Widok

Panny Mlode ze Starogardu cz.III

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Postanowilam otworzyc nowy watek, bo tamten za dlugo sie nie otwiera, mam nadziej, ze nie zostane wyrzucona z klubu za dzialanie na wlasna reke:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
karolla a ja myślałam, że kalie są bardzo drogie...ogólnie się nie znam :/ a słuchaj, bo tak sobie myślę, jakbym np. zdecydowała się u Was zrobić bukiety ( mój i świadkowej) i butonierki dla Panów..ale jak ja bym to odebrała :( do Pelplina daleko nie jest ale ogólnie w piątek i sobotę będzie tyle latania. a kurcze wiem, że zrobiłabyś mi taki bukiet jaki chcę ;)
a ktorego masz dokladnie slub i na ktora godzine? zawsze jeszcze mozna odebrac w piatek popoludniu albo wieczorem :) moglybysmy sie umowic w stg i ktos od nas moze Ci podrzucic.
ja mam 4 września na godz. 16:00. bukiet chciałabym bardzo podobny do Twojego, z którego zaczerpnęłam inspirację ;) z tymże kalie miały by byś intensywnie fioletowe. dla świadkowej również kalie, prawdopodobnie białe. ale bukiecik skromniejszy niż mój. no i dla Panów fioletowe kalie do butonierek. kurcze fajnie by było jakoś się umówić, nie wiem na kiedy masz termin porodu, żeby Ci tam nie robić problemów jakimiś bukietami. w sumie może faktycznie dobrze odebrać to w piątek wieczorem. mój P. jest z łodzi więc i tak nie bawimy się w rzeczy typu "Pan młody odbiera wiązankę i przywozi do młodej" :)
taki bukiet mi się podoba z tymże bez tulipanów, no i tak owinięty kaliami jak Ty miałaś :)
image

swoją drogą byłam dziś w kościele zapytać o inne pary itp. a tu się dowiaduję, że oprócz nas jest jedna para i to niewiadomo czy na 100% bo wzięli 2 terminy i muszą się określic. kurcze:/
jak sie zdecydujesz to wystarczy miesiac przed slubem wstepnie dac nam znac, ze bedziesz zamawiac a potem tylko tydzien przed slubem potwierdzic, ze jest aktualne. U Ciebie pewnie bedziemy prosic jak co troszke wczesniej o potwierdzenie, zeby mama mogla zamowic kwaity bo nie wiadomo czy od reki beda dostepne.

http://www.kwiaciarnia-sanocka.pl
na stronie sa namiary
najlepiej podjechac albo przedzwonic i jak co powolaj sie na mnie ja mamie powiem w razie czego o co chodzi, zeby byla w temacie ;);)
Jak już wcześniej pisałam wesele mamy w Karczmie Kociewskiej w Szpęgawsku koszt wesela 170-180 zł. od osoby w zależności od osób my będziemy mieli na 100 osób więc tak to wychodzi bez napojow, menu bogate i można je modyfikować więc jest ok. Co do tańca myślę o starszym utworze ale bardzo piękny "Tonight I celebrate my love for you" piękny i nastrojowy nie chodzimy na żaden kurs myślę ,że zatańczymy ot tak po prostu ale do tego tańca jeszcze sporo czasu nam zostało :)
karolla jaki jest koszt orientacyjnie bukietu ze storczykow dla mnie,swiadkowej oraz butonierek
dzieki nilla za informacje.soki to raczej bede kupowala na koncu no ale musze wiedziec w ile sie zaopatrzyc.
cena bukietu obojetnie z jakich kwiatkow to ok.150zł max 170zł
dziewczyny nie oszukujmy sie :) w 3 miescie ceny zawsze sa wyzsze bo kwaiciarnie moga sobie na to pozwolic...ja tez az mam gesia skore kiedy widze storczyki np. w galriach za 100zł a normalnie kosztuja ok 45-50zł... tak samo jest z bukietami slubnymi... my musimy patrzec realnie :) :)
ogólnie zależy od kwiaciarni a w sumie w 3miescie jeszcze nie widziałam storczyka za 100 zł.

