Widok
Paola zapraszamy tutaj
http://forum.trojmiasto.pl/Panny-Mlode-ze-Starogardu-cz-VI-t174463,1,11.html
nasz najnowszy wątek :)
są tam 3 koleżanki z Twojej klasy jak się okazało :)
Twój narzeczony rzeczywiście super fotograf, będzie u nas 4 września na ślubie :)
zaczęliście już nauki :) nas czeka w czwartek spowiedź grr
tak tak Starogard jest malusieńki :)
pozdrawiam
aga p. ;)
http://forum.trojmiasto.pl/Panny-Mlode-ze-Starogardu-cz-VI-t174463,1,11.html
nasz najnowszy wątek :)
są tam 3 koleżanki z Twojej klasy jak się okazało :)
Twój narzeczony rzeczywiście super fotograf, będzie u nas 4 września na ślubie :)
zaczęliście już nauki :) nas czeka w czwartek spowiedź grr
tak tak Starogard jest malusieńki :)
pozdrawiam
aga p. ;)
Cześć dziewczęta!!!Wychodzę za mąż, tak się cieszę!Już prawie wszystko załatwione,suknia jest rewelacyjna różowa,buty oczywiście pod kolor, druhny 3 w jednakowych sukienkach , buciki wszystkie mamy takie same... sala wspaniała.Przeszliśmy z moim przyszłym mężulkiem naprawdę ciężką przeprawę zanim udało nam się wreszcie podjąć wszystkie decyzje. Samochód już też wybraliśmy... Jesteśmy parą od 4 lat mój kochany jest fotografem, robimy kilkanaście sesji miesięcznie... Widzieliśmy naprawdę wiele ciekawych ślubów ale nasz ma być wyjątkowy.Bierzemy ślub w kościele św.Mateusza w Starogardzie Gdańskim 10.09.2010, sami w piątek tak jak sobie wymarzyliśmy.... A kościół dziewczyny nawet nie wiecie co tam będzie.... Znalazłam w Starogardzie taką kwiaciarnię,że marzenia senne to nic przy tym co oni nam zaoferowali... Kwiaciarnia Państwa Pobłockich na ul.Kilińskiego ujęła nas za serce. Tak profesjonalnego podejścia jeszcze nie widziałam...Każda para jest traktowana indywidualnie, każdy szczegół dopasowany do nas... Klientem zajmują się trzy osoby jest pani odpowiedzialna za bukiety ślubne, pan od strojenia aut i pani która dekoruje kościoły oraz sale. Dekoracja kościelna zapowiada się ekscytująco, 5cio ramienne srebrne świeczniki przez całą długość kościoła, cudowne lampiony przed ołtarzem,dekoracje kwiatowe ale nie przesadne bardzo dużo w tym wszystkim klasy... świece nadają fantastyczny nastrój a przy okazji podkreślają monumentalność kościoła, kwiaty jakie nam zaoferowano do bukietu ślubnego to po prostu odlot, nigdy wcześniej nie słyszałam nawet takich nazw a katalogi z całego świata nawet z Chin możecie zobaczyć i zamówić wszystko czego zapragniecie. Przy okazji nie są zbyt drodzy, ceny jak wszędzie..
Jestem tak tym wszystkim zaoferowana, moja orkiestra przyjeżdża z Bydgoszczy chłopacy grają jak The Beatles trzech braci, mogę użyczyć namiary nie robią długich przerw i nie piją. Naprawdę muszę powiedzieć,ze było w czym wybierać wesele moich marzeń już niedługo!!!!
Pozdrawiam serdecznie Paola!!!
Jestem tak tym wszystkim zaoferowana, moja orkiestra przyjeżdża z Bydgoszczy chłopacy grają jak The Beatles trzech braci, mogę użyczyć namiary nie robią długich przerw i nie piją. Naprawdę muszę powiedzieć,ze było w czym wybierać wesele moich marzeń już niedługo!!!!
Pozdrawiam serdecznie Paola!!!
Wiadomo ile Panien Młodych tyle sukienek i gustów :)
no ja mam buty obcas z 8cm. także trochę wysokie, ale postanowiłam sobie, że jak będę wracać do domu to będę je od razu zakładała, zobaczymy co z tego wyjdzie:P moja koleżanka w zeszłym roku kupowała podobne ekri buty do moich z tymże trochę za nie zapłaciła we Wrzeszczu, bo jakieś 300zł :/
no ja mam buty obcas z 8cm. także trochę wysokie, ale postanowiłam sobie, że jak będę wracać do domu to będę je od razu zakładała, zobaczymy co z tego wyjdzie:P moja koleżanka w zeszłym roku kupowała podobne ekri buty do moich z tymże trochę za nie zapłaciła we Wrzeszczu, bo jakieś 300zł :/
Roksana ja sukienke wypozyczam z bianki,prawde mowiac jak rozgladalam sie po starogardzkich salonach to najwiekszy wybor okazal sie wlasnie tam.Jednak nie kieruj sie tym co pisza inni czy tez my piszemy na forum bo kazdemu moze podobac sie co innego.No mnie akurat w lady m nie spodobala sie zadna kiecka,brzydkie nie byly wrecz odwrotnie ale jednak to nie bylo cos dla mnie.Jedynie buty tam zakupilam a tak wszystko dokupuje w biance.
