Widok
dzieki :) cena zalezy glownie od tego jaki to jest kosciol, nasz katedra zawsze wychodzi ciutek wiecej niz inne koscioly. Zalezy tez od tego czy sa kompozycje z kwiatow prawdziwych i ile ich jest bo material bialy (tiul) i kokardy na ławki dlugie biale tiulowe, oraz dekoracja krzesel Mlodych to jest standard w kazdej dekoracji. Zalezy czy chcesz stojaki, swieczniki, lampiony ze swiecami...Cena dekoracji z kwiatami prawdziwymi zaczyna sie od 600 zł.. bez kwiatow z samego materialu albo tylko z pojedynczymi kwiatami bedzie tansza.. Wiadomo, ze od zawsze praktykuje sie zasade, ze Pary Mlode skladają sie na dekoracje i wtedy koszt dzielony jest przez ilosc par.
Dziękuje Marzenko za namiary na dekoratorkę. Też byłam w tej cukierni u Sowy i także polecam truflowy i cookies, nam policzyła pani że na 80 osób tort max 750zł.
Co do polter też się zgadzam, żeby brać gości do domu a resztę obsłużyć na zewnątrz nie zamierzam mieć w najważniejszym dniu mojego życia worków pod oczami.
Dziewczyny czy ma ktoraś z was gotowy szablon w wordzie na winietki proszę o przesłanie mi na emiala.
Co do polter też się zgadzam, żeby brać gości do domu a resztę obsłużyć na zewnątrz nie zamierzam mieć w najważniejszym dniu mojego życia worków pod oczami.
Dziewczyny czy ma ktoraś z was gotowy szablon w wordzie na winietki proszę o przesłanie mi na emiala.
oj dziewczyny jak czytam te wasze komentarze odnosnie strojenia az mnie dreszcze biora.Ceny sa niezwykle kosmiczne naprawde.Ja na szczescie mam wliczona dekoracje sali w cene wesela wiec jakis tam problem mam z glowy.No a w kosciele to musimy zgadac sie z innymi.Ile placicie dziewczyny za swoje bukiety slubne?
Yevele, mój P. jest z Łodzi. pamiętam jak kilka lat temu opowiadałam mu jak wygląda polter itp. i on pojechał, oczywiście wszystko przekręcił i powiedział rodzinie, że polter wygląda następująco: "do domu Pani Młodej przychodzą ludzie, którzy tłuką jej szkło domowe szklanki itp :P:P:P" oczywiście reakcja była anty, jego mama powiedziała, że nikogo by do domu nie wpuściła bo by jej wszystkie zastawy wytłukli :D:D
co do wieczoru panieńskiego, postanowiłam nie szaleć. wezmę siostrę i świadkową do CitySPA w Bachusie :) sauna, jakieś zabiegi na ciało, drink i fajna atmosfera :)
Ona-stg wesele mam w Kuchni Poznańskiej :) chyba bym się nie podjęła strojenia, te materiały też trochę kosztują. co ja bym z nimi później zrobiła. a tak przychodzę na gotowe. oblicz co Ci się bardziej opłaca.bardzo dobry pomysł ze wspólnym kawalerskim i panieńskim!!
karolla a taki bukiet jak Ty miałaś ale kalie fioletowe? ile by trzeba było liczyć? do tego z białych kalii ciut mniejszy dla świadkowej i butonierki dla panów. chyba w 150zł nie zmieszczę się :/
Monicka, szczerze to ja bym się Pań w cukierni nie radziła. przyjmuje się, że 100g tortu na osobę się liczy. więc Twój tort musiałby ważyć 8kg a to 400zł bo u Sowy 1kg tortu kosztuje 50zł. ja kupuje tort do 12kg na 100 osób to wyjdzie mi z 600zł. nie wiem gdzie one Ci wyliczyły za sam tort 750zł??
co do wieczoru panieńskiego, postanowiłam nie szaleć. wezmę siostrę i świadkową do CitySPA w Bachusie :) sauna, jakieś zabiegi na ciało, drink i fajna atmosfera :)
Ona-stg wesele mam w Kuchni Poznańskiej :) chyba bym się nie podjęła strojenia, te materiały też trochę kosztują. co ja bym z nimi później zrobiła. a tak przychodzę na gotowe. oblicz co Ci się bardziej opłaca.bardzo dobry pomysł ze wspólnym kawalerskim i panieńskim!!
karolla a taki bukiet jak Ty miałaś ale kalie fioletowe? ile by trzeba było liczyć? do tego z białych kalii ciut mniejszy dla świadkowej i butonierki dla panów. chyba w 150zł nie zmieszczę się :/
Monicka, szczerze to ja bym się Pań w cukierni nie radziła. przyjmuje się, że 100g tortu na osobę się liczy. więc Twój tort musiałby ważyć 8kg a to 400zł bo u Sowy 1kg tortu kosztuje 50zł. ja kupuje tort do 12kg na 100 osób to wyjdzie mi z 600zł. nie wiem gdzie one Ci wyliczyły za sam tort 750zł??