nilla, fajnie napisane, ja szczerze na początku też do końca nie kumałam o co chodzi w polterze aż raz poszłam na jeden. Ja myślałam na początku że wszyscy tłuką szkło bo żałują że dziewczyna przestaje być panną czy coś takiego ;)
A napisz w jakim masz kościele? Bo nasi znajomi z tego co wiem też mają 4 września w stg :)
co do piosenki to póki co na umowie mamy znak zapytania, bo jeszcze czas jest wiem szkoda mi wybierać jeśli się rozmyślimy
dzieki karolla,storczyki sa naprawde bardzo piekne.A masz jakies fotki przykladowe wiazanek slubnych wlasnie ze storczykow
karolla nie chodzi mi strona :/ słuchaj jeśli mogę proszę podeślij ofertę cenową jak Ci pisałam, bukiet z kalii fioletowych owinięty perełkami, bukiecik z kalii białych oraz dwie butonierki. jeśli naprawdę nie byłoby problemu z dowiezieniem kwiatów do Starogardu to myślę, że bym się zdecydowała. widziałam jak miałaś zrobiony swój bukiet i bardzo mi się podobał. wiedziałabym mniej więcej jak mój by wyglądał ;) buty mam fioletowe i bukiet też miałby być intensywny :)
yevele ja mam ślub w Mateuszu. ciekawe czy ktoś się jeszcze dopisze do tej daty :/
stronka już mi działa :)
nilla dzięki za zdjęcia, faktycznie troche słabo, muszę coś pomyśleć
no a co z kreacjami na poprawiny,macie cos ciekawego dziewczyny,jesli oczywiscie robicie poprawiny,bo z tego co slysze coraz wiecej par rezygnuje z poprawin.Chodze i chodze po tych sklepach i nic mi sie nie podoba a jak juz cos sie trafi to nie w tym kolorze co bym chciala.Mam fajne upatrzone fioletowe szpilki i taka tez chcialabym sukienke...
monicka nie wiem skąd mi się to wzięło ale ja myślałam, że Ty masz ślub w 2011 :P
Darunia ja powoli zaczynam myśleć o sukience na poprawiny. ale chcę skromną, żebym ją jeszcze kiedyś wykorzystała. zastanawiam się czy nie szyć. bo też muszę przyznać, że nic ciekawego nie ma. widziałam fajną bombkę chyba z H&M w necie, fioletową. kurcze nie mogę jej teraz znaleźć. ja mam fioletowe buty do ślubu i ogólnie fioletowe dodatki więc myśle by w poprawiny iśc w jakieś kolory srebra, popielatej. sama nie wiem
No to jest tak zawsze ze jak czegos szukamy to wtedy jest maly problem.Ja tez bym chciala taka jakas kiecke ktora pozniej gdzies ubiore,nie chce takiej na jeden raz.Ja raczej bombki nie poszukuje bo do mojej figury takie kroje nie pasuja.Wszystko co maja w Stg to jest takie oklepane a i cenowo tez nie najkorzystniej to wychodzi.Ja mam na slub wszystko w bieli wiec na poprawiny chce cos zywszego kolorystycznie.Jutro ide na zakupy wiec za czyms sie porozgladam.
ja wogóle mam też dylemat czym pojechać do ślubu. raczej podchodzę do tego tak, że szkoda mi dać 1000zł za 2-3 godz wynajmu z czego ja skorzystam moze z 30min, bo wszędzie mam blisko. a Wy czym jedziecie? bryczkę bym się trochę bałą, bo tak ciężko już teraz przewidzieć pogodę.
Nilla probowalam sie dodzwonic do Twojej kuzynki, ktora gra na skrzypcach, ale niestety za kazdym razem wlacza mi sie poczta glosowa, czy ten nr jest jeszcze aktualny ktory podalas?
wiesz co ja do niej napiszę, z tego co wiem nie likwidowała numeru. może jest na zajęciach na studiach. dowiem się co jest i dam znać ;)
do góry