Nilla ja bardzo chcialam buty podobne do twoich z odkrytymi paluszkami ale w kolorze bialym.Niestety zadnych ktore wpadlyby mi w oko nie znalazlam,dlatego kupilam z pelnymi palcami i moze na 5-cio centymetrowym obcasie.Chce w swoich butach cala noc przetanczyc dlatego staralam sie nie kupowac za wysokich.Tez juz od czasu do czasu chodze chociaz w domku zeby nie byly takie sztywne.Mysle ze do wesela uda mi sie rozchodzic je.
Nilla ja bardzo chcialam buty podobne do twoich z odkrytymi paluszkami ale w kolorze bialym.Niestety zadnych ktore wpadlyby mi w oko nie znalazlam,dlatego kupilam z pelnymi palcami i moze na 5-cio centymetrowym obcasie.Chce w swoich butach cala noc przetanczyc dlatego staralam sie nie kupowac za wysokich.Tez juz od czasu do czasu chodze chociaz w domku zeby nie byly takie sztywne.Mysle ze do wesela uda mi sie rozchodzic je.
ja tam nie wiem co w Mateuszu jest, mieliśmy się zgłosić w lipcu więc pójdziemy ;) na pewno czeka nas ta babka ale to pewnie załatwimy przez wakacje.
wogóle to chyba zaczynam chodzenie w moich ślubnych butach :) muszę je trochę rozchodzić bo narazie są "sztywne" a chciałabym w nich być całą noc. a Wy macie wysokie buty? otwarte przy palcach czy "całe"??
wogóle to chyba zaczynam chodzenie w moich ślubnych butach :) muszę je trochę rozchodzić bo narazie są "sztywne" a chciałabym w nich być całą noc. a Wy macie wysokie buty? otwarte przy palcach czy "całe"??
jak ja bylam to byly jeszcze 3-4 pary.ale my zalatwilismy wszystko w 10 min chyba ksiadz sie spieszyl.te spotkania odbywaja sie albo w drugi piatek miesiaca a te jedne co czwarty piatek m-ca.Zreszta iwi dostaniesz sciagawke od ksiedza co gdzie i kiedy...
A ty kiedy wybierasz sie do kosciola aby zalatwic te wszystkie formalnosci
A ty kiedy wybierasz sie do kosciola aby zalatwic te wszystkie formalnosci
Jesli chodzi o nauki-nilla to my musimy zaliczyc dwa spotkania z ksiedzem,jedno o tematyce:"teologia malzenstwa" i drugie "etyka zycia malzenskiego".Potem jest spotkanie w czwartek przed slubem "liturgia sakramentu malzenstwa" czyli omowienie mszy no i 3 spotkania z pania w poradni indywidualnie.Nie wiem jak u ciebie ale ja musialam osobiscie umowic sie z ta pania na spotkanie-pierwsze zapisala nas dopiero na koniec czerwca.Takze jak dostaniesz juz kartke od ksiedza to dzialaj bo u nas strasznie dlugo sie czeka jak widzisz.Musi miec kobieta wiele par widocznie.Te pierwsze dwie nauki zaliczylismy na jednym spotkaniu,to duzo zalezy tez od ksiedza.
hej dziewczyny, rozmawiałam wczoraj z tą znajomą z USC. niestety będziemy musieli się stawić tam oboje. dodatkowo mój P. musi mieć odpis aktu urodzenia bo nie jest ze Starogardu.
Darunia ustalałam wszystko z Karollą, ja widziałam jej bukiet i w sumie jest identyczny tylko ja chcę z fioletowych kalli. także mam pewność, że będzie ładny i taki jaki chcę :) do tego zrobi mi z białych kalii bukiecik dla świadkowej. i butonierki, tylko czy dla ojców też robicie butonierki? no i do dekoracji kościoła też chcę poprosić Karoli kwiaciarnie. prawdopodobnie będziemy jedyną parą tego dnia więc raczej dekoracja będzie skromna i wykonana do takiej kwoty jaką my wskażemy, co jest dużym plusem!
A o jakich naukach mówicie? o tych co nas będą uświadamiać?:P bo my mamy świadectwo katechizacji przedmałżeńskiej i to wystarczy. będziemy musieli pójść 3 razy do tej babki i przed ślubem do proboszcza, wtedy też zapłacimy
Darunia ustalałam wszystko z Karollą, ja widziałam jej bukiet i w sumie jest identyczny tylko ja chcę z fioletowych kalli. także mam pewność, że będzie ładny i taki jaki chcę :) do tego zrobi mi z białych kalii bukiecik dla świadkowej. i butonierki, tylko czy dla ojców też robicie butonierki? no i do dekoracji kościoła też chcę poprosić Karoli kwiaciarnie. prawdopodobnie będziemy jedyną parą tego dnia więc raczej dekoracja będzie skromna i wykonana do takiej kwoty jaką my wskażemy, co jest dużym plusem!
A o jakich naukach mówicie? o tych co nas będą uświadamiać?:P bo my mamy świadectwo katechizacji przedmałżeńskiej i to wystarczy. będziemy musieli pójść 3 razy do tej babki i przed ślubem do proboszcza, wtedy też zapłacimy