny łączonych obrączek :) Gratuluje wyboru są piekne :)
witam,rowniez jestem tutaj obecna.tez bardzo dlugo otwieral mi sie poprzedni watek.

nilla super obraczki,po prostu cos innego...
a jesli chodzi o zaproszenia to ja swoje kupowalam w empiku,5zl za sztuke,nie wiem czy to duzo czy nie ale wpadly mi w oko wiec kupowalam
Zapraszam wszystkie chętne Panie na makijaże, zdjęcia oraz info prześlę na maila, dojeżdzam. Kontakt: ania.makeup@wp.pl, gg 1635544, lub tel. 693 58 51 58
Iwi, Nika,Darunia dziękuję:) spotkałam się już z krytyką, ale mnie to nie boli, bo każdy ma inny gust :) my też trochę zmieniliśmy wzór, bo ja mam jedno oczko, no i te paski są uwypuklone a co za tym idzie bardziej widoczne. jest to połączenie białego i czerwonego ( apart nazywa to różowym) złota.
cenę powoli przeboleję, trudno. aczkolwiek siedziało to w nas, że nikt nas nie poinformował. on właśnie mówił, że taki wzór robił pierwszy raz więc ciężko mu było określić wagę. są bardzo grube, solidne
co do jubilera, to Janusz Suchowier vis a vis Galerii Bałtyckiej, na al.Grunwaldzkiej we Wrzeszczu. co do ceny, on bierze 140zł/ 1 gram. nasze ważyły ponad 16gram. ale mojego P. jest ogromna :P bo rozm.24. także jak obrączki para waży 10gram, to komplet 1400zł, a to niedrogo.

darunia, wg mnie drogo zapłaciłaś za zaproszenia. ale jak Ci się podobają to nie ma problemu:) to najważniejsze

no a co do ostatniego postu. właśnie moją makijażystkę zmieniłam na małą czarną :)
Nilla uwazam, ze obraczki sa bardzo efektowne, bardzo mi sie podobaja. Co do ceny to w sumie nie drogo biorac pod uwage gramature, tylko, ze ten czlowiek powinnien Was uprzedzic, ze moze byc drozej, bo to spora roznica.
Ja za swoje zaproszenia przeplacilam, teraz to wiem, ale nie bardzo wiedzialam jakie sa ceny i mialam problem z doborem takich jak chcialam, a najgorsze, ze chcialam kilka dorobic i nie udalo mi sie ponownie skontaktowac z osoba ktora je robila, wiec wizytowki na stol sa od kogos innego, ale nie bardzo odbiegaja od zaproszen. No coz drugim razem bylabym madrzejsza, mam nadzieje, ze nie bedzie drugiego razu:)
Dziękuję Marzena :) ja już słyszę tyle dobrych słów to mam gdzieś to, że zrobił je za taką cenę. ja również mam nadzieję, że będę je nosić całe życie. oby ;) co do zaproszeń to czekam na przesyłkę. realizacja do 15 dni roboczych więc najpóźniej wyślą je nam 1 maja :/ moje winietki też będą się różniły od zaproszeń, będzie tylko zachowana kolorystyka fioletu:)
teraz sama widze ze faktycznie przeplacilam za swoje zaproszenia,szkoda ze juz sa wypisane i co poniektore rozdane,bo przegladajac w internecie znalazlabym nawet ladniejsze od tych ktore mam a i cenowo wypadaja o wiele korzystniej,no ale zbytnio nie przywiazuje do tego wagi bo i tak zostana wsuniete w jakis kat po wszystkim...
Mam zamiar zamowic tort pietrowy w tym tygodniu w cukierni u Jarzebinskic,miala moze ktoras z was ciasta z tejze wlasnie cukierni?Maja bardzo fajne stojaki na tort,bo ja nie chcialam takiego klasycznego "jeden pod drugim".Chce miec cos innego,rzadko spotykanego i i trafilam.
dziewczyny dajecie swoim gosciom upominki dziekujac im za przybycie?jesli tak to podpowiedzcie jakie...
my chyba się zdecydujemy na takie czekoladki
http://allegro.pl/item987126265_podziekowania_slub_wesele_czekoladki.html

są pyszne, bo już wypróbowane na walentynki ;)
i ładnie się prezentują
do góry