Widok
witaj iwi,faktycznie dlugo cie tutaj nie bylo...a my juz po spisaniu protokolu,dzisiaj idziemy do spowiedzi(nie wiem czy beda sluchac)a potem na nauki.Z organista tez musimy sie dogadac.Jak spisalismy protokol to dostalismy karteczki do spowiedzi i takie na nauki na ktorych beda musialy byc podpisy.
I mam tez nadzieje ze jakos dogadamy sie w kwestii dekoracji kosciola,bo jak narazie to wiem ze ty masz slub na 14 bodajze a kto dalej to nie wiem,pozdrowienia
I mam tez nadzieje ze jakos dogadamy sie w kwestii dekoracji kosciola,bo jak narazie to wiem ze ty masz slub na 14 bodajze a kto dalej to nie wiem,pozdrowienia
co do noclegów, to mamy zarezerwowany hotel Rekord i Agro-Kociewie. z tego co się orientuje, to teściowie za swoich gości chcą płacić bo oni z łódzkiego, mazowieckiego. a z mojej strony to różnie, bo ja już nie raz spotkałam się ze strony rodziny z tekstem "jest nocleg, można sobie wykupić" więc niektórych zapewne potraktuję tak samo: "hotel jest zarezerwowany, można nocleg wykupić"
Witajcie dziewczyny,troszke sie steskniliscie widze...No tak to juz przyzwyczajenie ze zawsze ktos jest na forum a tutaj taka cisza ostatnio.Ja niestety ostatnio nie mialam glowy zeby siedziec przy kompie,jutro pogrzeb kolegi...:-( Ja tutaj przygotowuje sie do wesela a tutaj takie przykrosci jeszcze na drodze.
A swoja droga jak tam przygotowania trwaja?
A swoja droga jak tam przygotowania trwaja?
ojej Darunia, nie zazdroszczę...mówią, że jak ktoś odchodzi by narodził się ktoś inny...ja jutro jadę koleżankę odwiedzić, bo dziś urodziła córeczkę :) no i do jubilera obrączki już załatwić do końca. polatamy może coś do ślubu jeszcze uda się kupić. przede wszystkim mojego P. musimy jeszcze ubrać :) a w sobotę do fashion house dla ojca garnitur szukać. Boże jeszcze 3 miesiące, powoli rozdajemy zaproszenia jak jest okazja. nie mogę się doczekać:)
hej dziewczyny, no to dziś Marzena może dziękować za pogodę :) myślę, że od razu nastroje są inne. Pogoda wymarzona, też o taką poproszę :)
My wczoraj mieliśmy kurs na Gdańsk, jechaliśmy z zaproszeniami, kupiliśmy P. krawat pod kolor moich bucików :) jutro druga wyprawa, obyśmy już kupili koszule i resztę. najbardziej się boję kupna butów na tą wielką stopę ;)
dziś poszliśmy do kościoła. dostaliśmy listę co musimy mieć załatwione i w lipcu mamy się stawić na spisanie protokołu. ja dostałam od ręki metrykę chrztu, nie wiem ile to u Was kosztuje ale ja płaciłam 20zl. a czy w USC zaświadczenie o braku przeciwwskazań to ok.80zł kosztuje? ile Wy płaciłyście?
My wczoraj mieliśmy kurs na Gdańsk, jechaliśmy z zaproszeniami, kupiliśmy P. krawat pod kolor moich bucików :) jutro druga wyprawa, obyśmy już kupili koszule i resztę. najbardziej się boję kupna butów na tą wielką stopę ;)
dziś poszliśmy do kościoła. dostaliśmy listę co musimy mieć załatwione i w lipcu mamy się stawić na spisanie protokołu. ja dostałam od ręki metrykę chrztu, nie wiem ile to u Was kosztuje ale ja płaciłam 20zl. a czy w USC zaświadczenie o braku przeciwwskazań to ok.80zł kosztuje? ile Wy płaciłyście?
my byliśmy spisać dzisiaj protokół... USC to koszt 84zł i zapoznanie się z obowiązkami w małżeństwie :) w kościele zapłaciliśmy 400 zł, myślę,że wystarczy,no i jeszcze organista... dostałam też listę osób biorących w ten dzień ślub, muszę się z nimi skontaktować w sprawie dekoracji.. no a Marzena ma taką pogodę,którą każda z nas by chciała mieć :)
Marzenko wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :)
Marzenko wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :)
Hej dziewczyny...Tak jak anka napisala w usc tez placilam 84zl,a za metrykle chrztu oboje placilismy 10 zl.Ksiadz w kosciele sw. Katarzyny byl na tyle mily ze jak polozylam 20 zl to dyszke mi jeszcze oddal.
Tak dzisiaj Marzenka ma swoj niezapomniany dzien.Pogode piekna miala rzeczywiscie,moze tez bedziemy mialy taka sama w sierpniu...