Cześć dziewczyny. Miałam Wam napisać czy siostrze podobał się makijaż, który robiła Pani Lechnerowicz (nie wiem czy dobrze napisałam to nazwisko).To ta Pani z Traugutta. Podobał jej się,ale nie wytrzymał całą noc. Już pod wieczór miała te kreski na powiekach od cieni. Jeśli chodzi o mnie, to miałam super makijaż,ale ten salon już nie istnieje lub go przenieśli. Siostra miała mieć orkiestrę składającą się z jednej osoby (co jak się dowiedziałam,to mówiłam jej,że to nie wypali), a zamiast tego był ten sam facet co miał śpiewać, tylko nie śpiewał... puszczał muzykę. Był po prostu dj- em. Nikomu sie nie podobało,ale ludzie się bawili. Nie puścił im tej piosenki na pierwszy taniec,której chcieli,a na poprawinach obraził się na teścia siostry,wyłączył sprzęt i wyszedł na 10min. No myślałam,że go zabiję. Ale szwagier nie chciał,żebym mu nic nie gadała. Kamerzystę(fotografa) też nie mieli za fajnego :(.
Biedronka, no to jestem zaskoczona, bo moja koleżanka była tam się malować, ale dobrze, że piszesz. ja jestem zadowolona z zabiegów kosmetycznych u p.Lichnerowicz ale o makijażu wypowiedzieć się niestety nie mogę :/
Co do wesela Twojej siostry. nie mów jej tego, ale to bym się załamała. z tym DJ kompletny niewypał, nieporozumienia. takie rzeczy trzeba dogadać co do szczegółu niestety. w tym wypadku widzę,że nie panikuję tylko wszystkiego dokładnie pilnuję. każdy szczególik mam ustalony wszędzie :) jakby mi nie puścił mojej piosenki to bym go zabiła i nie zapłaciła!
Mam nadzieję, że chociaż zdjęcia jej w miarę wyjdą!
Co do wesela Twojej siostry. nie mów jej tego, ale to bym się załamała. z tym DJ kompletny niewypał, nieporozumienia. takie rzeczy trzeba dogadać co do szczegółu niestety. w tym wypadku widzę,że nie panikuję tylko wszystkiego dokładnie pilnuję. każdy szczególik mam ustalony wszędzie :) jakby mi nie puścił mojej piosenki to bym go zabiła i nie zapłaciła!
Mam nadzieję, że chociaż zdjęcia jej w miarę wyjdą!
O rany,biedronka to straszne co piszesz....Ja tez staram sie wszystkiego dopilnowac aby jako tako to wszystko wygladalo.Szczerze to ja rowniez zalamalabym sie jakby spotkalo mnie cos takiego.Mysle i mam nadzieje ze nie spotka mnie cos podobnego.A kamerzyste skad miala?
Ja mam zamowiony makijaz w salonie Venus,w sumie nigdy nie malowala mnie zadna makijazystka,zawsze staram sie sama jakos wypicowac no ale to jednak najwazniejszy dzien w moim zyciu i kazda z nas chce w tym dniu wygladac pieknie.A ta makijazystke z Venus polecalo mi juz bardzo duzo osob.Ale efekty zobacze na makijazu probnym.
Fryzjerke tez tam mam,ale slyszalam ostatnio ze podobno w Tanicie bardzo ladnie czesza do slubu.
Nilla a jesli chodzi o pierwszy taniec-tak jak pisalam duzo duzo wczesniej,zatanczymy normalnie do piosenki,bo niestety na lekcje tanca nie mamy wogole czasu.A piosenek duzo mi sie podoba,mam jedna wybrana,juz nawet zespol przygotowuje sie do niej i chyba raczej pozostanie.Jak to sie mowi pierwsza mysl najlepsza.
