Widok

Panny Mlode ze Starogardu cz.III

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Postanowilam otworzyc nowy watek, bo tamten za dlugo sie nie otwiera, mam nadziej, ze nie zostane wyrzucona z klubu za dzialanie na wlasna reke:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ojej Darunia, nie zazdroszczę...mówią, że jak ktoś odchodzi by narodził się ktoś inny...ja jutro jadę koleżankę odwiedzić, bo dziś urodziła córeczkę :) no i do jubilera obrączki już załatwić do końca. polatamy może coś do ślubu jeszcze uda się kupić. przede wszystkim mojego P. musimy jeszcze ubrać :) a w sobotę do fashion house dla ojca garnitur szukać. Boże jeszcze 3 miesiące, powoli rozdajemy zaproszenia jak jest okazja. nie mogę się doczekać:)
Witajcie dziewczyny,troszke sie steskniliscie widze...No tak to juz przyzwyczajenie ze zawsze ktos jest na forum a tutaj taka cisza ostatnio.Ja niestety ostatnio nie mialam glowy zeby siedziec przy kompie,jutro pogrzeb kolegi...:-( Ja tutaj przygotowuje sie do wesela a tutaj takie przykrosci jeszcze na drodze.
A swoja droga jak tam przygotowania trwaja?
no ja też się zastanawiałam :) chyba wszyscy żyją już dłuuugim weekendem :) pozdrawiam
hallloooo czy jest tu ktoś? :)
co do noclegów, to mamy zarezerwowany hotel Rekord i Agro-Kociewie. z tego co się orientuje, to teściowie za swoich gości chcą płacić bo oni z łódzkiego, mazowieckiego. a z mojej strony to różnie, bo ja już nie raz spotkałam się ze strony rodziny z tekstem "jest nocleg, można sobie wykupić" więc niektórych zapewne potraktuję tak samo: "hotel jest zarezerwowany, można nocleg wykupić"
Dzięki dziewczyny. Bardzo mi miło.
Ogólnie jak praca jest napisana to obrona to tylko formalność, ale cieszę się że to z głowy i można się skupić na innych sprawach.
My zapewniamy noclegi ale tylko osobom z mojej strony :)
Trudno,dowiem sie pozniej do konca czerwca mam czas.Nilla czy wy zapewniacie waszym gosciom noclegi?Jak bylam ostatnio na weselach to o dojazd i nocleg musielismy martwic sie sami.Nie wiem czy to juz tak jest w dzisiejszych czasach czy nadal trzeba zapewnic wszystkim noclegi?
oj Darunia, obawiam się, że Marzena Ci nie odpisze. Pisała wyżej, że raczej do ślubu jej już tu nie będzie, chyba, że uda jej się odpalić kompa :)
Mam pytanko do Marzeny-czy za spotkania z pania w poradni sie placi?Z tego wszystkiego zapomnialam zapytac,a chcialabym wiedziec jak sie przygotowac
Ja mam tylko organiste,placilam 100 zl.Gra wszystko co zechcemy.
Dziewczyny z tego co się orientuję to ja mam organistę na ślubie, tylko trzeba mu zapłacić. do tego i skrzypce i flet będzie. chciałabym, żeby dziewczyny zagrały mi misję i Canon in D. no i Ave Maria.
Niebawem będę szła do Kościoła także i ja zdam relacje :):)
Jestem juz po spowiedzi i po naukach z ksiedzem,dalo podpisy na wszystkie hehe teraz tylko spotkania z pania od uswiadamiania.Dziewczyny to wcale nie takie straszne,ja sie duzo naczytalam na forach o tym i bylam przerazona ale moj lek okazal sie zbyteczny.
witaj iwi,faktycznie dlugo cie tutaj nie bylo...a my juz po spisaniu protokolu,dzisiaj idziemy do spowiedzi(nie wiem czy beda sluchac)a potem na nauki.Z organista tez musimy sie dogadac.Jak spisalismy protokol to dostalismy karteczki do spowiedzi i takie na nauki na ktorych beda musialy byc podpisy.
I mam tez nadzieje ze jakos dogadamy sie w kwestii dekoracji kosciola,bo jak narazie to wiem ze ty masz slub na 14 bodajze a kto dalej to nie wiem,pozdrowienia
Z tego co wiem kiedys bylo solarium stojace jeszcze na Armii Krajowej w solarium ktore jest przy swiatlach, na rogu :) zapomnialam nazwy :P

Yevele gratulacje pani magister :) moja obrona mnie czeka w przyszlym roku :) takze 25 czerwca slub a potem obrona :) troche sie boje polaczenia tych dwohc spraw :) ale mysle ze dam rade :)
Yevele, gratulacje! ja ostatnio ograniczyłam się do śledzenia kilku wątków, bez żadnej aktywności, bo mam nawał pracy związany z planowaną na 30 czerwca obroną :)

ale ostatnio nasunęło mi się pytanko do dziewczyn,które mają ślub w Wojciechu - czy chcecie, aby jakiś konkretny ksiądz Wam udzielał ślubu? niestety to nie moja parafia i w ogóle nie znam tamtych księży, dla mojego M. to nie ma znaczenia, ale mi się przypomniała taka sytuacja, gdzie ksiądz udzielający ślubu tak "śmiesznie" śpiewał, że Pan młody cała mszę się powstrzymywał od śmiechu i to bardzo dziwnie wyglądało :P

no i co z oprawą muzyczną - tylko organista, tak?
musimy się wybrać niedługo spisać protokół, więc osobiście się o to podpytam,ale jestem ciekawa co Wam mówił
no to Yevele moje gratulacje :) tak jak ze ślubem tak z obroną mogę powiedzieć ojej kiedy to było, w czerwcu rok minie :) ale jest ulga no nie?:) to teraz wpadamy w wir przygotowań ;) Marzenko ja bym polecała solarium stojące by pachy też opalić. wiem, że jest takie na ul.Mickiewicza. czy gdzieś jeszcze niestety nie wiem :/
Hej dziewczyny. Wy tutaj o słońcu a od tylu zimno i wczoraj pada.
Za to od wczoraj jestem pani MGR w końcu :D hura hura
Marzenko, powodzenia, życzymy wszystkiego najlepszego i czekamy na wieści
No wlasnie gdzie jest dobre solarium? Ktos mi kiedys napisal ale nie pamietam, a jeszcze z dwa razy wybralabym sie.
Tyle czasu na ten dzien sie przygotowujemy a potem powiemy "kiedy to bylo"..czas nieublaganie leci.
Ja chcialaby sie troszke opalic przed weselem,chyba musze zaczac chociaz pare razy do solarium chodzic-poleccie jakies dobre w Starogardzie,bo na nasze slonce raczej nie ma co liczyc...ech takiej pogody dlugo juz w maju nie bylo
no ja też powoli zaczynam myśleć o podróży poślubnej, na którą choćby nie wiem co pojadę :) potem mogę na to nie mieć ani czasu ani pieniędzy :) muszę znaleźć miejsce, gdzie będę mogła spełnić swoje jedno z największych marzeń- popływać z delfinami :)
ja teraz mam mały nawał w pracy, ale od przyszłego tygodnia wracam do moich przygotowań ślubnych :)
do góry