Ja tez jeszcze duzo rzeczy potrzebuje.Teraz po wekendzie ide welon kupic i jeszcze koszule dla mojego oraz krawat.Musimy jeszcze kupic alkohol na polterek,jak myslicie dziewczyny czy 15l wystarczy?Prosze pomozcie jesli o to chodzi bo mamy naprawde z tym problem.Jak pytalam znajomych to to cos kolo tego im schodzilo innym,po prostu zostawalo od groma.Anka ile planujecie butelek na piatkowy wieczor?Wiem ze moze nieraz juz o tym pisalam i pytalam ale im mniej czasu mi zostaje tym bardziej panikuje.Ja niestety nie mam jeszcze namiaru na osoby ktore biora slub 14 sierpnia we Wojciechu.Jedynie iwi ale dlugo jej tutaj nie bylo.Ja z niecierpliwoscia oczekuje potwierdzen gosci....
Tak dzisiaj Marzenka ma swoj niezapomniany dzien.Pogode piekna miala rzeczywiscie,moze tez bedziemy mialy taka sama w sierpniu...
Ja tez jeszcze duzo rzeczy potrzebuje.Teraz po wekendzie ide welon kupic i jeszcze koszule dla mojego oraz krawat.Musimy jeszcze kupic alkohol na polterek,jak myslicie dziewczyny czy 15l wystarczy?Prosze pomozcie jesli o to chodzi bo mamy naprawde z tym problem.Jak pytalam znajomych to to cos kolo tego im schodzilo innym,po prostu zostawalo od groma.Anka ile planujecie butelek na piatkowy wieczor?Wiem ze moze nieraz juz o tym pisalam i pytalam ale im mniej czasu mi zostaje tym bardziej panikuje.Ja niestety nie mam jeszcze namiaru na osoby ktore biora slub 14 sierpnia we Wojciechu.Jedynie iwi ale dlugo jej tutaj nie bylo.Ja z niecierpliwoscia oczekuje potwierdzen gosci....
Welon już mam :) a mój M za metrykę chrztu dał księdzu 20 zł,a ja nic nie musiałam płacić bo miałam chrzest, komunię i bierzmowanie w Wojciechu :) z polterkiem to obstawiamy 20-25 litrów bo mamy dużo znajomych i myślimy, że "delegacja" polterkowa z mojego M pracy będzie dość duża chociaż mam nadzieję,że wszyscy rozejdą się do 23 :)
To i ja już mogę złożyć życzenia: Marzenko wszystkie najlepszego obyście się kochali tak mocno jak do tej pory :)
Darunia wszystko zależy od tego ile gości niej więcej się spodziewacie możecie kupić 2 kartony, 24 szt o,5 l. wg mnie powinno Wam wystarczyć a przecież wódka się nie zepsuje.
Co do welonu to ja za pierwszy zapłaciłam 220zł. ale potem poszłam wymienić i zapłaciłam 49zł. wszystko zależy jaki chcesz.
My dziś jednak drugi raz byliśmy w Gdańsku. cieszę się z kolejnego zakupu, koszule dziś znaleźliśmy :) jak to mowię zostały jeszcze dla niego bokserki i buty do kupienia :) ja wogóle byłam w szoku bo kuzynka mi dziś powiedziała, że ona za metrykę nic nie płaciła. a ja musiałam 20zł mimo, że byłam chrzczona, przyjęta i bierzmowana w jednej parafii :/ my w kościele damy 400zł w tym już mamy wliczonego organiste.
ucieszyłam się, bo dowiedziałam się dziś, co tam kuzynka mi szykuje za oprawę muzyczną ślubu. chyba 5 czy 6 osób. i wiolonczela, skrzypce, gitara i flet. chyba tam nie wyrobię z płaczu.
w tym tygodniu lecę do USC chcę to już mieć załatwione.
Darunia wszystko zależy od tego ile gości niej więcej się spodziewacie możecie kupić 2 kartony, 24 szt o,5 l. wg mnie powinno Wam wystarczyć a przecież wódka się nie zepsuje.
Co do welonu to ja za pierwszy zapłaciłam 220zł. ale potem poszłam wymienić i zapłaciłam 49zł. wszystko zależy jaki chcesz.
My dziś jednak drugi raz byliśmy w Gdańsku. cieszę się z kolejnego zakupu, koszule dziś znaleźliśmy :) jak to mowię zostały jeszcze dla niego bokserki i buty do kupienia :) ja wogóle byłam w szoku bo kuzynka mi dziś powiedziała, że ona za metrykę nic nie płaciła. a ja musiałam 20zł mimo, że byłam chrzczona, przyjęta i bierzmowana w jednej parafii :/ my w kościele damy 400zł w tym już mamy wliczonego organiste.
ucieszyłam się, bo dowiedziałam się dziś, co tam kuzynka mi szykuje za oprawę muzyczną ślubu. chyba 5 czy 6 osób. i wiolonczela, skrzypce, gitara i flet. chyba tam nie wyrobię z płaczu.
w tym tygodniu lecę do USC chcę to już mieć załatwione.