Juz nie moge sie doczekac:-) taki ostanio nastroj weselny mnie chwycil,goscie powolutku potwierdzaja swoje przybycie,jak narazie wszystko idzie po mojej mysli.
Nilla a ile placicie od osoby?Kolezanka szuka sali na wesele,a Ren niestety wydaje jej sie zbyt drogi.
Ja mam zamowiony makijaz w salonie Venus,w sumie nigdy nie malowala mnie zadna makijazystka,zawsze staram sie sama jakos wypicowac no ale to jednak najwazniejszy dzien w moim zyciu i kazda z nas chce w tym dniu wygladac pieknie.A ta makijazystke z Venus polecalo mi juz bardzo duzo osob.Ale efekty zobacze na makijazu probnym.
Fryzjerke tez tam mam,ale slyszalam ostatnio ze podobno w Tanicie bardzo ladnie czesza do slubu.
Nilla a jesli chodzi o pierwszy taniec-tak jak pisalam duzo duzo wczesniej,zatanczymy normalnie do piosenki,bo niestety na lekcje tanca nie mamy wogole czasu.A piosenek duzo mi sie podoba,mam jedna wybrana,juz nawet zespol przygotowuje sie do niej i chyba raczej pozostanie.Jak to sie mowi pierwsza mysl najlepsza.
Juz nie moge sie doczekac:-) taki ostanio nastroj weselny mnie chwycil,goscie powolutku potwierdzaja swoje przybycie,jak narazie wszystko idzie po mojej mysli.
Nilla a ile placicie od osoby?Kolezanka szuka sali na wesele,a Ren niestety wydaje jej sie zbyt drogi.
Ja też nigdy nie korzystałam z makijażu profesjonalnego. Ale te makijażystki mają po pierwsze lepsze kosmetyki, spryskają nas fixerami czy czymś tam i maska na całą noc nienaruszona ;)
Ja w Tanicie czesałam się na studniówkę i byłam niestety bardzo niezadowolona, przede wszystkim z nietrwałości fryzury :(
No właśnie pytałam też o piosenkę, bo my jeszcze nie wybraliśmy. ja bym chciała walca angielskiego, a mój P. który od małego uczył się tańczyć chce wiedeńskiego, w co wątpię, że mnie nauczy :P
Ja w kuchni poznańskiej mam ustalone 140zł/osobę. ale do tego dochodzi po 5zł za napoje niegazowane. no i jak mamy pozmieniają menu, myślę, że 155zł-160zł może wyjść. a w Renie ile kosztuje wesele/
Ja w Tanicie czesałam się na studniówkę i byłam niestety bardzo niezadowolona, przede wszystkim z nietrwałości fryzury :(
No właśnie pytałam też o piosenkę, bo my jeszcze nie wybraliśmy. ja bym chciała walca angielskiego, a mój P. który od małego uczył się tańczyć chce wiedeńskiego, w co wątpię, że mnie nauczy :P
Ja w kuchni poznańskiej mam ustalone 140zł/osobę. ale do tego dochodzi po 5zł za napoje niegazowane. no i jak mamy pozmieniają menu, myślę, że 155zł-160zł może wyjść. a w Renie ile kosztuje wesele/
no to ja moge powiedziec, ze mam 140zl/osoba ustalone, ale wiem, ze sa trzy warianty menu i to najwyzsze ok.155zł plus po 5zł za soki, ale wtedy mam soków do bólu. wiem, że Ren ma bardzo ładną salę, bo też tam byliśmy. niestety my go musieliśmy wyeliminować ze wzgledu na wielkosc sali :( ale mysle, ze bedziecie zadowoleni :) koleżanki brat tam miał i ona też tam robi.
a co do kuchni poznańskiej moja cena obowiązuje przy liczbie gości 90-120. jakby było mniej niż 90 to cena jest wyższa żeby facet tak samo wyszedł finansowo. tak mi się wydaje
a co do kuchni poznańskiej moja cena obowiązuje przy liczbie gości 90-120. jakby było mniej niż 90 to cena jest wyższa żeby facet tak samo wyszedł finansowo. tak mi się wydaje
ile sokow nilla liczycie na osobe?U nas bedzie 0,5l w cenie i zastanawiamy sie ile dokupic.To prawda ze liczy sie po 3l napojow na glowe?Tak sala w Renie sama w sobie jest bardzo ladna i elegancka wiec nawet jakbysmy mieli stroic to niezbyt przesadnie.Oni oferuja dekoracje,skoro bylas tam na weselu to jak wyglada wystroj weselny?Bo mi menager przyslal fotki i mnie sie podoba.Ale nie wiem jak jest w ocenie innych.
Nilla nam policzyła ta babka w cukierni że potrzebne będzie ok.15kg tortu dlatego 750zł, ale dobrze że piszesz zamówie o połowę mniej w takim razie bo i tak wszyscy napewno nie będą jedli tortu i się zmarnuje.
Darunia jaką masz pierwszą piosenkę?
My też mamy w Kuchni Poznańskiej, nilla a byłaś może tam niedawno czy wystrój sali jest bordowy? a klimatyzację już zamontowano, i czy dowiadywałaś się jaka jest cena za dzieci?Bo jak dzwoniłam gościu mi powiedział, że dzieci do lat 5 połowę ceny a dzieci powyżej 5lat całość. Uważam że to dużo, bo takie 6-cio letnie dziecko nie zje tyle co dorosła osoba.Hmm no i nie wiem co z tym zrobić.
Darunia jaką masz pierwszą piosenkę?
My też mamy w Kuchni Poznańskiej, nilla a byłaś może tam niedawno czy wystrój sali jest bordowy? a klimatyzację już zamontowano, i czy dowiadywałaś się jaka jest cena za dzieci?Bo jak dzwoniłam gościu mi powiedział, że dzieci do lat 5 połowę ceny a dzieci powyżej 5lat całość. Uważam że to dużo, bo takie 6-cio letnie dziecko nie zje tyle co dorosła osoba.Hmm no i nie wiem co z tym zrobić.
jeśli zapłacę dodatkowo 5zł/os mam soki i wodę niegazowaną do bólu. dokupiliśmy tylko pepsi i 7up. kupimy jeszcze mirindę. nie wiem ile liczy się na głowę 300litrów na 100 osób brzmi trochę dużo. bo to niby litr soku, litr gazowanego i litr wody? pepsi dokupiłam 30l a 7up 24l. mirindy tez jakies 25l kupimy i mysle, ze wystarczy.Darunia daruj sobie strojenie Renu, jest tak elegancki, że mogłabys sam jego urok przykryć. ewentualnie jakoś tam Wasz stół wyróżnić. ja tam nie byłam na weselu, tylko oglądałam salę i uważam, że jest bardzo ładna!
Monicka, torty sowy sa pyszne. my jak kupilismy na degustacje to wazyly ok.100g. fakt nieduze, ale wystarcza z powodzeniem. ludzie mają posmakować a nie się obeżreć tortem. ja liczę 100g/os.czyli powinnam 11kg ale wezme w rezerwie 12kg i wystarczy!
co do wystroju Kuchni to nie jest jakiś superowy. mogę Ci pokazać jaki wystrój miała moja kuzynka w cenie. ja biorę dodatkową dekoratorkę. podaj maila, mogę Ci pokazać.on ma w cenie bordowe pokrowce na krzesła. na suficie białe materiały.
klimatyzacji niestety nie ma, w lipcu 2009 położyli nowy parkiet. dzieci do lat 5- 50%. powiedział Ci to co mi. ja uważam, że przynajmniej do 7 lat powinno tak być. mojego P. bratanica ma 8 lat a je tyle co nic
co do wystroju Kuchni to nie jest jakiś superowy. mogę Ci pokazać jaki wystrój miała moja kuzynka w cenie. ja biorę dodatkową dekoratorkę. podaj maila, mogę Ci pokazać.on ma w cenie bordowe pokrowce na krzesła. na suficie białe materiały.
klimatyzacji niestety nie ma, w lipcu 2009 położyli nowy parkiet. dzieci do lat 5- 50%. powiedział Ci to co mi. ja uważam, że przynajmniej do 7 lat powinno tak być. mojego P. bratanica ma 8 lat a je tyle co nic
Dziewczyny, na początku planowałam wystój sali weselnej w kolorach bordo-złoto. Po jakimś czasie dostałam zupełnie inną wizję ;) Niestety miałam już zrobione zawieszki na alkohol. Może któraś z Was potrzebowałaby coś takiego? Chciałabym by mi się zwróciły jedynie koszty zakupu materiałów bym mogła sobie zrobić nowe. Jeśli któraś byłaby zainteresowana piszcie na maila. Mam 129 szt.